Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irský film vypráví křehký příběh o něžném obrovi Sweety Barrettovi (Brendan Gleeson), který dostal padáka z cirkusu a nyní hledá, kde by se uchytil. Jak už to ale bývá, brzy se najde partička podvodníků, jež by chtěla využít Sweetyho dobroty a ocelových pěstí, ale když jde do tuhého, nechá ho na holičkách. Režisér Stephen Bradley se za film dočkal dvou nominací za režii - na festivalu v Bruselu a Los Angeles. (Morien)

(více)

Recenze (2)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velmi krásný, ale velmi smutný až depresivní film. Je opravdu velká škoda, že takové filmové skvosty zůstávají zahrabány v hromadách, s prominutím, Hollywoodských sra*ek, které se neustále jen opakují a nemají žádný nápad. Příběh mě zaujal už hned od začátku a dokázal si mě udržet až do konce. A musím se přiznat, že ještě dlouho po shlédnutí jsem film nemohla dostat z hlavy. Hlavně závěr mě opravdu velmi potěšil. I když je Sweety Barrett jenom blázínek a člověk úplně k ničemu, divák si ho prostě nemůže nezamilovat. Opravdu nádherně natočený film s vynikajícími hereckými výkony. Filmy jako je The Tale of Sweety Barrett mi dokazují, že opravdu stojí za to vykašlat se na megafilmy za miliony, když ony pravé filmové skvosty jsou právě ty, které už jsou dávno zapomenuty ve filmových archivech ... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zpočátku až kouzelně poetický film přejde do nečekaně stupňující se fáze drsného dramatu ve jménu vyhrocené situace. Představení obyvatelé na ploše jednoho írského města tvoří velmi různorodou sbírkou lidí od obyčejné rodiny s vyrůstajícím klukem a často chybějícím otcem, přes kočovníckého podivína a sebranku hospodských hazardérů, až po pomyslnou ruku zákona v podobě drsného a morálně stále pochybnějšího policisty na scestí zločinu. Po stránce atmosféry, vyklesení prostředí a postav i hereckých výkonů vyšla ze zcela nenápadného filmu mimořádná záležitost, která na mě přenesla až pocit úzkostlivého zhnusení, zároveň si mě však do poslední chvíle udržovala v napětí. Z postav vyniká zejména titulní kočovník obr Barrett, výborně ztvárněný Brenandem Gleesonem, jenž sice občas budí pocit bizarního, poflakujícího se nicoty, současně však v pravou chvíli dokáže vzbudit sympatie a přimět diváka k fandění v pomalu se rozjíždějícím soubojem nad okolitou špinavostí a krutostí. Komisař v podání Liama Cunninghama je tu pak dokonale odporným padouchem, částečně zakrývající svůj pravý charakter před částí svého okolí skrze policejní profesi. [80%] ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama