Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 392)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónaTržby USA $2,832,029Tržby Celosvetovo $14,900,000Tržby za predaj DVD v USA $18,214,162 //počet predaných kusov 1,478,741║ Táto gánsterka Quentina Tarantina nesie jeho svojský režisérsky štýl, ktorý dokázal ešte o niečo lepšie rozvinúť v jeho ospevovanom Pulp Fiction. V tomto prípade to stráca na pôvabe kvôli zbytočne zdĺhavému rýpaniu sa, v tých najmenších možných detailoch aby poskladal dokonalú skladačku jednej nevydarenej lúpeže diamantov. Áno, základný príbeh má svoje plusy o tom niet najmenších pochýb ale tie vedľajšie poviedky kde poukazuje ako, kde, čo, sa zosmolichalo nemá takú šťavu aby to malo výpovednú hodnotu akú by si určite želal. Jednoducho mi to celé príde len ako také jeho oťukávanie. Tak trošku to preháňa s tendenciou nadávok, čo tu je jedna veľká smršť a popri tom dosť uspávajú aj podaktoré nič hovoriace dialógy. A ako je zvykom dosť si tu lubuje v krvi ale to je v norme, aj keď nechutnosti s uchom si mohol odpustiť. /40%/ ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Aha! Tak už konečně chápu proč je Tarantino tak populární. Zatímco Pulp Fiction ve mně zanechalo maximálně nudu, u jeho Gaunerů jsme se královsky bavil. Vypointované dialogy, skvěle udělaný příběh, kde se o "tom" stále mluví, ale není vidět co se stalo, ale díky kvalitnímu scénáři jsem byl jasně schopen si to představit. Herecký koncert nejlepší kvality, zejména strašně sympatický Buscemi, je právě oním motorem, jenž zde funguje naprosto bezchybně, zatímco v Pulp Fiction se často zasekával. Tohle je TEN Tarantino o kterém jsem slyšel, tohle je ten originální a vizionářský řežisér/herec/scénárista. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna nevydařená loupež a parta prapodivných zlodějů hledá onen zádrhel, který všechno zkazil.. a najít tak mezi sebou práskačkou krysu!! Drsný i komický debut kultovního tvůrce Quentina Tarantina nejprve ústřední hrdiny šikovně představí, dá jim pomocí mistrovsky napsaných dialogů tvář a pak vše otočí o stoosmdesát stupňů a my jsme svědky toho, jakých sviní sledujeme příběh. Gauneři, které tvůrci sfoukli za dva týdny, otevřeli dveře řadě nezávislých filmů, Tarantina začala řada lidí kopírovat, stal se pojmem. Všemi možnými vulgarismy proložená jízda je především hereckým představením všech zúčastněných, má řadu agresivních scén, např. hraní si pana Světlého s připoutaným policistou a jeho uchem!! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Geniální filmový výtvor kultovního statusu, Tarantinova režisérská prvotina a jedno z jeho stěžejních děl. Prokazuje v něm svůj obrovský scénáristický talent, typický smysl pro humor, originálnost v tvorbě příběhu a jeho zpracování, excelentní dialogy a břitké slovní přestřelky a skvělé charaktery postav. A především brutálnost ve všem. Partička drsných maníků v podání Harveyho Keitela, Tima Rotha, Stevea Buscemiho a pro mě především Michaela Madsena v legendárním filmu, který měl svět připravit na filmovou revoluci v podobě "šílence z videopůjčovny" Quentina Tarantina. Gauneři pro mě taktéž obsahují jedny z nejdokonalejších "Opening Credits," jaké jsem ve filmu viděla. A ačkoliv jsem doposud film zhlédla dvakrát a neustále jsem ohromena jeho kvalitami, stále mu nedokážu, z mě neznámého důvodu, udělit plný počet. "You ever listen to K-Billy's "Super Sounds of the Seventies" weekend?", "Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?" ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neměkni mi tady. Nic nevědí. Vědí hovno. Neublíží ti. Jsi zkurvenej drsňák. Uvěří ti každý zkurvený slovo, protože jsi supertvrdej.“ Po dřívějších 3 zkušenostech s Tarantinem jsem o jeho tvorbu ztratil zájem. Po dlouhé době se ve mně přece jen něco zlomilo a rozhodl jsem se o „restart“. A co jiného si na úvod vybrat než jeho celovečerní prvotinu. Škoda, že jsem to neudělal už dávno a nedal pro naše první filmové setkání přednost právě tomuhle dílu. Už úvodní „vatová“ debata o významu písničky Like a Virgin a spropitném pro servírky mě slušně rozesmála. Pak se děj přenesl do opuštěného skladu, kde všem tekly nervy, jeden podezříval druhého a nikdo nevěděl, co se vlastně stalo (anebo ne?) a já se přistihl, že mě to zatraceně baví, a skládání si v hlavě, kdo je vlastně kým, mi přišlo velmi osvěžující. Navíc se podařilo i obsazení, nejvíc se mi zamlouvali Roth a Buscemi. O to víc mě zamrzel vyloženě špatný konec, „přiznání“ i „rozstřel“ se hrubě nepodařily. Přesto Gaunery, které hodnotím silnými 4*, vidím jako důvod pokračovat v „restartu“. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (147)

  • Quentin Tarantino se tu představuje ve své vůbec největší filmové roli. Poprvé se také objevuje hned na začátku filmu. (Nancy...)
  • Kvůli nízkému rozpočtu filmu nebylo možné zajistit odbornou pomoc při řízení silničního provozu. Pan Růžový (Steve Buscemi) utíká s ukradeným kufříkem, následně přinutí vystoupit ženu z auta a uprchne v něm - tento záběr byl pořízen za plného silničního provozu. (cihlenka)
  • Film je podľa Quentina Tarantina jeho verziou Kubrickovho filmu Zabíjanie (1956). Sám hovorí: „Nešiel som cestou vykradnúť Zabíjanie, ale skôr som myslel na to, ako natočiť tento druh lúpežného filmu z môjho pohľadu." (ambron)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama