Reklama

Reklama

Delirium

  • Itálie Delirio caldo (více)

Obsahy(1)

Herbert Lyutak je velice zvláštní člověk. Pracuje jako kriminální psycholog a mezi svými kolegy je velice uznáván. Nikdo z nich však neví o jeho zvrácené úchylce, kterou je zabíjení mladých dívek. Jednoho dne se v něm cosi zlomí a už nechce dál pokračovat v dráze sériového vraha, proto se rozhodne skoncovat se svým nechutným koníčkem a ke všemu se přiznat. Jenže ještě než k tomu dojde, začne v okolí docházet k dalším vraždám a je jasné, že na scénu přišel další zabiják. Herbertovi se naskytne příležitost alespoň částečně odčinit své hříchy a začne s policií na případech spolupracovat. Přestože nezná vrahovu totožnost má pocit, že to musí být někdo, koho moc dobře zná. Vrah je však před svými pronásledovateli pořád o krok napřed a to dohání Lyutaka k šílenství. Navíc se v něm opět probouzí touha zabíjet. (SOLOM.)

(více)

Recenze (25)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Až trocha extrémne zamotané giallo obsahujúce len málo hororových prvkov, ktoré sú neraz zbytočne nahradzované holými scénami. Aj na mňa ich tu bolo moc a o zdĺhavosti vyšetrovania ani nehovorím. V skutočnosti by som ale nechcel byť tým, ktorý má tento prípad vyriešiť. Asi by som z toho zošedivel. Niektoré detektívne scény / resp. nahotu by som predsa len oželel v prospech krvi. Filmu ako takému by to myslím prospelo. Kto sa však vyžíva v poriadnych nejasných kriminálkach bez nechutností, ale zato s istou porciou násilia, šialenosti a množstvom nahoty, nemalo by ho to sklamať. Delirio caldo nie je spracované a dotiahnuté ale až k tej najvyššej úrovni, akú by si možno zaslúžilo, ale čo už. Zatiaľ je to ale najnejasnejšie giallo čo som videl, v ktorom iné ako pekné ženy nenájdete. Komplet všetky ukážu minimálne svoje krásne nohy. Rozpálený cover teda neklame. Zatiaľ len 2* lebo na prvý krát ma to aj napriek všetkému až tak nezaujalo. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mám pozretých viacero giall ale toto už bolo prestrelené.Bolo tu viacej erotiky ale niektoré sa k príbehu vobec nehodili.Celkovo príbeh nieje zlý,sériový vrah je na stope inému sériovému vrahovi ale zapracovanie do filmu to nefungovalo.Lebo tam bolo veľmi veľa nezmyselností a hlavne scén,ktoré celkový dojem viac kazili ako ho vylepšili.Je tu fantázia,snové sekvencie aj psychická nevyrovnanosť ale sú ukázané mdlo,nevýrazne a strnulo.Herci tiež nič neukázali a ukázali len to,že nevedia hrať.Mám veľkú úctu ku giallu ale toto ma vobec nechytilo.A toho vraha by zistilo aj malé dieťa,také to bolo prehľadné. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Film na pomezi gialla a nejakeho "xyz-xtation", plny opravdu krasnych zen a divek. Obzvlast bych vyzdvihl teenku Stefanii Fassio v roli prvni obeti, ta byla moc sympaticka, a bylo mi ji lito. V hlavni roli "psycho" psycholog. :-) Zajimavy film, ktery priznivcum zanru rozhodne stoji za videni, prestoze ja jsem presvedcen, ze na nejvetsi flaky nedosahuje. A to hlavne diky neprehlednemu a trochu zmatenemu deji. (a neverim, ze sestrihana verze bude lepsi. Viden Uncut format.) P.S.: Ford Capri, velmi dobra muzika a divoky zaver jsou vyrazne plusy. 4- ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase som dostal chuť na nejaké originálne staré podctivé talianske giallo. Zalovil som vo svojom archíve a vytiahlo snímok "Delirium", ktorý v roku 1972 natočil Renato Polselli. S tvorbou tohto menej známeho režiséra som sa ešte nestretol, takže som nečakal žiadny giallo klenot na úrovni snímkou Daria Argenta, Lucia Fulciho či Mario Bava. Renato Polseli patrí skôr do druhej ligy v tomto špecifickom filmovom žánry. No i tak som bol s jeho snímkom "Delirio caldo" spokojný. Andante italiano giallo. *** ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Delirium caldo je rozhodně jedno z nejpodivnějších a nejšílenějsích giallo, které kdy spatřil tento žánr. Základní kostra je značně nestandardní, ale na druhou stranu velice originální, snímek totiž sleduje sériového vraha mladých dívek, který pomáhá policii chytit jiné vraždící monstrum. Film je tak nabit notnou dávkou nahých slečen, které se nebojí ukázat všechno, což rozhodně snímku pomohlo a vytvořilo značně dusnou atmosféru. K tomu sposta psychadelických scén, koziček, byčíku, vražd a jde opravdu o jedno z nejšílenějších kousků v ránci žánru. A i přestože je v Delirium spousta nelogičností, druhého vraha lze zjistit cca po 20 minutách, herci jsou někdy dost toporní, tak mě tento kousek vážně sednul a moc jsem si ho užil. Věřím, že kdybych tento flák sledoval jindy, tak bych mnohem nižší hodnocení, ale protože jsem měl náladu na přesně takouhle šílenost, moc jsem si to užil a film tak dost nadhonocuji. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama