Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Raz, cestou do prace som videl na ceste lezat hovno. V rannom opare sa z neho este kurilo a ja som ostal v nemom uzase nad tymto carokrasnym okamzikom. Jarny opar, k nebu stupala ta nezamenitelna aroma a jemne odtiene hnedej sa len hrali na orosenom asfalte! V hlave mi hucam Mike Oldfiled a Vangelis a ja som sa vplyvom tohoto carokrasneho momentu musel opat zamyslat na zakladnymi otazkami ludskej existencie. "Odkial som? Odkial som prisiel a kam smerujem? Bol som uz predtym? Alebo som predtym nebol?" ZaplatStefanDusan ma z tohoto hlbokeho filozofickeho tranzu vytrhla duchapritomna otazka 120 kg susedky : "hele, sakra ty cumis do hovna"? No atak som musel svoje filozofovanie prerushit a ist zase do prace. Jo a hovorite, ze aj k filmu by som nieco mal napisat? Jo, tak snad len strucne : ciste agro a xbliti. 3 % ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice silný romantický film natočený podle skutečné události je postaven na vskutku originálním příběhu. Barry Winchell je obyčejný muž, jehož život se změní po jeho nástupu do armády, se svou jednotkou naštíví bar kde tančí transvestité a on se do jednoho z nich pomalu zamiluje. Kromě opravdu velice dobrých hereckých výkonů a skvělého hudebního doprovodu dělá z tohoto filmu skvělé dílo výborný scénář, jenž ani jednou nezadrhne na nepovedeném dialogu, vše se odehrává velice věrohodně, vývoj postav je skvěle rozepsán a vykresluje se pomalu ruku v ruce s hlavní příběhovou linií. Musím říci, že Vojákova dívka patří mezi jeden z nejslepších snímků, který jsem měl to štěstí spatřit. ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný příběh o tom, kam až daleko může dosáhnout nenávist k menšinám. Je smutné, že musel zemřít člověk, aby v americké armádě došlo k revizi politiky "Don't Ask, Don't Tell". Tohle byl můj první film režiséra Franka Piersona a rozhodně si nenechám ujít žádný další. Herecké výkony jsou vynikající, Troy Garity, Lee Pace i Shawn Hatosy hrají srdcem. Troy Garity je opravdu mladý a talentovaný herec, jsem zvědavý kam až to dotáhne. Chvála všem tvůrcům, že tento příběh převedli tak skvělě na filmové plátno. Nenacházím ani jednu slabou stránku filmu, o hudbě Jana Kaczmarka ani nemluvě. ()

Mizzy 

všechny recenze uživatele

Velmi mě překvapilo, jak výborný film to byl. Skvělé výkony hlavních hrdinů, hlavně Lee Pace- jako královna klubu Visions-Calpernia Addams a krasavec Troy Garity jako vojín Barry (syn Jane Fondové), který se do ní (něj) zamiluje. Ale nebude to happy end...musím říct, že mi slzičky tekly a velkou ránou pro mě bylo zjištění, že to bylo based on a true story... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Slouží-li voják ve válce, tak potom nemá kontrolu nad chováním a jednáním své dívky. TAhle si ovšem tančí v baru, a voják se s ní pokouší sblížit. Ale jací vlastně oba jsou? Co si od života slibují? Nakolik se jeden dokáže přizpůsobit druhému? A co společné cíle? A vytrvají? Film pochvalují ženy, aby ne, vylepšuje je, a to se jim líbí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)

Reklama

Reklama