Reklama

Reklama

Mariňák Briggs ve výslužbě dostane úkol, který se ukáže být možná tím nejsložitějším v celé jeho kariéře. Má dopravit psí fenku jménem Lulu, na pohřeb jejího bývalého pána. Vyrážejí společně na cestu autem podél pobřeží Tichého oceánu, aby se do jednoho týdne dostali na místo určení. Namachrovaný lehkovážný frajer a svéhlavá psí dáma jsou ale poměrně neslučitelní, pes Lulu je k tomu často o krok napřed. Umí zdemolovat auto, zničit nadějné rande a taky umí utéct. V sérii průšvihů se z nich ale začíná stávat tým. Briggs postupně zjišťuje, co všechno Lulu už v životě prožila a co má ráda, Lulu si uvědomí, že by z něj přecijen mohl být solidně vychovaný a vycvičený člověk. Jenže k tomu všemu je potřeba dorazit včas! (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (102)

drake31 

všechny recenze uživatele

Dog nemá niečo špecifické čím ohúri, žiaden do očí bijúci WOW faktor, no očarí, pobaví, zahreje pri srdci, a to mnohokrát stačí viac než dosť (pre mňa osobne sú to možne tie najdôležitejšie faktory). Film ako celok je príjemný road-trip naprieč US kde stretávame kadejaké charaktery, ktoré postupne gradujú od tých vtipných po tie serióznejšie, a to isté platí aj pre vzťah Briggsa s Lulu, ktorý mi na konci trochu zahmlil oči. Channing Tatum je enormne charizmatický, Lulu (v podaní Britta, Lana 5, a Zuza) je roztomilo nebezpečná, a interakcie medzi nimi, ich puto robia tento film. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se omlouvám všem pejskařům a mariňákům, ale toto lidsko-psí Road movie byla ryzí nuda, kde za asi ten nejdramatičtější okamžik lze považovat vyskočení psa z auta za jízdy. No nevím, na mě ale prostě ty zážitky, co na té své cestě spolu prožívali pan Tatum a pes, nepůsobily vůbec, ale vůbec záživně, naopak, jedno ,,dobrodružství,, mi přišlo nudnější a otravnější než druhé, navíc jsem ani trochu nedával tu auru mariňáctví hlavní postavy, jak jen když to kdekoliv a kdykoliv zmínil, tak chlapci stáli v pozoru a děvčatům hned vlhnul sklep, no fakt paráda, pointa pak musí být též každému jasná již od prvních minut a nikdo se určitě nesplete, a co se týče atmosféry, napětí, osobitějšího stylu zpracování, odlehčených momentů, či dramatických scén, nic z toho se tu příliš nevyskytuje, a když, tak stejně naprosto nefunkčním a mdlým způsobem. Přes všechny tyhle nedostatky a negativa tu nicméně vyčnívá ještě jeden nade všemi o dost víc, a to totální absence a kolaps emocí, které tu měly sehrát rozhodně zásadní roli, ovšem jaksi to vyloženě neklaplo a ten páníčkovsko zvířecí vztah tu je chladný jak arktický mráz, a to jsem, co se týká zvířátek, fakt měkoň, ovšem tady se mnou nehnulo nic, a to už je jako že vážně co říct. Zmínit jinak ještě můžu přítomnost Channinga Tatuma, kvůli kterému jsem v podstatě dal této podívané vůbec šanci, ale jelikož ani on tu nepůsobí kdovíjak výrazně, tak za mě se jedná o skutečnou bídu, která nemá naprosto co nabídnout. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pes by měl mít v kolonce žánr vedle komedie i drama, protože i když snímek obsahuje nejeden humorný moment, zabývá se i vážnějšími tématy (duševní i fyzická traumata, rodinná pouta, hledání sebe sama), která nejsou vyloženě prvoplánová, byť film zavání klišé a předvídatelností. Briggs i Lulu bojují se svými démony a jak už tomu bývá, ve dvou se vždy bojuje snáz - jen je třeba k tomuto poznání dospět. I když je jednou z hlavních postav pes, tvůrci nijak netlačili na city, jak tomu u podobných filmů bývá - přesto jsem se nechal trochu unést při pohřební scéně a sekvenci s Ethanem Supleem. Průměrná, ale nadmíru sympatická jednohubka o na první pohled nepravděpodobném přátelství mezi člověkem a psem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už po přečtení synopse musí být všem jasné o jaký druh filmu v tomhle případě půjde, kudy se bude ubírat a jak nakonec dopadne. A ono to vůbec nevadí, protože je tu Tatum, který je sympaťák i ve chvíli kdy hraje trochu debila a pak pes-fenka, která je sympatická i když jde Tatumovi po krku. Celý film se opírá o množství klišé, takže tu máme hledání sebe sama, nepřipouštění si nevyhnutelného a samozřejmě i PTSD a válečné trauma (bez jakéhokoliv zlehčování). Dohromady to nicméně funguje jako lehce jiná (díky netypickým parťákům), spíše odlehčená (navzdory vážnějším tématům) road movie, která uteče jako voda a i ty kýžené emoce přinese...65% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany absolútna spokojnosť. Channing Tatum bol obsadený určite hlavne kvôli ženskej časti publika a na prekvapenie, vôbec nevadil vo svojej úlohe ani mne. Film je samozrejme už dopredu strašne predvídateľný a takmer každý uhádne ako asi skončí. Cesta k vytúženému koncu, ale zas až tak predvídateľná nie je, a za to palec hore. Okrem komediálnych vsuviek je v Psovi i dosť drámy(Tatumova postava má traumu z vojny a trvalé následky), vojenský pes LULU nevyzerá a ani sa rozhodne nespráva ako dobrý a roztomilý havino (ale ako agresívny, neskrotný živel) a v neposlednom rade, film netlačí pri každej možnej príležitosti umelo na divákove emócie (čo cením keďže to býva u podobných filmoch zvykom). Bavilo ma sledovať dej,Lulino vyčíňanie, postupné zbližovanie psa a Tatuma i  predvídateľný koniec, kde už hra na city má svoje miesto a nepchybne patrí. Pre ľudí čo mali/majú psa za 4*, ostatní si možno jednu hviezdu odoberú... 70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Fenka vo filme sa volá Lulu. Bola tak pomenovaná na počesť vlastného psa herca Channinga Tatuma, ktorého príbeh sa stal inšpiráciou aj pre tento film. Hercovmu štvornohému priateľovi veterinári diagnostikovali rakovinu v roku 2018, a tak ho pred "odchodom do krajiny za dúhou" Tatum zobral na niekoľkodňový výlet. aby si spolu užili. (maestrotatum)
  • Fenka Lulu je malinois, což je vlastně belgický ovčák. Ve filmu ji ztvárnily 3 psí slečny – Britta, Lana a Zuza. (ArsenalEagle)

Související novinky

Striptérské drama Bez kalhot se dočká trojky

Striptérské drama Bez kalhot se dočká trojky

30.11.2021

Třetí snímek ze striptérské série Bez kalhot je oficiálně na cestě. Zprávu potvrdili režisér Steven Soderbergh (Nákaza, Dannyho parťáci) spolu s hlavní hvězdou filmu Channingem Tatumem (21 Jump… (více)

Reklama

Reklama