Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve vládních laboratořích se vědci snaží dostat do jiného světa. Pokus se zdaří, ale končí tragédií, nazpět se dostane pouze jeden člen týmu, který byl na druhé straně jiné dimenze a patrně tam viděl hrůzné věci. Nikdo však netuší, jaké peklo se tímto návratem rozpoutá - člen týmu má v těle zárodek krvelačného monstra, který jej brzy zabije a dostane chuť i na zbytek vědců pracujících na tomto tajném projektu. V zapětí se rozpoutává boj člověka s monstrem ve kterém nechybí napětí, akce a spousta krve. (Chupacabre)

(více)

Recenze (23)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vše co máte rádi na Vetřelci je zde. Včetně kdysi šokující scény zrození... A hrozbu z jiné dimenze předvedl daleko lépe snímek S.Gordona Ze záhrobí (1986). Souboj chudáků s monstrem je standardní, i když občas se vylíhne napínavá scénka či moment překvapení. Podoba bestie z druhé strany s Vetřelcem je do očí bijící, jako by H.R.Giger udal podobu mimozemšťanů a jiných návštěvníků na několik filmových let dopředu. Nakonec lepší volba, než šedá eminence s černýma mandlovýma očima. Na oddechový večer u monitoru dostačující. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od prvého Xtra, ktoré v sebe malo aspoň malý kúsok nápaditosti sa dvojka vydáva úplne inou cestou a s jednotkou má toho spoločného iba pramálo. Scottovho Aliena či jeho megaúspešné pokračovanie s názvom Aliens vykráda mnoho béčkových sci-fi hororov, ale snáď žiaden z nich nie tak okato a bezostyšne ako práve Xtro 2 (už samotný obal filmu o tom dosť napovedá). Byť očividným, kvalitatívne o tri triedy horším plagiátom celosvetovo známej kultovej snímky a tváriť sa, že je všetko v úplnom poriadku, to chce mať vyoperovanú chrbtovú kosť, no tvorcovia druhého Xtra s tým zrejme nemali žiaden problém... Aby som však nebol iba kritický - Xtro 2 má napriek svojej neoriginalite nesporné béčkové čaro a divák môjho razenia si ho dokáže vcelku užiť. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ultralaciná céčková kopírka Vetřelců (včetně vyhřeznutí vesmírné potvory z hrudníku a komanda drsných mariňáků vedených Jeanem-Michaelem Vincentem) ze Simandlovy produkce, než se mistr přesunul do své české bramborárny. Jedna nostalgická hvězdička za scénu ve výtahové šachtě, která mi aspoň tehdy přišla napínavá. Jeden z mariňáků v ní vyšplhal výtahovou šachtou k zaseknutému výtahu, ve kterém na něj ale samozřejmě čekala titulní příšera... Ve dvanácti mi to přišlo jako super biják, ale když to uvedla po letech Galaxie, ta skvělá hudební stanice, co dávala filmové perly (míněno zcela bez ironie) jako Dobermann či Inferno, dal jsem si už jen tu jednu scénu. Hvězdičku za ni. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Človek by ako tak čakal a bol presvedčený o tom, že po jemnej inšpirácii ALIEN-om Ridleyho Scotta znateľnej v pôvodnom X-TRO-vi, sa Harry Bromley Davenport od tejto prepojenosti konečne odpúta a príde s niečím vlastným, čo by v konečnom dôsledku znamenalo nadviazať na to dobré, zaujímavé, charakteristické, ale hlavne vlastné (!!!) z pred siedmych rokov. Nestalo sa. Voľné pokračovanie s podtitulom “The Second Encounter“ nie je síce príbehom nijako prepojené s originálom, to ale z mojej strany nie je výčitka. Tá základná príde až teraz. Tak ako sa u X-tra z roku 1983 skloňuje jemná inšpirácia ALIEN-om, u jeho druhej časti je to rovno slovo vykrádačka. A to nielen ALIEN-a, jeho pokračovania ALIENS, ale aj iných béčkovitostí rôzneho druhu a kvality. Úvod v duchu odklonu od pôvodnej jednoduchosti a nízkonákladovosti lacného X-tra je iba zdanie, ktoré sa po pár minútach rozplynie. Dovolím si tvrdiť, že pokračovanie čo sa týka “béčkovitosti“ pritvrdilo. Klasické akčné charaktery ako z výkladnej skrine klišé so škrípajúcimi a nedoliehajúcimi dvierkami, s pevne naordinovanou dejovou líniou, bum-prásk výbuchmi, future lookom a nemotorným votrelcom, môžu skôr za parodické vyznenie príbehu na alternatívny spôsob než ten, ktorý je nám známy z ALIEN-a. Ak spojím dobré scénky vyňaté z klasík sci-fi hororov, nechám voľnosť hercom na pľace (veď aj tak im nemám čo povedať, bohato stačí ak videli ALIEN-a), symbolicky prispejem finančným obnosom, spravidla to dopadá takto – buď béčkový do popuku HIT alebo SHIT. Poprípade HIT (úder) do pupku :) Čiže na tú bránicu to zas nie je, ale aj tak dokáže v rámci možností X-tro II pobaviť. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začátek příběhu byl hodně divný a lehce zmatený. Projekt Nexus opět neuspěl a lidem odeslaným do paralelního světa hrozí nebezpečí. Musí být vyslán záchranný tým. CITÁT - Jen ze mě nedělejte vola............. Některé věci a chování lidí jsem nechápal. Třeba to, když choděj po kontaminované základně, maj na sobě masky, aby se nekontaminovali, ale když vlastně přijdou rovnou do místnosti, kde kontaminace začala a tudíž tam musí být nejvíce nebezpečí, všichni si ty masky sundaj - no tak. CITÁT - Tohle je absolutní dehydratace............ Podobnost s filmem Vetřelec je určitě záměrná, jenže tady jsou příšerné až stupidní dialogy, strašná, nepříjemná hudba a velmi špatné triky - jako celek to působí podivně a je to hodně podprůměrné. Dávám tomu za dvě a protože jsem přesvědčen, že jednička je lepší, přehodnocuju Xtro 1 na tři hvězdy. CITÁT - Je to forma života, která má ráda lidi........... Je tu hodně z Vetřelců, trochu i z filmu Moucha, částečně i z Predátorů a něco málo Residenta Evila. Bohužel ikdyž si tvůrci vybrali za cíl kopírovat, celek stojí za prd. Je to nezvládnuté, špatně trikově natočené a chvilkama velmi směšné. CITÁT - Kurva, pořád to žije........ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Harry Bromley Davenport prohlásil, že tento film osobně nenávidí a natočil jej jen pro peníze, protože jen tak si byl schopen udržet práva na jméno Xtro. (hladass)

Reklama

Reklama