Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou napínavého dobrodružství je třináctiletá Nicol Stoneová, dcera velmi bohatého šéfa počítačové firmy Raymonda Stonea. A hned od počátku je jisté, co je zač. Rozmazlený, hubatý, ukňouraný spratek, kterého nesnáší úplně všichni kromě otce, ovšem ten svou lásku nedává najevo, tak jak by bylo třeba, takže se Nicol užírá tím, že ji nemiluje a je o to nesnesitelnější. To všechno se ovšem v následujících hodinách změní. Soukromý tryskáč, který pro ni otec poslal, je sice luxusní stroj, pilot však udělá chybu, když vletí rovnou do silné bouřky. Letadlo zasáhne blesk a nejenže těžce poškodí, ale připraví o vědomí oba piloty, i všechny kdo s Nicol cestují. Jediná ona zůstane při vědomí, protože si zrovna náhodou hrála s kyslíkovou maskou a měla ji nasazenou. A ona jediná také může letadlo zachránit. S pomocí mobilního telefonu najde pomoc a za pomoci kontrolní věže, která jí pomáhá letadlo pilotovat, se snaží udržet stroj ve vzduchu a bezpečně s ním přistát. Nečekané a nebezpečné dobrodružství dívku zcela změní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

choze 

všechny recenze uživatele

"STODEVÍTKO, JAKÝ JE VÁŠ STAV?" - "MůJ STAV? MůJ STAV JE PĚKNĚ NA PRD, TAKOVEJ JE MůJ STAV!" Céčkům jako je toto se pečlivě vyhýbám, protože kde nic není ani smrt nebere, ale byl jsem zvědav na šestnáctiletou (ve filmu třináctiletou) Elishku, tak jsem na to juknul v televizi. A zjistil, že ignorováním céček o hodně přicházím. Asi čtvrt hodiny po začátku filmu do letadla uhodí blesk (který vypadá jakoby letadlo začaroval Rumburak) a přichází první oscarový herecký výkon filmu - piloti pod proudem. Elisha se následně ujímá řízení a kontaktuje kontrolní věž - plnou těch nejtupějších (ne)hereckých entů jaké jsem kdy viděl. Ti vymyslí že ji evakuují pomocí cisternového letadla, jehož pilot je - kapitola sama pro sebe. Ne vážně, schválně jsem si našel jméno jeho přestavitele (kanadský herec Roc La Fortune), protože ač zabírán celý film stále ze stejného úhlu (měnila se jen velikost záběru) ukradl ho celý pro sebe a předvedl výkon srovnatelný snad jen s hasičákem na stěně za ním. Ta práce s očima, když čeká na pokyny z vysílačky! To napětí ve tváři, ta dramatická deklamace jediné, stále se opakující věty! Pak dírou v boku šoupnou Elishe do letadla jakousi tyč, která ale při následné turbulenci celou kabinu rozseká na hadry. Tak to je fičák! Je jasné, že Elisha musí přistát s letadlem sama, ale ještě předtím odpojí autopilota basebalovou pálkou (Bože, kam na to ty lidi chodí?). Pak jsem si musel odskočit na záchod, protože když jsem viděl jak se letadlo při přistávání kymácí ze strany na stranu, vypověděl mi celou dobu těžce zkoušený svěrač službu. Abych to nějak shrnul - chystáte se na nějaký mejdan a sháníte na něj obskurní film, kterým zabodujete a u kterého se budou válet smíchy po zemi i ti co nemají popito? Maximální turbulence je jasná volba. Ještě teď mě mrazí z těch až hororově laděných záběrů modýlků letadel prolétajících bouří. Mimochodem věděli jste, že Elisha v civilním životě nesnáší létání? ()

adams89 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní ptákovina, ve které jsem nenašel snad jedinou pozitivní věc! Malá holka, která všechny zachrání a ještě k tomu sama pilotuje obří dopravní letadlo... Kdo se na to má dívat? Určitě nejhorší katastrofický (jestli se to tak vůbec dá pojmenovat) film, jaký jsem kdy viděl a jeden z nejhorších vůbec. No, jedna věc se mi ale přece jenom zalíbila - film má pouze 88 minut, tak to naštěstí všechno brzy skončí! Co na závěr? Tohle trápení už nikdy!!!0% ()

Reklama

Aleee89 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to strašně dávno. Blééé. Byla jsem malá a už tenkrát se mi ten film zdál hodně divný. Dneska ještě více. Tak nereálný, tupý a debilní děj jsem teda dlouho neviděla. Elisha nepatří mezi herečky, které uznávám, v tomhle filmu byla sice ještě malá a nemohla tak filmu zvednout atraktivitu svým sex-appealem, ale i tak. Tohle je prostě děs a hrůza a budu se tomu vyhýbat jako čert kříži. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film řeší potíže třináctileté Nicol, která se nečekaně stává hrdinkou. Než se tak stane, tak sledujeme běžné, nudící se dítě, které už neví čím by se v životě zabavilo. Ale náhle je před ní velký úkol. Dokáže zachránit spolucestující a sama sebe v bestiálním letadle, kde jako jediná je ještě při vědomí a to je díky náhodě? Dokázala to. A její život se mění. Zvážní, více jde do sebe, začně brát život seriozněji. Kolik třináctiletých tohle dokáže? ()

lxbch odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nevěděl, jak se tenhle film jmenuje. Přišel jsem na to teď víceméně náhodou. Pro mě je to totiž jeden z nejpříšernějších filmů, co jsem kdy viděl. Jako nechtěná komedie je to docela dobré, ovšem jako vážně míněný film je to naprostá a armageddonická katastrofa totálně demortalizujícího charakteru. Dneska dokáže s Boeingem 737 přistát asi úplně každý. Před chvílí jsem si poslal do ČSA mail s životopisem a očekávám, že mi přijde pozitivní odpověď. Vždyť teď už vím, jak vypnout autopilota: baseballovou pálkou! :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Kanadě ve městě Montreal a v jeho okolí. (Terva)

Reklama

Reklama