Reklama

Reklama

Vítr

Trailer

Obsahy(1)

Spisovatelka mysteriózních brakových příběhů ze světa zločinu Sian Anderson přijíždí z LA do malé řecké vesničky, aby tu v pronajatém domě, odloučena od okolního světa i svého workoholického manžela, dopsala nejnovější román. Majitel starého domu, potměšilý pan Appleby, ženu varuje před místním, podle jeho slov někdy až vražedným větrem. Sian zůstává ve vylidněné vesnici jen s Philem, správcem domu a hlavně velkým podivínem, jenž se netají svou nenávistí k Applebymu. Hned první noci přestane fungovat elektřina, a zesílí vítr. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Bojíte se duchů?" Vcelku dobrý psychothriller sází na dvě věci - mladá žena čelí psychopatovi na opuštěném místě a solidní vizuální stránka se spoustou mlhy, komíhavého světla, modrých stínů a uliček plných zvířeného písku. Sian je sice neuvěřitelně zvědavá (bez čehož by samozřejmě nebylo napětí) a občas se chová jako blbka (hlavně ke konci, kdy pořád někam padá a běží, aniž by tušila kam), ale o to je film napínavější. Mě tedy vždycky fascinovaly andělské oči Meg Fosterové...Zahnutý srp, dlouhý nůž a střelné zbraně, co ale nebyly patřičně využity...řecké exteriéry měly své tajemné kouzlo. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mastorakisov pokus o dramatický minislasher s tajuplnou atmosférou, ktorý nedopadol práve najlepšie. Karty sa tu odkryjú akosi priskoro a identita zabijáka je jasná už od počiatku, mordy nestoja za nič a hlavná protogonistka, stvárnená najmä z béčkových filmov známou Meg Foster rozhodne nie je obzvlášť atraktívna... ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dostal som chut na starsi horor a tak som siahol po tomto 80 -vom filme. Film by som zaradil medzi take priemerne horory, ktore nie su nadpriemerne, ale ani zle. Klasicky priemer, ktory nikoho neurazi, kto miluje slasher horory. Bohuzial tam tych obeti nebolo vela a tak do kariet tomu hrala atmosfera doprevadzana protivnym vetrom :) Wing Hauser v podobe vraha s prekliato tenkou cepelou velkeho kosaka som mohol, ale obcas mi prisiel taky lenivy, akoby sa mu ani nechcelo zabijat:) Trebalo by mu nakopat par kopancov do prdele, aby sa prebral a zacal pracovat v plnom nasadeni a nie len take poflakovanie hore dolu. Obcasne hlasky od zaporaka ma vedeli rozosmiat trosicku, ako bolo to citanie rukopisu:) Film mal plynuly spad a nuda bola odohnana daleko prec. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spisovatelka píšící mysteriózní romány se stane svědkem vraždy a následně ji terorizuje vražedný magor. Kulisy opuštěného řeckého městečka se starají o exotiku, hodně tu fouká a pramálo zajímavého se děje. Čekal jsem haluzovější zápletku nebo aspoň zábavnější děj. Aspoň že na Meg Foster s jejíma legendárníma očima se dobře kouká. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ani mačacie oči Meg Fosterovej nezachránili tento vyvražďovací triler odohrávajúci sa niekde v zapadnutom kúte Grécka. Hlavne kvôli slabému záporákovi a trochu divnému priebehu. Ale ani Fosterová nie je žiadna výhra - nie je sa na čo pozerať. Vietor je zavádzajúci názov, pretože hrá asi takú rolu ako mucha na stene v politickom dokumente. Snáď je iba dôvodom, prečo v celej dedine nikto nepočuje uprostred noci hluk, streľbu a kričiace postavy. Pritom atmosféra je ok, aj trilerových prvkov je dosť, ale z priemeru to nevytrhávajú. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Kniha s názvom "Fire Below Zero", ktorá sa spomína vo filme, existuje. Jej autorom je samotný režisér snímku Nico Mastorakis. (beso74)
  • V Nemeckej spolkovej republike a Portugalsku The Wind premietali v kinách. V ostatných krajinách vyšiel len na videu. (beso74)

Reklama

Reklama