Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V palermské věznici je otráven vězeň, který měl svědčit jako korunní svědek proti známému mafiánovi. Případu se ujme prokurátor Scauri (Tony Musante), který pochází z vážené a velmi bohaté rodiny, a proto se nikoho nebojí. Protože je znalý místních poměrů, brzy si získá částečnou důvěru některých odsouzených a ti jsou za čas ochotni vypovídat o poměrech ve věznici a vazbě mezi mocnými a mafií. Ovšem za krátkou dobu jsou další dva potencionální svědkové umlčeni a smyčka se začíná stahovat i kolem Scauriho. (MVanis)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Menší zklamání, čekal jsem úplně něco jiného a ne film, který se z 95% odehrává za zdmi věznice, při neustálých výposleších-odsouzení vs prokurátor, intrikách, likvidací nepohodlných svědků (mafie skutečně ani ve vězení nespí a stále pracuje), kdy se navíc po čase dostavuje i trochu nuda. Dále šlo spíše o drama, než o typické eurocrimi produkt té doby a tady jsem se totiž pěkně nachytal, dal jsem na zvučný název, a nepřečetl jsem si obsah (i když ani ten moc nenaznačuje). Další docela zničující faktor byl pro mě ten, že se mi pod ruku dostala jen verze v rusko/italském dabingu (ruština ještě ušla-dá se ji porozumět, ale společně s tou itálii, to tady mělo spíše rušivý faktor-vypnout to nešlo), jinak snad ani nikde na webu sehnatelné není. ČST premiéra proběhla někdy v roce 1988, to mě bylo 8 let, takže bych si to mohl relativně pamatovat, ale bohužel nepamatuji, měl jsem tou dobou asi úplně jiné starosti a pak rodiče by mě asi nenechali se dívat:-) Někdy ale člověk lituje toho, že podobné filmy neviděl, někdy v pozdějším věku, a že jich tady za socialismu šlo. Snímek obsahuje jednu docela silnou scénu, a to znásilnění mladého nahého Placida spoluvězni. A cca. posledních 10 minut, společně s tím úplně posledním záběrem také ujde. Tony Musante mě v hlavní roli moc nepřesvědčil, na jeho místě bych viděl radši takového Nera, Salerna, nebo Balsama. Suma-sumárum; dobře udělaný a vyrobený film, ale zase nic překvapivého ani pamětihodného (jako třeba u některých Damianovek-s nimiž tento film měl společné znaky a charakteristiku), nic k čemu bych se dřív nebo později ještě rád vrátil. Doporučeno hlavně fandům tohoto žánru a všeobecně italského 70s zločineckého filmu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ještě než Corrado Cattani řádil v policejních řadách, schytal to v sicilském vězení... Dávám plný počet, i za ten konec. Filmů z prostředí italské mafie, prošpikovaných beznadějí, jsem viděl několik, a vždy to byl silný dojem. Škoda, že Mafii za mřížemi uprostřed trochu dochází dech, tempo vázne. Herecký koncert. ()

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 22.4.1988, réžia českého znenia (ÚPF Praha) = K. M. WALLÓ (30.5.2009) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Nelítostné zákony sicilské mafie platí z obou stran vězeňských zdí. Šéfové mafie nechávají nahlédnout státního prokurátora do svých karet, a trochu tím poodhalí své záměry. Jenže jen do té doby, dokud je to potřeba. Mafie pak semele všechny, kteří sešli na zcestí nebo vědí více, než je mafiánům příjemné. Hodně temné drama ze špinavého a zkorumpovaného kriminálu kde platí úplně jiné zákony. ()

Reklama

Reklama