Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímkem Otevřená srdce, který v roce 2002 posbíral řadu skandinávských filmových cen, se nám představí nadějná dánská scenáristka a režisérka Susanne Bierová. Cecilie a Joachim jsou mladí a zamilovaní. Těší se na svatbu a spokojený společný život. Marie a Niels jsou manželé třicátníci, kteří vychovávají tři děti. Náhoda či osud změní životy obou párů. Jednoho dne potká Niels Cecilii. Stane se tak za zvláštních okolností, které příliš nepřejí lásce. Oba jsou jak zasaženi bleskem. Láska může někdy způsobit, že lidé ztratí kontrolu nad vším, čím doposud žili. Cecilie a Niles stojí před nejtěžším rozhodnutím svého života. Mají právo všechno zbořit a mají k tomu i dost odvahy? Film režisérky Susanne Bierové vypráví i o tom, co se stane, když do obyčejných všedních dní zasáhne tragická událost. Nic už není jako dřív, vše je podrobeno neúprosnému zkoumání smyslu a pravdivosti. Komorní příběh byl natočen ve stylu dánského manifestu Dogma, kterým mladí dánští tvůrci popírají některé postupy a manýry běžné filmové velkoprodukce a naopak zdůrazňují vnitřní pravdivost a neokázalost. Celkově jde o 28. snímek ve stylu Dogma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kdepak, Otevřená srdce zklamala, respektive nenadchla. Úvodní děj slibuje více než je nám nakonec servírováno. Čekal jsem hutnou zápletku vygradovanou, jak už to u Dogmatu bývá, nějakou destrukcí, ale v podstatě sledujeme jen bezcílné hledání sebe sama v podání Madse Mikkelsena a jeho bokovky Sonji Richter. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V poslednom období sa škandinávska produkcia ukazuje vo veľmi dobrom stave a tento komorný koncert je toho dôkazom. Skvelý príklad citovej drámy s citlivými témami, ktoré v závere skromne atakujú divákove city. Keď vás spočiatku zarazí mierne nevyzretá kamera, nenechajte sa odradiť, všetko ostatné pôsobí vyzretým, dospelým dojmom a je to cítiť aj vidieť. Aj počuť. Herci sú trošku rozpačitejší, Mikkelsen kraľuje, pozvoľne sa pridáva Paprika Steen a Nikolaj Lie Kaas, ostatok na úrovni. Ale uspať sa nenechajte, záver za to stojí. 85%. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi bolestně zamlouvá už hodně dlouho, předně jsem v něm tenkrát objevila Madse Mikkelsena a byla z toho platonická láska na první pohled a ta náklonnost stále trvá.. Strhující příběh dvou párů, kterým dopravní nehoda od podlahy změní celý život, je pro mě uvěřitelný, neb přesně takovéhle věci se v tom našem reálném světě stávají, nechtěně, neplánovaně, přesto se stávají.. Herecká čtveřice - Mads, Sonja, Nikolaj a Paprika - na mě mocně zapůsobila, vryla se mi do paměti a nesmazatelně se zapsala.. K tomu mě tedy ještě zaujalo, jak má divák možnost vidět variantu A i B, to, co by postava chtěla udělat/přála si udělat a to, co dělá či naopak neudělá ve skutečnosti, no a razítkování závěrečných titulí je okouzlující, pouštěla jsem si to dokola, přiznávám.. ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Asi bych nechtěla být s mužem ženy, která mi zmrzačí snoubence (nebo to byl zpočátku Ceciliin úmysl?))...vlastně mi to připomnělo Almodovára. Ale jinak krásná psychologická studie nešťastné události, která rozvířila větry v jedné dosti početné rodině. Ta kamera zabírající snové pasáže je velmi zajímavá. Na "umělecký" střih jsem si časem zvykla. Mikkelsen i Sonja byli oba sexy. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá skúsenosť ťažiaca z toho, ako (inak) dokáže na svet nazerať žena (scenáristka a režisérka). Vyhranenou optikou Susanne Bier vnímame vzťahy, reakcie, rozhodnutia. Samotný príbeh je trocha vykonštruovaný, moja optika v niektorých chvíľach nezafungovala, ale o tom naše existovanie práve je, v tom je náš (potažmo i) filmový svet zaujímavejší (a farebnejší). Herecky absolútne !!!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Scéna, kdy Marie (Paprika Steen) dá facku Nielsovi (Mads Mikkelsen), nebyla ve scénáři. (zuza99)
  • Film natočený podle zásad Dogma 95. (mahler)
  • Filmovalo sa v dánskej metropole Kodaň. Adresa, kde býva hlavná predstaviteľka, a to Fiskedamsgade 16, je reálnou adresou, kde sa aj skutočne natáčalo. (MikaelSVK)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama