Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Panejo, Anders Thomas Jensen je režisér podle mého gusta. Tři filmy, co jsem od něj viděl, jsou za tři hvězdy. A Řezníků Vám hnedka vysvětlím proč. Hlavním bodem je Mads Mikkelsen, který je opět naprostý magor a opět ho hraje naprosto dokonale. Dalším faktem je pak skutečnost, že se jedná o brutálně černou komedii, která nemá problémy nasypat divákovi jednu brutální hlášku za druhou a taky nesmím zapomenout na věčně zhulenýho Nicolase Bro, bez kterého by to řeznictví nebylo nic. Paráda, vidět tohle dvacetkrát, nepřestanu se jen tak smát. A hlavně, i když jde o černou komedii, pořád je z ní cítit taková ta kamarádská atmosféra, kterou jsem cítil i z Adamových jablek a Blikajících světel. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nepopiratelně osobitá režie a perfektní herectví. Je to svým způsobem hezké, docela poutavé a ten humor je tak černý a odlišný, že vlastně ani nevím jestli mi to přišlo vtipné a jestli mi bylo příjemné na to koukat. Navíc mi nesedlo tempo, které udělalo z přijatelně se tvářících 100minut nekonečně se táhnoucí záležitost. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen s divným účesom, potiaci sa ako slon a jeho kamarát čo vyfajčí 20 jointov denne, ktorý by nič neucítil ani keby mu vlasy horeli, si otvoria vlastnú mäsiareň a náhoda vo forme nechtiac zavretého elektrikára v mraziacej miestnosti rozhodne akýže to druh mäsa budú podávať... Decentne morbídna komédia, ktorá síce kvalitu predchádzajúceho Jensenovho filmu nedosahuje ale hodinu a pol spríjemní určite. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je libo lahodná paštička, masové kuličky, či výborná kuřecí nebíčka? Neváhejte a vstupte dál, určitě vám bude tuze moc chutnat. A na původu masa? Na tom zas až tak nesejde, hlavně, když se podaří marináda. Hodně ujetá, morbidní a černočerná komedie v tom nejlepším slova smyslu. Nikolaj i Mads mě poněkolikáté přesvědčili, že umí zahrát snad všechno, čehož je tenhle film důkazem. Po delším zvažování dávám opět po čase plný počet. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Že si ten Jensen nedá pokoj. Začne to zase hezky tím, že se nám představí nějaké postavy, které jsou vlastně opět úplně irelevantně retardované nebo nějak mentálně poškozené. Do toho se nám tu line další lehce bláznivý a absurdní příběh, kde se dva řezníci rozhodnou dělat kanibalismus ve velkém. Zvrácené to je ve výsledku dostatečně. A herci opět ukazují, co skvělého umí dokázat. Zvlášť opět Mads, ze kterého jde až hrůza kvůli jeho účesu na Drákulu. Obecně vzato asi největší slabina je, že film není ani nějak dobře propracované drama a nebo velmi záživná komedie. Buď jsem asi vtipy zaspal nebo jednoduše žádné nebyly. A nebo postrádali můj smysl pro humor. Dlouho to pro mě byl průměrný film, ale jestli mám hold pro něco slabost, tak je to bizár a ten zde režisér opět využil zcela nečekaně a později ho dotáhne k absolutní dokonalosti s nedávnými Rytíři spravedlnosti. Konec filmu je tak směšně absurdně bizarní, že si nemohu pomoci od toho pro něj mít slabost. Zvlášť když se člověk zamyslí na trochu zvláštně temným zpracování, které hudbou připomíná nefalšovaného Elfmana. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama