Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1960 se potká muž se ženou. Vezmou se, protože se to od nich očekává. O jejich svatební noci se ale cosi pokazí. Ani jeden netuší, jak se dostat k tomu druhému. Sexuálně. Emocionálně. Manžel se potkává s mužem, který je schopný mu s jeho sexualitou pomoci. Ruce i rty náhle dělají to, co ještě nikdy předtím. Dva muži k sobě vzplanou touhou. Zůstává tu jediný problém. Žena. Rozhodne se jednat? (BART!)

(více)

Recenze (8)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda. Snad za to, že režisér dokázal někoho přemluvit, aby ten film financoval. A taky za to, že získal Hilmar Örna Hilmarssona, aby napsal hudbu. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Místy až hororové drama o ničivé rozpolcenosti, samotě, vášni a utrpení. Staho nikam nespěchá, staví na symbolech a repetitivnosti. 24 minut řvoucího ticha. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skandinávské drama bez zbytečných slov, leč o hororový žánr se otírá jen velmi letmo (pár náznaků tu je). Desetivteřinová „soulož“ a následky, jenž oba brzy poznamenají na celý život. On dá přednost „klobásce“, ona to psychicky nezvládne. Hilmarssonova hudba je příjemným průvodcem tohoto děje a taky tím nejzáživnějším, co nám snímek nabídl. Staho mohl stopáž ještě o něco zkrátit, ale atmosféru se mu vskutku podařilo navodit docela zajímavou. Takže s udělením průměrného hodnocení nemám sebemenší problém. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takéto manifesty mi nikdy nič nehovorili, ak je toto umelecký filmový postoj a ako taký je cenený a oceňovaný, hneď utekám von stočiť niečo svojou kamerou. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Príbeh je v podstate banálny, dvaja ľudia sa vezmú ale nemajú sa radi, muž si nájde iného muža, žena sa naserie, zabije dieťa a skončí v ústave, homosexuálny vzťah pokračuje až do staroby a na smrteľnej posteli sa mužovi zjaví žena. Film je silne inšpirovaný Bergmanom a ide v ňom hlavne o silnú atmosféru a umenie rozprávať bez slov. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Cernobily experimentalni dansky film bez mluveni, kde jen na konci starik rekne par slov. Vubec jsem nepochopil, co tim chtel reziser sdelit. Spis je to film pro intouse, kteri pitvaji filmy, ale ne nic pro me. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé - autor textu obsahu filmu má opravdu, ale oparavdu bujnou fatazii. Já bych to takhle květnatě neviděla. Spíš bych řekla, že je to příběh o nevěře a pomstě za ní - muž podvede nebo opustí svou ženu s jiným mužem a ona se mu za to pomstí - nejprve na jejich dítěti a později na jeho milenci. Za druhé - je to symbolický film, který má asi být založený na atmosféřa, ale na mě to nezapůsobilo, připadá mi to amatérské, toporné, místy směšné. Takže proč tohle někdo natočil? A proč takhle divně? Pochopila bych to, kdyby šlo o nějaké školní filmařské cvičení, ročníkovu práci nebo něco takového, ale tak to asi nebylo. Staho už přece před tím natočil celkem obstojný film Vildspor. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tento téměř půlhodinový krátký film byl ušit v roce 2003 seversky, ale poutavě, jinak ... a popisuje netradiční trojúhelník. Nakonec, zřejmě každý pochopí hned ze začátku filmu, jak se tehdy Jakob rozhodl. Je to klasické dilema mnoha mužů i v dnešní době ... 7677 ()

Reklama

Reklama