Reklama

Reklama

Wilbur se chce zabít

  • Velká Británie Wilbur Wants to Kill Himself (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po úspěšné ITALŠTINĚ PRO ZAČÁTEČNÍKY uvádíme další snímek dánské režisérky Lone Schrefigové WILBUR SE CHCE ZABÍT. Wilbur se zpočátku jeví jako normální pohledný mladý muž ale to je jenom zdání. Ve skutečnosti chce skoncovat se životem. Zkouší spáchat sebevraždu, ale shodou nejrůznějších náhod mu jeho pokusy stále nevycházejí. Naštěstí má staršího bratra Harboura, který se o něj vždy postará. Život obou bratrů ale změní příchod svobodné matky Alice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

misterz 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v Taliančine pre začiatočníkov, tak aj v tomto prípade ma snímok začal viac baviť až pred koncom. Zvyšok trpí miernou nudou, našťastie sa tu vyskytlo pár výborných situácií, môj obľúbený Mikkelsen a sympatickí herci. Ku koncu sa snímok prehupol do príjemnej smutnej melanchólie s trpko-sladkou príchuťou, čo ja veľmi môžem. Zaujímavé, ako sa niekedy dokáže život s človekom pohrať a zvrtnúť všetko tak, akoby to nikto nečakal. Záver snímku teda diváka bohato odmení. Jediné čo treba je do toho konca vydržať, stojí to za to. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, mně osobně hodně blízký film svým námětem. Ano, Wlibur se ve skutečnosti nechtěl zabít, prostě jen neměl pro co žít, štval ho denní stereotyp a nuda. On the other hand, vzhledem k faktu, že se na něj ženy jen lepily, tak ho přece jenom trochu nechápu (polemizovat o tom, že se ženám spíš líbí sígři, nemá cenu, protože znám i ze svýho okolí pár chlapů, který připadaj ženským jako objekt, který je nutno opatrovat, hýčkat, nebo co). Kupodivu mi sedli snad všichni herci,kromě tý 1 sebevražedkyně, která mi byla krajně nesympatická (naštěstí tam byla jen prá minut). Poč teda nedám plnej počet? Přece jenom, čekal jsem mnohem víc černého humoru, kterého se mi moc nedostalo. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

To, že bude film dobrý jsem vzhledem doporučení od lidí jejichž filmového názoru si vážím, nepochybovala ani chviličku. Co mě ale překvapilo je, že snímek, který se zabývá takovým temným tématem, jakým je bezesporu sebevražda, bude nakonec tak vtipný a navíc hřejivě povznášející. Originální příběh, zvláštní, přesto nádherné postavy, tak přirozené, že jsem se nemohla ubránit, abych k nim cítila obrovské sympatie a navrch Mads Mikkelsen, který mně definitivně přesvědčil o své herecké vyjímečnosti. Líbila se mi ta svěží kombinace smutných chvil s kapkou humoru i to, že film nakonec vlastně není až tak úplně o sebevraždě :-) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Konštrukciou neveľmi vierohodný príbeh, ktorého jednotlivé momenty sú napasované do vopred pripraveného vyústenia (v tomto súhlasím s pani Hejlíčkovou zo Cinemy). Sympaticky podané prostredie nižšej strednej vrstvy a scéna narodenín malého dievčaťa patrili k svetlým momentom. Najkrajšie ale na mňa zapôsobila atmosféra neusporiadaného antikvariátu s halabala porozhadzovanými knihami, často naukladanými v dlhočizných zvislých stĺpcoch kde tade po dlážke. Podobné miesta mám veľmi rád a rád sa tam vraciam. Režisérke a scénaristom preto neodpustím, že jednou z dôležitých snáh bolo abecedné poupratovanie tohto nádherne tajomného a zaprášeného bordelu poznania. Nielen kvôli tejto chybe je to oproti civilne dojímavej Taliančine pre začiatočníkov zostup mierne nadol. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

od severských autorů jsem zvyklý na netradiční příběhy a tento k nim rozhodně patří – tentokrát to bylo říznuté ještě anglickou atmosférou, tak zajímavý zážitek. Řešení skličujících životních podmínek byl podán s nadsázkou a vesměs příjemně. Ale tentokrát mi přišly dialogy občas uhozené a nikam nevedoucí a nesmyslné. Nevím, zda to je byl problém titulků nebo třeba způsobený rovnou mojí indispozicí, ale kvůli tomu jsem si film nedokázal užít a tudíž ani dát vyšší známku, i když jsem věřil, že to aspoň ke čtyřem hvězdičkám dosáhne. Časem se k filmu vrátím a třeba budu mít z něj už lepší pocit. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Za snímkem stojí produkční společnost Zoetropa Entertainment, která se podílela například na Dogvillu či Tanci v temnotách od Larse von Triera. (imro)
  • Režisérka Lone Scherfig má za sebou například i u nás uvedený snímek Italština pro začátečníky (ve stylu Dogmy), a Wilbur je jejím prvním filmem natočeným v anglickém jazyce. (imro)
  • Adrian Rawlins je mainstreamovému publiku známá jako James Potter, kterého ztvárnil ve všech doposud uvedených dílech série Harry Potter. Shirley Henderson do potterovského rychlíka přistoupila v drobné roli v Harrym Potterovi a Ohnivém poháru. (imro)

Reklama

Reklama