Reklama

Reklama

Padělatel

  • Česko Rukojmí v klubovně (více)

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je desetiletý chlapce Timmy Taylor, který je sice velmi bystrý, přesto má právě ve škole spoustu problémů. Ten poslední proto, že mu jeho pes zničil domácí úkol a jeho omluvě, podané mnohem komplikovaněji než obyčejným "pes snědl můj domácí úkol", nevěří po předchozích zkušenostech ani jeho učitel, ani nikdo jiný. Dokonce i jeho rodiče považují všechna jeho vysvětlení za pouhé povídačky. Timmy je znám nejen svým talentem k tomu jak se vyhnout domácím úkolům a povinnostem, ale také svými vtípky a kanadskými žertíky, jejichž obětí se stávají nejen jeho kamarádi, ale často také rodiče, učitelé, místní policista nebo některé sousedky, a to je další důvod, proč se jeho slova nesetkávají s příliš velkou důvěrou. Jednoho dne se objeví uprchlý trestanec Carl Banks, kterému se podařilo uniknout policii, FBI i Mafii, aby se nakonec chytil do pasti, připravené Timmym a jeho dvěma kamarády Steviem a Buddym na nezvané návštěvníky jejich poněkud nadstandardně vybavené chajdy postavené v koruně stromu na zahradě za jejich domu. Nikdo mu pochopitelně nevěří a Timmyho napadne jak využít lapeného zločince coby domácího úkolu, jehož splnění by nejen vrátilo vážnost jeho slovům, ale navíc je poslední šancí jak odvrátit hrozbu prázdninové letní školy. Rozhodne se lumpa držet přes víkend v zajetí na stromě a v pondělí ho ukázat ve škole jako svůj domácí úkol. Velmi brzy se však ukáže, že je to domácí úkol mnohem komplikovanější než se zpočátku zdálo, zejména, když se Timmy dovídá za co byl věhlasný padělatel Carl odsouzen a na scéně se objeví jeho komplicové, kteří usilovně hledají desky k výrobě falešných bankovek, které Carl ukryl těsně předtím než byl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Master19 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si chlapci v castingu hodně užili. Přehlídka neuvěřitelných "ksichtů" vrcholí třísetkilovým policajtem s košatým černým příčeskem. Děj je jedním velkým dobrodružstvím, které ovšem nic nového než šablonovitý příběh o šikovném klučíkovi nepřináší. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kanál Film+ nikdy nebyl přehlídkou kvality, ale některé film jsou tu opravdu příliš mimo mísu na to, aby dostaly jakékoliv vyšší hodnocení. Nevinně naivní hloupé a prázdné. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama