Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Filmařsky celkem slušné pokračování mnohem nadupanějšího Omenu, divácky však zbytečný zážitek, který kazí hned několik problémů. Předvídatelný děj, přílišné rozfázování příběhu a velice hloupá první polovina filmu. Ať si tu každý říká co chce, v rámci mezí se však jedná o originální film s novou zápletkou. Konflikt ďáblova syna a okolí je tentokát transformován do problematiky vyrovnání se s vlastní identitou, i když v první fázi přeci jen hodně vychází ze zápletky prvního dílu. Snímek začíná jak už jsem řekl docela hloupě, sesnámíme se s hlavními hráči a dojde k několika vraždám. Ději však chybí napětí a i když sledujeme značně morbidní vraždy (zasypaní pískem, přejetí kamionem), úplně jim chybí 'drajv' prostě se to děje a nám je to vcelku jedno. V druhé části, kdy si konečně Damien uvědomí svou vlastní identitu však snímek, ač stále postrádá propriety, kterými se proslavil díl první, graduje a opravdu se na něj dá dost dobře koukat. Závěr není tak úžasný jako pokus o vraždu v kostele, ale nepostrádá dobrou temnou atmosféru a skvěle otevírá velmi dobré pole pro pokračování. A abych nezapomněl, napíšu ještě něco co všichni víte: Hudební doprovod je opět boží a chorálů si užijete mnohem více než v případě prvního dílu. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jak již zde bylo nejednou řečeno - slabší odvar jedničky, ale přesto vynikající, atmosférický horror. Vadí mi na něm (trochu paradoxně) akčnost a přílišné tlačení na pilu, chybí zde pomalé houstnutí atmosféry, které jsem tak ocenil v prvním Omenu. Ve dvojce už prakticky nemá co houstnout, jde o klasickou vyvražďovačku všech postav, které se nachomýtnou do cesty sílícímu Zlu. Čtvrtou hvězdu musím dosadit pro zlepšení nespravedlivě nízkého hodnocení. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie pôsobivej jednotky vyznelo trošku menej mrazivo, no stále rovnako akčne. Hudobný podmaz nesklamal, len z malého zimomriavkového Damiana vyrástlo celkom milé utešené stvorenie.pričom jeho tvár na mňa pôsobila skôr nežne ako desivo, čo uberalo na zimomriavkách – to je sná jedna z mála záležitosí, ktorá by sa dalo tomuto kultovému hororu vyčítaťinak znova výborné scenáristické a pútavé spracovanie a hor sa na trojku:) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Damien, je po smrti svého otce adoptován, a žije u svého strýce a tety, kteří jej vychovávají společně se svým synem Markem. Richard Thorn (William Holden) sice dostává zprávy, že není vše s jeho synovcem v pořádku, ale nevěnuje tomu pozornosti, a to ani když se v blízkém okolí začínají objevovat záhadná úmrtí. Pak ale uvěří... Oproti původnímu filmu jde o kvalitativní sešup dolů - no, i když je to možná způsobené, jistou opotřebovaností tohoto žánru. Vidět to v roce 1978, tak se asi pekelně bojím (však mi nebyl ještě ani rok :) ). Ale jak říkám, dneska už podobných filmů vznikají desítky, a i přes veškerou snahu mne druhý díl Omen nedokázal nikterak víc zaujmout, kromě několika málo scén... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Jediné v čom sa Omen II vyrovná s jeho fantastickým predchodcom je opäť geniálna hudba Jerryho Goldsmitha..V iných aspektoch je na tom dvojka o niečo horšie, hoci stále sa jedná o nadpriemerné dielko... Atmosféra nie je taká hustá ako v jednotke, čo môže byť spôsobené mierne rozvláčnym dejom, chcelo by to trochu zostrihať...Samotný Damien síce pôsobí občas nechcene komicky, no celkovo sa jedná o dôstojné pokračovanie hodné mena "Omen"... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Baskytarista a frontman skupiny Iron Maiden Steve Harris se tímto snímkem inspiroval a nahrál podle něj v roce 1982 CD "The Number of The Best". (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)
  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama