Reklama

Reklama

At Death's Door

Obsahy(1)

Cillian Murphy se přestavuje jako klasický nepochopený teenager, kterého otec nutí převzít své řemeslo, jenže věci nejsou tak, jak se zdají! Jeho otec je sám Smrt a synek právě pokazil svůj první úkol a nechal si upláchnout nebožtíka. Smrt definuje situaci jasně - buďto synáček přivede náhradou jinou duši nebo nesmí domů! (Morien)

(více)

Recenze (2)

Adelaine 

všechny recenze uživatele

Nadešel čas, aby otec Smrt zasvětil svého synka do řemesla. Ovšem když vystrašený mladík svoji oběť místo odchodu pomůže oživit, otec mu dá ultimátum: do jednoho dne musí přinést tělo nebo bude výprask... Kraťoučký film o dospívání, ale ne jen tak o ledajakém... Příběh zasazen v tehdejší současnosti se střetává s poněkud staromódními a nelidskými postavami, což vydá za mnoho úsměvných momentů. Originalita formuje i samotný děj, který se rozvine dál, než byste v tak krátkém čase čekali. Vzhledem k protagonistově němotě jste o to více odkázáni na slova v jeho vystrašených očích, skrze jeho pěsti a jemné náznaky cítíte jeho vztek a vzrůstající strach ze smrtelně rychle ubýhajících hodin. Film je ale v srdci o konfliktu mezi generacemi; samotná rodina a jejich schopnosti vzbuzují respekt, především domov smrťáků je děsivě megalomanský, pohroužený ve stínu, ale skrze pohled našeho smrťáčka pociťujeme, jak je v realitě stísněný, plný nepříjemných očekávání, tlaku a názorů, které se kříží s jeho zážitky, přáními a sny. Úžasné, leč děsivé schopnosti ale mohou v rukou dobrého člověka vykonat i dobro, i když je jejich majitelem samotná Smrt... ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní variace na Smrtě ze Zeměplochy. Bohužel na mě nefungoval, ani humor, ani tajemno. Nejlepší výkon podala ta ukecaná dívka. Cillian Murphy tu hrál stylem „mouchy snězte si mě“. Myslím si, že to bude spíš scénářem a režií než jeho herectvím. Snaha byla, ale nepovedlo se. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama