Reklama

Reklama

Zázraky se dějí

  • Itálie I miracoli accadono ancora (více)

Tento příběh se skutečně odehrál den před Vánoci roku 1971. Juliane Koepcke (Susan Penhaligon) letěla se svou matkou Marií za otcem do Pucalpy. Shodou okolností musely přestoupit z letadla společnosti Forsett do letadla společnosti Lansa, které kvůli poruše na motoru havarovalo do amazonské džungle. Z 92 cestujících a 6 členů posádky přežila pouze Juliane. Té tak začala nejdobrodružnější cesta jejího života, protože dostat se zpátky do civilizace nebylo vůbec snadná...

Zajímavou shodou náhod zjistil o třicet let později při natáčení dokumentu o Juliane (Křídla naděje) dokumentarista Werner Herzog, že svůj film "Aguirre, hněv boží" točil jen několik málo kilometrů od místa nehody a na tragický let měl se štábem dokonce sám zamluvené lístky. (monolog)

(více)

Recenze (74)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Naši z toho byli vždycky úplně paf, ale já z toho byl spíš hin. Protože jsem hynul nudou. A nejen nudou. Byla to strašná amatéřina. Příběh skutečně neuvěřitelnej a poutavej, ale zasloužil by si lepší zpracování. Nejsu žádnej profesionální kritik, ale tomuhle se snad ani nedá říkat filmařina. Je tam špatně snad úplně všechno. Musíte to vidět, abyste poznali, jak špatně tam všechno je. Včetně českého dabingu. Hudba, střih, scénář, dialogy, monology, všechno. Lepší herecké výkony by podaly i spocené ponožky. Celé je to zdlouhavé, zbytečně natahované různým nezajímavým (a amatérským) balastem - pátrání, flashbacky, marné hledání mrtvé maminky, spokojený život živého tatínka. Nezajímavá je i ta nehoda. Italská kinematografie ve stínech velkého teplého hovna. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo dost retro. Nejen díky vyblitým barvám ale celkově sedmdesátkovém feelingu. Já tuhle dobu čím dál více rád, móda byla zajímavá, ty kraťounké šatečky a sukýnky... letiště byla plná stříbrných tryskáčů často se čtyčmy motory, jezdilo se v neskutečných autech a i hudba byla celkem zajímavá. To vše tento flm film má. Bohužel herecké výkony hlavní hrdinky jsou dost hrozné a po půlhodině jejích orgastických obličejů při všem to klopýtání přes kořeny a bahno džungle jsem jich měl už dost. Tyhle příběhy přeživších mne dost zajímají a tak vím jak člověk vypadá, když má tu kliku, přežije a vyleze z vlhkého pekla. Když šla hrdinka po suchu, byla samá modřina a nalepený kousanec. Když byla ve vodě, měla zase všude pěknou pleť jak z reklamy na Indulonu. A jelikož byla v celém filmu polonahá, dost to kontrastovalo. Každopádně socialistický divák pro nějž vrcholem erotiky byla postelová scéna v Ženě za pultem (Haničinec a Švorcová přikrití duchnou až pod bradu) musel mít při záběrech na štíhlou Penhaligonovou v neustále mokrých šatech bez podprsenky, dojem že kouká na porno. Jak zde již padlo, dnes film už moc ničím nezaujme. Katastrofa byla natočena příšerně, nechápu jak po úderu blesku mohlo letadlo takhle explodovat jak po zásahu z flaku 88. Film chvilkami připomíná náš snímek Pod jezevčí skálou, protože těch záběrů na všelikou zvířecí v tomto případě tropickou havěť je tam nespočet a je tím značně vyplňován děj mezi plazením vzdychající Susan a pátrání armády po vraku letadla. Penhaligonovou i tak obdivuji, protože se do všech těch bažin a zahnědlých vod vrhala srdnatě a kdo ví co všechno v tom plave a co se tam hemží jen v jedné kapce, musí ji vyseknout poklonu. Dávám za tři larvy Dermatobia hominis .... * * * ()

Reklama

jandula00 

všechny recenze uživatele

Bylo mi tehdy hrozně líto, když jsem se vrátila po chřipce do školy a spolužáci mi barvitě líčili červy lezoucí z rány nějaké holky, kterou viděli v kině. Po letech jsem zjistila, že film "s červy" si pamatuje snad úplně každý, což se nedá říct o jeho názvu. Anyway. Takhle špatné herecké výkony, to se jen tak nevidí, snad i ti domorodci hrají lépe než představitelé hlavních postav. Hudba taktéž tragická. A dabing? Tak ten tomu nasadil korunu, to je zlo největší. Celkově odtajnění filmové záhady, jinak zklamání. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Kdysi hodně zajímavý snímek, který ovšem časem zestárnul. Zbyl sice silný příběh, ale technicky film zastaral, hudba a herectví hlavních postav je poplatné začátku sedmdesátých let...Dovedu si ale představit, co by s tímto materiálem mohla udělat dnešní doba. Peníze, vyspělé triky a důraz na realistické pojetí včetně výzoru hlavní hrdinky by určitě udělaly své. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl pre rokmi a dobre si naň spomínam, pretože mal atraktívny námet, bol primerane napínavý a v rámci možností aj autentický. Často dávam najavo, že by si diváci nemali pamätať Frajera Lukea iba podľa päťdesiatich zjedených vajec, ale nedá sa dosiahnuť, aby si nepamätali z tohto filmu vyberanie muších lariev z otvorenej rany na ramene. ()

Zajímavosti (8)

  • Film byl v československých kinech a české televizi uváděn ve zkrácené podobě. Až po více než třiceti letech od uvedení seriál se objevil i se závěrečnou scénou z nemocnice, která v oficiální naší distribuci z nepochopitelných důvodů chyběla. (ceskyhonza)
  • V lietadle mal sedieť aj režisér Werner Herzog, ale svoj odlet  na poslednú chvíľu zrušil. V roku 2000 sa Juliane Koepcke vydala späť na miesto nešťastia s režisérom Wernerom Herzogom a v dokumente Wings of Hope (2000) rozpovedali príbeh jej senzačného prežitia. (Raccoon.city)
  • Ve filmu se doslova rozpůlí letadlo a hlavní představitelka letí připoutaná v sedačce, dopadne do korun stromů a přežije. Ač se to zdá neuvěřitelné, tato událost se skutečně udála. (M.B)

Reklama

Reklama