Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý z celkem osmidílné řady německých filmů o slavném agentu FBI Jerry Cottonovi. Jerry řeší případ bandy vyděračů bezohledně vybírajících výpalné. Současně musí chránit jediného očitého svědka vraždy - dvanáctiletého Billyho. (MI-380)

Recenze (17)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek o agentovi FBI Jerry Cottonovi je natočený ve stejném roce jako první a je o poznání lepší. Styl 60. let je na snímku znát ve všech směrech a tím se stal svým způsobem okouzlujícím. Technické postupy jsou na svou dobu přirozené i když dnes už okaté. Scény za použití zadní projekce byly v rámci zjednodušení běžné. Zato nádherně nasnímané scenérie na New York a ulice v něm se staly historickým svědectvím doby. Příběh je jednoduchý, místy až naivní, ale takové byly i sešitové romány. Ani dnes v době velmi akčních a efektových snímků toto nijak neuškodí. Naopak. Pro odpočinkový filmový zážitek velice vhodné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera Haralda Philippa si pamatam ako natocil Petrolejoveho Princa. No ale tu sa vyslovene vyznamenal, septembrovky ... pardon, decembrovky ... marcovky .. a jasne, mayovky su uz u mna dost podpriemerna literatura pre deti. Jo, jo ako decko som to zral, len potom clovek spozna skutocne nadherne a kvalitne veci /Povidka o Sinuhetovi/ tak behom casu to uz nie je az taka kvalita, tie Mayovky. Hlavny predstavitel Dzeryho Kotna George Nader je v roli agenta trojpismenkovej organizacie, Nadpriemer nedam, je to len rozbehova cast a tvorcovia sami nevedeli, ci sa seria ujme alebo nie. Rezisersky je to slusna remeselna robota, Nader sa snazi .. skoda tych nevelmi uveritelnych rvaciek, za to vsetko dam len slusny priemer .... 69 % ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Druhá ze série celkem slušných detektivek o neohroženém agentu FBI Jerry Cottonovi, paradoxně z dílny Západoněmecké kinematografie. První film ze série – Vražedné pouzdro na housle jsem bohužel neviděl. Celá série je jakousi německou odpovědí na britsko-americký „seriál“ o superagentovi 007. Naštěstí pro naši generaci nám tehdejší mocní tito filmy nezakázali, jako tomu bylo s Jamesem Bondem. Bylo to asi tím, že Jerry Cotton bojoval hlavně proti mafiánům a ne proti komunistům a Rusům. Každopádně v některých ohledech byl Jerry Cotton přijatelnější a hlavně reálnější než 007. Akorát ty technické vymoženosti neměl jako James Bond. Přesto to byly filmy zajímavé a na tu dobu pro nás něco úplně nového. Myslím, že i pro současného diváka, "zmlsaného" akčními krváky, mohou být tyto filmy zajímavé. Celé sérii dávám 4 a něco. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je to na hranici průměru a slabšího průměru kde tenhle film balancuje. Zase mě tolik nebavil, ale ještě není ze série nejslabší. Dám nakonec ty 3* hlavně za mojí oblíbenou postavu v podání George Nadera. Jinak ta dějová linie s tou ochranou toho malýho kluka byla trochu otravná a moc mi nesedla stejně jako to takový nijaký finále. Jerry si holt svoje nejbláznivější a nejodvážnější hrdinský kousky nechával až na další filmy.50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli to bylo myšlené jako parodie, tak možná bych i hvězdičku přidal. Ale jinak je to špatně natočené, hraje si to na něco, co není, postavy se chovají jak dementi, a předvídatelné je to v podstatě až do konce (od chvíle, co se ten kluk objeví na scéně). A navíc je k tomu komentář, který jako by prezentuje skutečnou práci FBI. :-) Jak vtipné. Jinak akce nic moc a přes tu stopáž zdlouhavé a často o ničem. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama