Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková předhlídka vojenské techniky než nějaké hlubokomyslné sci-fi o cestování v čase. Ono se v celém filmu vlastně nic moc nestane, nic se neovlivní, nemá to ani kdovíjakou pointu, ale dívá se to dobře a nepůsobí to kupodivu vůbec zastarale. Filmařský je to moc dobré, dějově to ale neohromí a občas je to kvůli tomu i trošičku nuda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Filmy o cestovani v case jsou fajn a tenhle se radi mezi nadprumer. Ale ono je to spis takovej valecnej film plnej letadel, ale moc to nevadi. Samotna cesta casem je vyresena hezky a nejaky velky nelogicnosti jsem si taky nevsim. K tomu ma film docela solidni triky, peknou hudbu a slusny herce, takze tech 100 minut utece jako nic a film prijemne pobavi. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Cestovanie casom bola a vzdy bude moja oblubena tema. V tomto filme presli hrdinovia casom priamo do 2. svetovej vojny tesne pred utokom na Pearl Harbor a tym padom by mohla moznost ovplyvnit alebo zmenit historiu. Celkom zaujimavy napad a dobry scenar s Kirkom Douglasom a Martinom Sheenom. V detskom veku ma skor zaujimali triky, ako scenar, ktorych tam bolo velmi malo, ale dnes sa na tento film divam inymi ocami a preto 4 *... 07.11.2008 ____ Kirk Douglas - (kapitán Matthew Yelland) +++ Martin Sheen - (Warren Lasky) +++ Katharine Ross - (Laurel Scott) +++ James Farentino - (velitel perute Richard T. Owens / Richard Tideman) +++ Charles Durning - (Samuel Chapman) +++ Hudba: Alan Howarth, John Scott +++ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Středa ráno, spousta volného času a v televizi buď tohle anebo Ninočka. „Tož Ninočku už jsem viděl, prubnu Tajemnou záři“, říkám si, „má zajímavý název“. Prvních dvacet minut bych přirovnal ke zdlouhavé reklamě na americké námořnictvo. Záběry na “křivky“ přistávajících a startujících letounů, z nichž vystupují statní opálení běloši, podbarvené vzletnou hudbou u mě pomalu začínaly vyvolávat dávivý reflex, když do toho přišla bouře; blesk a plesk! Jsme v roce 1941 a film začíná být zajímavý. Bohužel trvá pouze necelou čtvrthodinu, než se kamera zase začne „opájet“ krásou tehdy supermoderních stíhaček. Do toho zmateně pobíhá několik slavných herců, kteří skutečně přesvědčivě (ne)hrají, že tady (tedy v tomto filmu) rozhodně být nechtějí. Zvláštní efekty při přesunech v čase připomínají slabší chvilku trikařů Arabely a celý film se jenom líně sune k trapné závěrečné pointě, která logiku veškerého časoprostorového dění pohřbívá pěkně tiše, zato hluboko pod drn. Jako názorný příklad toho, nakolik mě děj dokázal pohltit, bych pak mohl uvést, že jsem si všímal takových malicherností, jako měnícího se čísla na helikoptéře (dokonce jsem si je zapsal: 733 a 736). Jeden z dialogů z filmu se pak přímo nabízí, být použit ve spojitosti s jeho kvalitami: –Kapitáne, co to bylo? –Upřímně? Já nevím. 40% Zajímavé komentáře: Lima, solskjaer, neviâthiel ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Pondělí ráno, spousta volného času a v televizi buď tohle anebo St.tropez. Tož, St.tropez sem sice neviděl, ale ani vidět nechtěl, zavzpomínám tedy... A je to tak, pan větvička má pravdu, na svou dobu to byla celkem pecka. I když si nepamatuju, že bych u "toho" slintal blahem, v kině sem to před lety viděl a fungovalo limo, fungovalo no ... jako příjemná oddychovka funguje i po letech a to nechci vidět co to dělá s fanoušky letectví (ano, těch co mají na zdech plakáty f-14tek a v knihovničce svázanej komplet LaK ) ... ták a už se pomalu dostáváme k takovejm malichernostem, jako jsou měnící se čísla vrtulníků, matty, matty, matty .... ty vrtulníky byly dva, víme?, a ono, kdyby se někdo ve středu blbě nevyspal, možná by si toho všimnul ... Nezajímavé komentáře: Matty, Lima. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Na počátku scénáře byla inspirace takzvaným Philadelským experimentem, kdy se údajně americkému námořnictvu podařilo přenést loď Philadelphia v čase a prostoru. (sator)
  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)

Reklama

Reklama