Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Průměrné americké scífko s cestováním v čase, kdy vlajková letadlová loď US Navy Mynitz! prosviští červotočivou bouřkou a vyflusne ji to někde u Perlové zátoky, čirou náhodou právě v ten příhodný moment, kdy můžou tito hrdí patrioti zvrátit kola dějin, ale nakonec se ukáže, že časový paradox je trochu proti a jen je tak laškovně celou dobu lechtal na koulích, tedy jako sorry. Nedomyšlené, asi jako Zabil jsem Einsteina, pánové, ale méně zábavné, neb to není komedie. Na druhou stranu, přeci jen to má alespoň něco do sebe a minimálně jako vzpomínka na vynikajícího Kirka Douglasů u diváka stále obstojí i z nostalgických důvodů. 50% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi není můj šálek kávy, ale po shlédnutí tohoto filmu musím přiznat, že mě velmi zaujal. Je pravdou, že jsem si jej koupila kvůli Kirku DOUGLASOVI a Jamesi FARENTINOVI, ale nejen tito herci, ale i děj filmu mě natolik zaujal, že jsem se zapoměla dívat na displeji na hodiny.(Což obvykle činím, když mě film nudí, anebo když se mi zdá, že je příliš rozvleklý). Byla jsem napnutá od počátku do konce. Jenom zakončení filmu se mi zdálo trochu přitažené za vlasy - no ale nějak to zakončit režisér musel. Obzvláště, když tam hrál pejsek. Dobrý, fakt dobrý. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká, vojenská, lietadlová loď USS Nimitz CVN-68 vpláva do nepredpovedanej, silnej búrky. Pohltí ich "Tajomná žiara nad Pacifikom". Obrovskú loď i s celou posádkou tento zvlášty jav posunie o štyridsať rokov do minulosti. Ocitnú sa v roku 1941. Pár hodín pred japonským útokom na Pearl Harbor. Majú možnosť zabrániť zničeniu tejto strategickej základne. Majú možnosť zmeniť svetové dejiny. Ako sa rozhodnú? A aké následky bude mať ich rozhodnutie? **** ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková předhlídka vojenské techniky než nějaké hlubokomyslné sci-fi o cestování v čase. Ono se v celém filmu vlastně nic moc nestane, nic se neovlivní, nemá to ani kdovíjakou pointu, ale dívá se to dobře a nepůsobí to kupodivu vůbec zastarale. Filmařský je to moc dobré, dějově to ale neohromí a občas je to kvůli tomu i trošičku nuda. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas v absolutně nevhodné roli. ___ Ohromné množství autentických záběrů na provoz letadlové lodi na úkor budování příběhu. Díky tomu, že je ve filmu všechno to připravování letadel (rozkládání křídel), montování zbraní, převážení letadel výtahem, činnost palubního katapultu (asi 20 vzletů), tankování za letu, přistávání (asi 20 krát) a podobně, tak mám dojem, že scénář musel mít maximálně 30 stránek. Všechny výše jmenované věci jsou nesmyslně nadužívané, takže samotný příběh nemá žádný prostor a jen co se začne něco dít, tak celý film skončí. Subjektivně zápletka trvá 30 minut a zbylou hodinu jsem sledoval dokument o USS Nimitz (kterej teda nebyl špatnej). Jinak samozřejmě high-concept jako sviň a taky mě napadá, že právě díky filmům jako je Final Countdown člověk teprve pořádně ocení, jak skvěle je natočenej Top Gun. ___ Poprvé 24.05.2008, podruhé 22.03.2013. Jako kdybych neměl dost jiné práce. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Atlantickém oceánu, ne v Tichém (kam je zasazen příběh). (.stenley.)
  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)

Reklama

Reklama