Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Knuckless 

všechny recenze uživatele

Představte si... jste AMERICKÝ, sice mírně traumatizovaný (no znáte to- ne všechno se v minulosti povedlo) MARIŇÁK a plavíte se takhle někdy v roce 80 kolem Havajských ostrovů. Nad vaším bitevníkem svítí sluníčko, prostě pohodička. Když tu najednou- strhne se hrozná magnetická bouře, která Vás, Vaše kamarády mariňáky a zároveň i Váš supermoderní křižník přenese časem o 40 let nazpět- přímo do 7.12.1941, zrovinka do chvilky, kdy se japonská flotila chystá zaútočit na Pearl Harbor! Oh my holy Ben Affleck, whatcha gonna do?? Jsou tu 2 možnosti- a) vsadit si na Super Bowl anebo b) nakopat Někomu zadek. Tak co uděláte?? ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi ma tento film zaujal bez toho, aby som sa ním nadchol. Poskytuje námet na premýšľanie aj na polemiky, v ktorých nikto nezvíťazí. Pre mňa bolo rozhodujúce, že to bol prvý film na túto tematiku. Dnes je už úplne iná úroveň poznania a film by sa u dnešného diváka vyšachoval v prvej štvrtine. Takže ďalší film ako spomienka, ktorú nie je potrebné reprízovať. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak do Tajemné záře asi nikdy nedorostu, po mnoha letech repríza a byť jsem se patrně ošíval o něco méně, tak rozhodně nemůžu říct, že bych si z téhle technické vojenské přehlídky a oslavy US Army ucvrkával. Lidštější rozměr dodává jen  vylovený senátor se svou konku.. emancipovanou a ambiciozní sekretářkou  a adrenalin trochu zvedne  vzpoura zajatého japonského pilota, tahle epizoda pak trochu překvapí i svou brutalitou. A neurazí vlastně ani souboj amerických stíhačů s dvěma japončíky. Ve zbytku se žvaní o časových paradoxech, což zejména z úst zelených mozků zní velmi sofistikovaně a chce se tomu věřit , následuje ironizující smajlík a dvě sestřelená letadla... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde sa vraciame v čase. Príbeh vojnovej lode, ktorá sa v čase vráti tesne pred útok na Pearl Harbour ma zaujal. Horšie je to so samotným prevedením. Zvlášť človeka naserie celá ta príprava na prekazenie leteckého útoku japonského letectva, ktorá v zápätí spľasne ako bublina a divák dostane namiesto leteckej bitvy iba hromadu blbých žvástov. K. Dougles ako veliteľ lode pri príchode nadriadených povie: "Ako im to len vysvetlím"... A ja na to, že má predsa v podpalubí mŕtveho Japonca a stopy po guľkách, ale o tom nepadne ani zmienka. Film, ktorý veľa sľubuje, ale málo dáva. Škoda. 60%. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé jako zhruba devítiletý, byl jsem nekriticky nadšen, i když jsem si říkal, že nějaký větší válečný masakr tam ukázat mohli. No, a když jsem to viděl teď, tak jsem si říkal, jak se mi mohla takováhle blbost líbit... Dost často tu filmy hodnotím optikou momentu, kdy jsem je viděl prvně, nicméně tohle je film pro dospělé a tudíž budu hodnotit současnýma očima. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Premiéra pro československá kina byla původně zamýšlena na rok 1982. Film byl zakoupen do distribuce a opatřen titulky, byly zhotoveny filmové plakáty a snímky z natáčení. Nakonec přišel zákaz a původně schválené uvedení nebylo povoleno. Důvod? Propagace vojenského letectva USA. Návštěvníci kin se dočkali až o bezmála 10 let později. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Atlantickém oceánu, ne v Tichém (kam je zasazen příběh). (.stenley.)

Reklama

Reklama