Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když jsem to jako malý viděl okouzlilo mě to svou myšlenkou. Postupem času jsem si začal uvědomovat, že Final Countdown nebyl první film s prvky cestování v čase, ale pro mě jím zůstal. Výborné spojení válečného dramatu s prvky sci-fi, který nabízí otázku, jestli by ovlivnění historie byla správná věc či ne. Historie by se mohla vyvinout úplně jiným směrem, ať pacifistickým nebo ještě více válečným, ale hlavně lidská otázka změny miliardy životů a jejich vsazení do loterie o novou, jinou budoucnost, v které by možná ani Ti co mění historii nemuseli existovati... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I v tomhle případku sem viděl kdysi snad deset minut, jinak nic.Rest splněn, a bourec překvapen.Fakt už jen ta prvotní myšlenka je za pět hvězd.Film trochu dojíždí na ne zrovna nejsympatičtější obsazení, ale když tohle pominu,je to super.Jen by mě zajímala ještě jedna hodina děje, a trocha změněnejch historickejch událostí.A nebo remake z roku 2020.Nebo radši 2021, tenhle rok je úplně debilní magořina.80%. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přehlídka vojenské techniky, která je důležitější než film samotný. Geniální nápad, který zůstal tragicky nevyužit. Tvůrci se zalekli možností námětu a radši zase červí dírou vycouvali zpátky do budoucnosti. Nikdo nám ani pořádně nezafilozofoval ve stylu "co by - kdyby". Takže vznikl jen takový další Top Gun. Smůla. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice zajímavý snímek o možnosti změny historie pomocí cesty v čase. Pár známých tváří sice nepředvádí nijak úžasné výkony, ale úroveň drží vysoko nad vodou kvalitní scénář a napínavý děj. Zajímavá je už samotná myšlenka, jak by asi mohla dopadnout 2.světová válka, kdyby se nekonalo bombardování Pearl Harboru. Ale to nám nezodpoví ani tento film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

“Ešte stále si myslíte, že je to sen?“ – „Zlý sen.“ Netrúfam si hodnotiť vizuálne spracovanie, hlavne keď sa hovorí, že CGI triky sú staré už v čase premiéry filmu, každopádne TAJOMNÁ ŽIARA NAD PACIFIKOM rozhodne nestojí (a teda ani nepadá) na technickom prevedení (ale, keď už sme pri ňom, život na obrovskej lietadlovej lodi je spracovaný výborne), ale na hereckých výkonoch Kirka Douglasa a Martina Sheena a na úžasnom „časovom“ nápade s útokom na Pearl Harbor. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Útokem na Pearl Harbor pověřil velitel Spojeného loďstva admirál Isoroku Jamamoto 1. letecké loďstvo viceadmirála Čúičiho Naguma s letadlovými loďmi Akagi (vlajková), Kaga, Sorjú, Hirjú, Šókaku a Zuikaku. (Necrotongue)
  • Natáčení probíhalo v Atlantickém oceánu, ne v Tichém (kam je zasazen příběh). (.stenley.)

Reklama

Reklama