Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak se mohlo stát, že shnilé mrtvoly začaly chodit po ulicích? Dva kamarádi se chtěli pobavit kanadským žertíkem a náhodou se vloupali do tajné laboratoře, kde náhodou našli zmraženou živou mrtvolu a náhodou ji oživili. A to byl jenom začátek. Příšery, krev, vybuchující hlavy a hrdinové se jmény jako "Brad" a "Cindy" - nenaskakuje vám husí kůže už teď? (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dominantným ťahačom je samozrejme neopakovateľná osemdesiatková atmosféra. Že sa hlavná ženská postava volá Cronenbergová je príjemný, aj keď možno až príliš okatý odkaz pre fanúšikov. Ale rozhodne lepší ako žiadny. Film v každej scéne pôsobí dojmom, že sa už už poriadne rozbehne, pričom skutočne sa tak udeje až pri vydarenom finále. Skrátka som mal dojem, že tu toho všetkého mohlo byť predsa len o chlp viac. S Night of the Creeps ma nespája žiadna "VHS nostalgia", čomu nakoniec zodpovedá aj hodnotenie, ale takisto pochopenie pre hard core fanúšikov. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Fred Dekker v tomhle mišmaši padesátkových monster hororů a osmdesátkových teenagerských komedií dává od začátku do konce vehementně najevo, jak moc velký fanoušek béčkových sci-fi hororů je. Ale místo toho, aby si více pohrával s žánrovými konvencemi, tak spíše jen vrší jeden filmový odkaz na druhý, a někdy je toho až příliš (každá druhá postava je tu pojmenovaná podle nějakého hororového režiséra apod.). Pro fanoušky tehdejších hororů je to ale příjemný návrat do minulosti. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

V novém tisíciletí se díky rozkvětu žánrově zaměřených festivalů rozmohl trend snímků, jejichž hlavní přednost spočívá v nápaditém kombinování různorodých schémat a žánrových vzorců. Ačkoli se tyto filmy a jejich tvůrci mnohdy tváří tuze novátorsky a progresivně, v zásadě se jen opakují dějiny. S totožným principem totiž přišli už tvůrci béčkových žánrovek v osmdesátých letech, kteří sytili věčně hladový chřtán videotrhu (jehož ekvivalentem jsou dnes právě žánrové festivaly). V titulové záplavě videopůjčoven a prodejen VHSek mohly uspět jen snímky, které (vedle atraktivního obalu) nabízely co možná nejosobitější a nejpřekombinovanější zápletky. "Noc husí kůže" je ukázkovým výplodem této doby, ačkoli, nebo možná obzvláště protože vznikla v produkci brakově zaměřené společnosti Delphi V Productions smluvně vázané ke studiu TriStar Pictures (dnes Columbia). Snímek představuje absurdní mix nerdího vysokoškolského bijáku a padesátkového béčkového hororu. Trapností čpící love story z vysokoškolských campusů točící se okolo nerdů, vysportovaných bouchačů, studentských spolků a plesu se zde mísí s gumákovými mimozemšťany a invazivními červy, ale i osmdesátkovými módními artikly hororů: sériových vrahy a ožívajícími mrtvolami. Stejně jako současné hypersofistikované žánrové hry také "Noc husí kůže" zcela otevřeně odkazuje ke svým inspiračním vzorům v čele s "Plánem 9 z vnějšího vesmíru" a "Nocí oživlých mrtvol". Jen je to všechno méně dramaturgicky učesané a více nefalšovaně trashové. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fandovský zápal je z toho cítit každou vteřinou (např. v telce běží Plan 9 from Outer Space) proto nechápu proč to nebylo zábavnější. Začátek s ufonama je totiž perfektně béčkově debilní a naprosto bomba, černobílý intro taky není špatný. Jakmile to najede do osmdesátek, tak se zjeví debilní hlavní hrdina a spíš se kecá, než aby slimáci měnili lidi na zombie a s těma bouchacíma hlavama se tvůrci taky moc nepředali. Někde veprostřed jsem u toho na chvilku usnul, ale pak se mi líbil ten závěrečnej masakr. A ta hlavní herečka byla moc hezká. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horor z doby kdy vznikali vynikající filmy tohoto žánru a Noc husí kůže jim rozhodně ostudu nedělá. Masky jsou na úrovni tehdejších hororů, teda až samozřejmě na nějaká výjímky (zatraceně špatný make-up) a gore efekty jsou pěkné. Se scénářem si hlavu nikdo nelámal a je krásně béčkový. Jediné co mě odrazuje od ohodnocení pěti hvězdama je fakt, že Noc husí kůže se pomalu rozjíždí - i když nutno říci, že na zábavě to nijak neztácí. Kluci se doplňujou v dobrých a hlavně vtipných hláškách, tím pádem film rychleji uteče do té hororové části. Škoda, že nejlepší řežba je až na konci a proběhne docela rychle (jakoby se tvůrci museli vlézt do 90 minut) a v tom nejlepším to prostě zbrkle ukončí - dokázal bych si to představit i o 20 minut delší, s tím že konečná likvidace by se mohla natáhnout třeba ještě někam do města, ale jakvidno asi zde zapůsobil strop rozpočtu. 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Na zdi v pokoji J.C. můžete vidět grafity "Go Monster Squad!". The Monster Squad (1987) režíroval také Fred Dekker. (Chatterer)
  • Gregory Nicotero a Howard Berger hráli zombie. (Chatterer)

Reklama

Reklama