Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddychově laděný a vtipně napsaný příběh. Hrdinou je mladý talentovaný houslista Kuba Brenner, jenž pomáhá poněkud nesmělému příteli Oskarovi získat první milostné zkušenosti. Proto společně s ním využije mnohoslibné nabídky služeb Agentury pro muže. Při "opojném" večeru s dvěma dívkami ve vypůjčeném bytě, oba mladíci zjistí, že na tuto akci nebyli dostatečně finančně připraveni. V nouzi se u dohazovače Bolce dočasně vykoupí drahou soškou a později se tuto cennost Kuba pokusí získat zpátky. Vybere si ten nejméně vhodný okamžik: ocitá se v bytě místního mafiána ve chvíli ozbrojené výměny názorů dvou gangů. A jako by toho nebylo dost, ve vzniklém zmatku se ztratí i pořádný balík peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Na nic si nehrající gangsterská komedie, u které jsem se náramně bavil. Nejvíce mně dostala scéna "Śmierć we Wenezii". Polákům tu jejich upřímnost hodně závidím. Chtějí natočit blbost, tak prostě natočí blbost, v níž si autor dělá švandu sám ze sebe a neschovává se za životaspásné myšlenky, které by snažily z díla udělat kvaziumělecké zamyšlení nad všemi neduhy současného světa. ()

Jaime15 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu ozaj ľahká, vtipná a veľmi chytľavá komédia. Človek si len sadne ku tomu a baví sa filmom, dej je vynikajúco popretkávaný a jednotlivé komické scény nemajú chybu. Dialógy sú podľa mňa úžasne vtipné a celé to ešte utvrdzuje poľština, ktorá je takým veselým a vtipným jazykom, že človek sa zasmeje aj na tom čo nemá byť vtip :D Mňa film naozaj oslovil a určite si ho ešte veľa krát pozriem. Moje hodnotenie 4 hviezdičky :) ()

Reklama

Rathe 

všechny recenze uživatele

Zajímavá polská komedie, která má v sobě spoustu humoru. Je to první polská komedie, kterou jsem viděl a musím říct, že je to velký blázinec. Kolikrát je to vlastně až takový blázinec, že to až přechází v trapnost... Velká škoda je, že všechny ty postavy jsou nezáživné, nezapamatovatelné. A ex-přítelkyně hlavního hrdiny je úplně vytáčející...! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně absurdní a skvělá komedie.Ty vynikající hlášky si zřejmě může vychutnat, jen ten kdo pochází od polských hranic a rozumí polsky. Není to žádné umění, ale je to souvislá série, hlavně slovních gagů. Kéž by se podařilo i našim filmařům natočit takovýto vtipný a na nic si nehrající film. Už jsem to viděl několikrát a přesto mě to pořád baví. ()

mistvan 

všechny recenze uživatele

Vím, že to není hlubokomyslný film s velkými umělecký ambicemi, ale hodnotím to, že autorům se dle mého podařilo dokonale naplnit sledovaný cíl - natočit šílenou gangsterskou komedii. Nechápu, proč tady u nás nikdo neumí natočit prachobyčejnou ale zároveň skutečně vtipnou crazy komedii, která si na nic nehraje. V tomhle na Poláky nemáme a jak to tak vidím, asi dlouho mít nebudeme. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Miniaturní roli raketýra Šediváka ztvárnil bývalý boxer Krzysztof Kosedowski, mimo jiné držitel bronzové medaile v muší váze z LOH 1980 v Moskvě a čtyřnásobný mistr Polska. (ČSFD)
  • Neurológa, ktorý ošetruje Gruchu (Miroslaw Zbrojewicz) po prestrelke si zahral Jakub Sienkiewicz, ktorý je primárne hudobník - gitarista, ale doteraz pôsobí aj ako neurológ. Venuje sa liečbe Parkinsonovej choroby. (tiradentes)

Reklama

Reklama