Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemocniční sanitáři připravují hlavního hrdinu filmu k pohřbu. Při převlékání zjistí, že se jedná o známého režiséra erotických filmů Adama Miałczyńskiego. Nebožtík ve svém vnitřním monologu rekapituluje svých 40 let života a vzpomíná na všechny dávné, nedávné i současné události, které pro něho byly smutné, smolné a nešťastné. (Tygrys)

(více)

Recenze (13)

pafka 

všechny recenze uživatele

Jako kazdou komedii si clovek musi oblibit casem. Navysovani poctu shlednuti by urcite navysilo procenta hodnoceni. Ovsem po prvnim nepadam na zadek. Chvilema jsem se bavil, chvilema to bylo nevydarene zahrane, obcas vtip, ktery za to nestal, chvilema scena dotazena do prehnanosti a ani do hlavniho hrdiny jako do stredu smichu jsem se taky netrefil. Slabe tri. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám rád polské komedie a v poslední době je i vyhledávám, hlavně pro nenapodobitelný humor a uzemňující hlášky. Obě tyto ingredience jsou i v tomto filmu o outsiderovi, kterému se v životě nic nepovedlo. Oproti jiným (pětihvězdičkovým) filmům jsou tady také dost nevtipné momenty, ba i nějaká trapnost se najde. Naštěstí těch povedených scén je většina a já proto mohu hodnotit opět nadprůměrně. ()

Reklama

Bush13 

všechny recenze uživatele

Název filmu je naprosto klamavá reklama, neb je to všechno naopak bardzo směšné. Jeden nešťastný, leč velmi vtipný životní osud, nevídané množství nahých polských hereček poloviny 90. let, příjemný absurdní humor a Koterského scenáristický rukopis, který se mi děsně líbí - postavy se neustále přeříkávají, respektive opravují se ve své mluvené řeči, což je na hranici určité přirozenosti a značné vtipnosti. A Cezary Pazura? To je takový polský Jim Carrey. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Až si zvyknete na poměrně nesympatický Adamův kukuč, uvědomíte si zásadní věc - komu věčného smolaře, šikanovaného životem, uvěřit, než právě Cesarymu Pazurovi?... a tak se společně s oním nešťastníkem brodíte protiproudem, který se sice nevyhne jistým provařenostem, postihujícím podobně nastavené komedie, což však hravě dorovná rázovitý zůstatek, provázený kousavým Adamovým sebehodnocením, takže hodně fajnové tři hvězdy s možným příhozem pro příště. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V podstatě už první scéna mě pětihvězdičkově rozesmála a vysoko nastavenou laťku z prologu si film udržel až do samotného drsně humorného finále. Příběh o looserovi, který proplouvá životem, jeho práce stojí za hovno, jeho život stojí za hovno, jeho sex je rovněž jedno fiasko za druhým a jak už to tak bývá, princip solidarity opět funguje naplno, takže jsem mu fandil a hlavně jsem se královsky smál, prstovačka, telefonování, technologické problémy s filmovým penisem, to všechno je fakt olympijský humor a dovřšením všeho jsou Adamovi sarkastictké poznámky. Film je založen spíš na různých scénkách a dialozích, do celku je spojuje vlastně jen hlavní postava a jeho život. Komedie ve který kempuje hned několik druhů humoru od černého až po absurdní má v sobě i prvky dramatu, náhledu na fádní život bez vidiny na změnu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama