Reklama

Reklama

Danza macabra

  • Francie Danse macabre (více)
Trailer

Spisovatel se vsadí, že přečká jednu noc o samotě na strašidelném hradě. Jen padne na hrad noc, tak v jeho útrobách ožívá několik obětí vražd, které se tady odehrály. Tato bezduchá monstra touží po spisovatelově krvi, aby se udržela naživu déle než jednu noc. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď sa v úvode snímku neveriacemu Tomášovi popisuje, čo čaká človeka, ktorý cez noc smrti strávi voľné chvíle v tajuplnom zámku, tešíte sa na horor plný strašidelnej atmosféry, podporovanej gotickou výpravou v čiernobielom prevedení. Film, to spĺňa ale len po technickej stránke, tá obsahová za moc nestojí. Podmaniť si diváka sa mu veľmi nedarí. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opět jeden typický zástupce žánru "gothic horor", sice méně známý než třeba jeho součastníci "Black Sunday" od Maria Bavy nebo Cormanovo "Pit and the Pendulum" ale v lečems se jim určitě vyrovná, především pak v brilantní ponuré atmosféře, které hodně napomohl starý oprýskaný hrad, kolem hřbitova, uvnitř hradu samá temná chodba, plno komnat, zvláštních úkazů (hodiny, obraz) a zvuků, atmosféra se místy dala opravdu krájet, ke všemu všechny ty divné a na první pohled nesmyslené vraždy, jako by jich nebyl stále konec. Rozjezd filmu, byl sice pomalejší a hodně upovídaný, jak čas ale plynul, tak jste se rozhodně nenudili, napětí tu bylo dost. Staré černobílé horory, at už to bylo "Psycho", nebo "Strašení", či tento, měly prostě něco do sebe, nemůžu si pomoct, a nebyly k tomu zapotřebí ani hektolitry krve jako tomu je dnes. Navíc pokud v nich ještě hrála, tak krásná žena jakou byla Barbara Steele, radost pohledět. Na scénáři se podílel krom Giovanniho Grimaldiho i známý westernový spaghetti specialista Sergio Corbucci. Podobné filmy: "Long Hair of Death", "Haunting, Black Sunday", "City of the Dead", "La frusta e il corpo" atd. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Klasika černobílého gotického hororu šedesátých let s Barbarou Steele. Interiér strašidelné vily, hra světel a stínů, napětí udržováno zvukovými efekty a jednoduchou Ortolaniho hudbou. Tempo příběhu, inspirovaného povídkami E. A. Poea, je sice pomalejší, ale to mi nevadí - na dobu svého vzniku patří toto dílo k těm nejlepším. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Danza macabra“ je pro mě velmi příjemným překvapením, kdy jsem nečekal, že by na mě film dokázal takhle zapůsobit. On používá jednoduché nástroje (tmu, zvuky, nečekaná zjevení a nakonec i násilí), ale díky jejich přístupu, díky tomu, že se nebojí sem tem trochy té realističnosti až naturalismu, se ve výsledku jedná o velmi kvalitní film, který má i po padesáti letech ono správné kouzlo gotického hororu. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Dobrý a originálny horror zo 60-rokov.Dobrý záber vo filme je ako sa dym plazí spopod dverí.Žiadna nuda,atmosféra taká aká mabyť aj napriek tomu,že film má dosť pomalé tempo.Stále je tam niečo zaujímavé.Tento film dokonalé využíva tému strašidelného domu a drží príbeh až do samého konca.Kto má rád gotický horror a nevadí mu že film je čiernobieli,je to určite ten pravý. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama