Reklama

Reklama

The Smiths: Stop Me If You Think You've Heard This One Before

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1987, 3 min

Hrají:

Morrissey

Obsahy(1)

Hudební videoklip britské rockové kapely The Smiths – Stop Me If You Think You've Heard This One Before začíná obrazem Oscara Wilda visícího na cihlové zdi a představuje zpěváka Morrisseyho s kapelou na kole na projížďce po Manchesteru a Salfordu. (Epistemolog)

Zajímavosti (4)

  • Na obalu singlu je fotografie britského herce a zpěváka Murraye Heada z filmu The Family Way (1966). K dispozici jsou čtyři různé verze krytu, z nichž každá je zbarvená jinou barvou (červená, oranžová, modrá a šedá) v závislosti na oblasti vydání. (Epistemolog)
  • Ve videoklipu kapela projíždí kolem slavného klubu Salford Lads' Club, jehož fotografii použila i na svém přebalu alba „The Queen Is Dead“ v roce 1986. (Epistemolog)
  • Píseň původně vyšla namísto písně „I Started Something I Couldn't Finish“, která obsahovala text „naplánujte masovou vraždu“ a BBC jí zakázala v denním vysílání kvůli tehdejšímu masakru v Hungerfordu. Kapela se tedy rozhodla nevydat ji ve Velké Británii, ale v jiných regionech, včetně Severní Ameriky, Evropy, Austrálie a Japonska. (Epistemolog)
  • Píseň je také součástí hudební videohry „Rock Band 3“. (Epistemolog)

Reklama

Reklama