Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (240)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Dvojka je kvalitativně naprosto srovnatelná s prvním dílem, byť využívá jiných silných stránek. Robotnikovi už kompletně z houbiček přeplo a Carrey předvadí naprosto famózní jízdu. A za to jsem strašně rád a musím mu trochu nadržovat, protože si Eggmanovo magorství užívám s ním. Barevná trojka je fajn, Superman ze Smallville je dost upozaděnej a kolík lidské štafety bohužel přebírá jeho choť a švagrová. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Druhého Sonica má na svědomí totožný tvůrčí tým, vrátili se také všichni herci včetně Jima Carreyho jako ústředního padoucha Doktora Robotnika. Carrey už před nějakou dobou ohlásil konec kariéry, a pokud bude Robotnik skutečně jeho poslední rolí, nemá se rozhodně za co stydět - Carrey si všechny svoje scény krade pro sebe a je tak šílený a hláškující, jak ho máme nejradši. Film je akčnější než první díl, má také o 20 minut delší stopáž (to je podle mě trochu na škodu) a celkově se jedná o velmi slušnou rodinnou podívanou. Vytknula bych ale ne úplně propracovaný scénář, kdy mi několik scén nedávalo logický smysl. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O dost pompéznější sequel, tak jak to má být, jen už zkrátka nejsem cílovka a zas tolik jsem z toho unešený nebyl. Co ale rozhodně musím pochválit, tak jsou nádherně barevné výjevy na krajinu a v tomto případě velmi povedené digitální akční orgie, kterých je možná už ke konci moc, resp bych trošku krátil na leckdy nesmyslných dialozích, leč Jim Carrey si svojí šílenost náležitě užívá, ještě více než v prvním díle a mnohdy jsem poznával jeho fyzické kreace, které dělal před dvaceti lety. Takže jo, líbilo se mi to asi více než jednička a trojku si za dva roky doma rád dám. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

První Sonic si zaslouženě vybojoval pokračování, které tradičně šlape na pedál a vše se snaží dělat, větší a velkolepější a nutně říct, že dobře. Vše co fungovalo na jedničce (vztah Sonica a pána donatů, Robotnik, humor, postava Sonica), funguje i tady! Jim Carrey má neskutečnou formu a jede bomby jak v devadesátkách, je tu ještě energičtější než v jedničce a zábavnější a to i díky nové a skvělé dynamice s Knucklesem. Přírustky Knuckles a Tails jsou super, ikdyž u Tailse bych si jen přál většího prokreslení a nějakého menšího příběhového oblouku pro jeho postavu. Bohužel akorát to tempo v druhé polovině těžce skřípe a filmu trochu podraží nohy. A ty poselství by mohli být také více vykristalizované. Jinak je to ale parádní rodinný film, který má jako třešničku na dortu popkulturní reference a reference na původní hry. Ale jak říkali klučinové, co seděli zamnou a Torenem "Bylo tam málo MeMe". 7,5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený sequel Sonica je herní úspěch po finanční a kvalitativní stránce. Těžko si z hlavy vybavím zábavnější rodinnou podívanou poslední doby. Jim Carrey je tu naprosto utržen z řetězů, je skvělé jej vidět po delší době v roli, kterou si naprosto užívá a jeho grimasy, úlítlé nápady, gagy jsou opět správně Wild. Sonic je roztomilý, hlášky i narážky na různé filmy potěší, akce v pohodě, finále s plno odkazy na hru fajnové a je tu i jeden velmi nečekaný zvrat. Za mne opravdu skvělá zábava. 7.5/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Pracovní název filmu je „Emerald Hill“. Emerald Hill byla první zóna ve hře „Sonic the Hedgehog 2“ (1992). (JesterKruger)
  • Design nepřátelských robotů přímo vychází z těch herních. Nejvýraznější jsou např. robotické vosy, které byly mezi vůbec prvními nepřáteli ve hře „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)
  • Tomovo vyzvánění, které naruší běh svatebního obřadu, je originální melodií úrovně „Green Hill“ ze hry „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama