Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (241)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přichází dvojka, která si nese typické neduhy sequelů...čili všeho je víc...víc cgi, víc triků a scén a delší stopáž, takže se bohužel člověk i chvílema nudí. Naštěstí je tu spousta scén, které krásně kopírují levely původních her (pohyb v chrámu, chytání vzduchových bublin apod.) a i ostatní animované postavičky mají svoje kouzlo. Škoda, že Jim Carrey je tu takový ne úplně využitý. Ale jako zábavná jednohubka celkem fajn, akorát asi si to znovu nepustím, narozdíl od jedničky. A bacha potitulkovka! Samozřejmě je možnost si všimnout, že Pán Donutů má jako vyzvánění hudbu ze hry. :-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O dost pompéznější sequel, tak jak to má být, jen už zkrátka nejsem cílovka a zas tolik jsem z toho unešený nebyl. Co ale rozhodně musím pochválit, tak jsou nádherně barevné výjevy na krajinu a v tomto případě velmi povedené digitální akční orgie, kterých je možná už ke konci moc, resp bych trošku krátil na leckdy nesmyslných dialozích, leč Jim Carrey si svojí šílenost náležitě užívá, ještě více než v prvním díle a mnohdy jsem poznával jeho fyzické kreace, které dělal před dvaceti lety. Takže jo, líbilo se mi to asi více než jednička a trojku si za dva roky doma rád dám. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na filmu Ježek Sonic 2 je vyloženě vidět, že je dělaný pro mladší publikum (dle mého názoru do 10 let), ale když toto starší divák přijme, tak musí uznat, že tvůrci odvedli dobrou práci. Za mě jako otce, byl hlavním tahounem Jim Carrey, který je vysloveně ve svém živlu a naplno předvádí své grimasy a přehrávání, což mi v dobrém připomíná jeho nejlepší filmy - Maska, Ice Ventura a Grinch. Pro děti je tu hlavně skvěle odvedená práce na třech úhlavních potvorách, které nejen, že dobře vypadají, ale místy jsou i vtipné. V celku musím konstatovat, že dvojka je lepší než jednička a nijak mě neděsí představa, že s dětmi budu muset i na případné pokračování. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Ježek nakřížený s šmoulou je zpět! A je otravnější! A horší!    Ježek Sonic se nám po dvou letech vrátil. A k mému nepřekvapení to dopadlo špatně. I když mohou někteří tvrdit, že je dvojka lepší, mě to tak rozhodně nepřipadalo. Ať už šlo o nelogické skoky v ději, nelogické přemýšlení postav, nelogické fyzikální zákony, co si tento film sám vytvořil...! Pane bože! Postavy zhloupěly, protagonista začal být otravnější a Jim Carrey začal výrazně ztrácet šmrnc. Jediné, co mohu pochválit, je to, že se zlepšili efekty. To je tak vše za pozitiva. Rozhodně to tak dopadnout nemuselo! A uječená černoška s rusy, co jsou za naprostý idioty, ti mohli být klidně vystřiženi. Je to jedno klišé na jeden trapný moment za jedním klišé za jedním trapným momentem. Špatné (i když jsem se párkrát třeba trochu pousmál)! 5/10 ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Víc akce, víc lokací a víc postav, což je oproti jedničce, která byla v těchto ohledech relativně chudá, rozhodně změna k lepšímu. Rodinná zábava na pohodu, pokud vám Sonic a šklebící se Jim Carrey nepřijdou otravní (což se stane snadno). Utíká to celkem rychle a jistou doslovnost a předvídatelnost lze s přihlédnutím k cílovce snadno omluvit. Jinak pořád platí, že Sonicova rychlost je využívána hlavně k tvorbě gagů a jen málokdy k praktickému řešení svízelné situace. Škoda schematické práce se zápletkou (jako jediný vím o lokaci skrývající mocný artefakt, který se rozhodně nesmí dostat do špatných rukou, ale než abych si to nechal pro sebe, tak se tam samozřejmě vydám, a tím tu lokaci nevědomky naservíruji padouchům přímo pod nos) a několika dalších okamžiků vybízejících k plácnutí se do čela. Sonic a jeho kamarád jsou v tanečním souboji za neschopné zoufalce, ale o pár vteřin později jsou z nich zničehonic mistři světa ve freestylu? Robotnikův sluha netuší, jak ovládat obřího robota, ale za chviličku už má přečtený celý manuál a poučuje s ním samotného Robotnika? Lidským postavám se dostanou do rukou mimozemské technologie, které pravidelně zahazují po prvním použití poté, co se prokáže jejich užitečnost? Jistě, jsou to drobnosti, ale je jich obrovská hromada, a pokud každá z nich ubíjí věrohodnost jiné scény, tak se to na celkovém dojmu podepíše dost zásadně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Když se Robotnik (Jim Carrey) vrátí na zpět na Zemi a obnoví svou továrnu na roboty, tak od té doby můžeme ve filmu několikrát vidět jeho herní symbol v podobě hlavy s ikonickými brýlemi a velkým dlouhým knírem. Stejný jako měl hlavu závěrečný robot, se kterým bojovali hrdinové. (krtek6)
  • Robotnikovo malé oválné plavidlo je ikonickým dopravním prostředkem, jehož hojně využívá napříč všemi videohrami s ježkem Sonicem. (Ryuuhei)
  • Při závěřečném souboji s Robotnikem (Jim Carrey) v jeho mecha robotovi autoři filmu propásli možnost dalšího easter eggu s odkazem na hry, a to, že každý „Boss Fight“ ve hře končil tím, že Sonic udeřil Robotnikův mech celkem 8x. Tady jím po odřezání hlavy a utrhnutí rukou proletěl 12x. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama