Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (240)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O dost pompéznější sequel, tak jak to má být, jen už zkrátka nejsem cílovka a zas tolik jsem z toho unešený nebyl. Co ale rozhodně musím pochválit, tak jsou nádherně barevné výjevy na krajinu a v tomto případě velmi povedené digitální akční orgie, kterých je možná už ke konci moc, resp bych trošku krátil na leckdy nesmyslných dialozích, leč Jim Carrey si svojí šílenost náležitě užívá, ještě více než v prvním díle a mnohdy jsem poznával jeho fyzické kreace, které dělal před dvaceti lety. Takže jo, líbilo se mi to asi více než jednička a trojku si za dva roky doma rád dám. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička, v zásadě ale pořád stejná (dobrá) sázka na jistotu. Akce se vede, humor se vede, nápady se vedou, Sonic, Tails a Knuckles jsou sympaťáci a Jim Carrey si to z pochopitelných důvodů užívá snad ještě víc než minule. Jen ta stopáž je fakt přepálená, poslední třetina už byla trochu utahaná, o dvacet minut méně by to klidně sneslo. Ale to je tak asi všechno. Já si to zase užil a bavil se. Jsem spokojen. 7/10. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Budu hodnotit jako předešlý díl, protože nedošlo k žádnému zlepšení, ale pravda ani žádnému zhoršení. Asi bych na to normálně už nešel, ale z hlediska nabídky tomu dělal konkurenci pouze Morbius (ten den 52%). Bylo to samozřejmě víc zaměřené na děti, ač jsem se u některých nevhodných slovíček (vole, hovnajs) dost divil, ale přímo urážka pro dospělé to nebylo a tak možná 3x jsem se zasmál. Třetí díl už si v kině odpustím. ... GA Cinema ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jakožto bývalý skalní fanoušek, znalec her i převážné historie okolo Sonica musím konstatovat, že jsem z filmu naprosto nadšený. Poté, co mě jednička těžce zklamala a už jsem od pokračování ani moc neočekával, jsem se dočkal nálože pomrkávající na řadu herních titulů z herní série, obecně na popkulturu, ale i pracující s chytře vymýšleným příběhem, který se obsahově blížil spíš Sonic 3 & Knuckles, než jeho předchůdci. O to lépe, protože se do party přidaly hned dvě nové postavy - Tails a Knuckles, druhý tedy v zápornější roli zmanipulované Eggmanem. Eggman mi zde sedl mnohem víc, než v jedničce a už absolutně nepochybuju, že byl Jim Carrey dokonalou volbou pro ztvárnění jeho postavy. Příběh, jak už jsem řekl, dal chytře dohromady to, co může nostalgik znát zejména z prvních her a do toho jen lehce zkomponoval vedlejší příběhovou linku pojednávající o svatbě, skrytých agentech a dalších volovinách, které ve výsledku vtipně doplnily jinak dobrodružnou výpravu za Arcismaragdem a překvapivě na ni parádně navázaly. Ani se mi nesnilo, že by se kdy Sonic dočkal až takhle úžasné adaptace. A stalo se. Nemám dalších slov. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Sonc a dr. Robotnik tovria dokonalé filmové duo hrdinu a záporáka. Navzájom sa dopĺňajú, bavia diváka, dobre sa nich pozerá a ešte lepšie počúva. Dialógy (aspoň v angličtine) sú vtipne a kvalitne komponované. Jim Carrey opät kvalitný herecký výkon, potvrdzuje ako dobre mu sedia role rozprávkových záporákov. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Myšlenka prstenů jako portálů vychází z původních her, kde byly velké prsteny prostředkem pro vstup do dalších či bonusových úrovní. (Ryuuhei)
  • Když se Robotnik (Jim Carrey) vrátí na zpět na Zemi a obnoví svou továrnu na roboty, tak od té doby můžeme ve filmu několikrát vidět jeho herní symbol v podobě hlavy s ikonickými brýlemi a velkým dlouhým knírem. Stejný jako měl hlavu závěrečný robot, se kterým bojovali hrdinové. (krtek6)
  • Ve scéně, kdy Sonic a Tailes uletí Knucklesovi a Robotnikovi (Jim Carrey) ve městečku Green Hill, můžeme vidět demonstraci základního herního pohybového mechanismu Knucklese, a to svislý šplh po všem, což mu umožňují jeho rukavice. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama