Reklama

Reklama

Neumírej, dokud mi neřekneš, kam jdeš

(neoficiální název)
  • Argentina No te mueras sin decirme adónde vas
všechny plakáty

Obsahy(1)

Čtyřicátník Leopoldo žije v poklidném manželství, ze kterého se dávno vytratila vášnivá láska a okouzlení, věnuje se svým vynálezům, ale protože tato práce ho není schopna uživit, pracuje jako promítač, stejně jako jeho otec, po kterém povolání zdědil. Jeho poklidný život změní jeho nový vynález - zachycovač snů. Jeho žena se k jeho dalšímu vynálezu staví skepticky, oporu má pouze ve svém příteli, rovněž vynálezci, bývalém pilotovi Oscarovi. Leopoldův vynález zachytí obraz krásné ženy, k níž Leopoldo cítí něco, co neumí pojmenovat, matou ho city k neznámé ženě ze sna a vzápětí i to, že se žena objeví v jeho kině a tvrdí mu, že je jeho manželka z minulého života. Krásnou Rachel vidí pouze Leopoldo a je schopen ji zachytit robot Carlito, Oscarův výtvor. Leopoldo postupně přistupuje na myšlenku, že je novou inkarnací Williama, Rachelina manžela a čím dál víc touží být se svou láskou doopravdy.
Jako se Leopoldo bojí smrti, bojí se Rachel života. Aby mohli být spolu, jeden z nich bude muset svůj strach překonat. Láska má mnoho podob. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (6)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pojďme ven. Není dobré mluvit s duchy po pracovní době.“ Vzdali byste se neživé, nádherné Argentinky? A co kdyby se zhmotnila, třeba jen na chvíli…Divné, absurdní, ale přitom poutavé. Už Leopoldo, amatérský vědec chodící všude se svou kytkou a měřící její rozrušení, mi naznačil, že tenhle snímek bude jiný. Nemluvě o směsici žánrů, od „duchařiny“ přes sci-fi až po romantické drama, navíc nechybí zvláštní humor, u toho jsem si ovšem místy nebyl jistý, zda je i záměrný (nejvíc pobavilo vysvětlování principu odchytávače snů nakvašené manželce s nezaplacenou složenkou v ruce). Posedlost vynálezem, „společnicí“ spolu s těžko popsatelnou atmosférou (a krásnou hudbou…hlavně píseň Dream A Little Dream Of Me skvěle sedne) mě dlouho bavily, směrem ke konci se však zákonitosti světa začaly bez vysvětlení měnit, což mě rušilo. A závěr asi měl být dojemný, ale…na mě působil skoro až zvráceně (nechci domýšlet, co by zřejmě následovalo). Subiela mě ovšem zaujal a rád zkusím i nějaký jeho další kousek, tento bude za slušné 4*. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byla to taková Argentina naslepo. A úplně jiná, než jakou bych čekal, jižanský temperament nečekaně zůstal pod pokličkou. Naopak je tu plno chytrých nápadů, myšlenek a otázek, které mají mnohem hlubší význam, než aby měl autor příběhu kam vrazit otazníky. No a muzika, ta si nijak nezadá s krásou argentinských seňorit. Jedním slovem - překvapení. (Challenge Tour 2015, film č.28) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Námětem osudové lásky překonávající čas i realitu mně to připomínalo filmy typu Věčného svitu neposkvrněné mysli nebo Fontány, ale místo jejich nádherné křehké neuchopitelnosti jsem se dočkala spíš jen několika památníčkových mouder, poněkud rozvleklejšího děje a téměř incestního vyústění. ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní film s poklidným tempem a krásnou hudbou vyprávějící o dvou vynálezcích. Jeden z nich vytvoří přístroj na nahrávání lidských snů a začnou se dít neočekávané věci. Občas trošku trikově roztomilé a úsměvné, ale celkově je to film, z kterého si je možné něco hlubšího odnést. Osvěžující je jinakost a exotika filmu. Jestli jste unaveni americkými filmy, zkuste to. ()

Reklama

Reklama