Reklama

Reklama

Cujo, vzteklý pes

Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Cujo mě příjemně překvapil. Sice první polovina filmu se zaobírá spíše rodinou Trentonů a jejich vztahy. Ale zato druhá polovina je doslova nášláplá velmi dobře zvládnutými scénami útoků bernardýna Cuja, který pod vlivem vztekliny rozsévá smrt v okolí vesnického domku opraváře aut. Tam také přijíždí nic netušící Donna Trentonová se svým synem nechat opravit staré, dezolátní auto. Cujo je kvalitně namaskovaný a dost přesvědčivý. Snímek je obzvlášť v druhé půli příjemně napínavý a dočkáme si i trošku krve, takže podtrženo sečteno dávám čtyři hvězdy. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Krása Kingových námetov je v tom, že nepotrebujú žiadny vládny experiment, toxickú haváriu, jadrové testy...atd, na to aby dokázali vytvoriť niečo naozaj desivé. Cujo je ako pes naozaj nechutný, a je zhmotnením toho, čo by som nerád stretol niekde v noci v opustenej uličke. Film má zopár hluchých miest, a trošku pomalší rozjazd, každopádne skvele to kompenzujú Cujove zbesilé útoky. Knihu som nečítal, teda nemôžem porovnávať, každopádne som bol spokojný....70% ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Pasáže, ve kterých je matka s děckem uvězněna v autě, jsou skutečně o nervy, nicméně jinak tomu chybí pořádná atmosféra a sledujeme víceméně nezábavný "rodinný film".____ Herečka Dee Wallace v hl. roli měla před tímto filmem dvě větší zkušenosti s horrorovým žánrem - THE HILLS HAVE EYES (1977, r. Wes Craven) a KVÍLENÍ VLKODLAKŮ (1981, r. Joe Dante).____hod. 1,5* ()

demented 

všechny recenze uživatele

Ďalšia blbá adaptácia Kingového románu. Aj keď tu sa musím pozastaviť, pretože samotný román bol tiež mizerný :) (King ho napísal v dobe, keď trošku viac holdoval alkoholu, možnože aj drogám, a sympatické je, že si napísanie tejto knihy vôbec nepamätá). Na druhej strane, roztomilý bernardýn Cujo bol fakt na zožratie... ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Ten závěr byl oproti knize pozměněn k horšímu, raději to měli nechat nezměněné a atmosférou se to knize nevyrovná ani v nejmenším, už podle hodnocení jsem čekal něco slabšího, ale skoro celé to zkazili, takže to dopadlo ještě hůř než jsem očekával. Kéž by časem někdo natočil remake, některé Kingovy knihy si zaslouží lepší ztvárnění. Hodnocení 45%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Pěna kolem Cujovy tlamy byla vyrobena ze směsi bílků a cukru. (Siriuss)
  • Ve filmu hrálo pět bernardýnů, jedna mechanická hlava bernardýna a jeden člověk v kostýmu psa. (Siriuss)
  • Film je natočen podle knižní předlohy Cujo, kterou napsal Stephen King. (Pumiiix)

Reklama

Reklama