Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Studentská ubytovna je místem drobných krádeží a slečna Lemonová si dělá starosti.. Ze začátku to vypadá jednoduše a odlehčeně, Japp s Poirotem jsou tu mimořádně zábavní, chvíli spolu bydlí a hlavně stolují (banánový sirup, mořský jazyk v mléce atd.), ovšem pak se to přehoupne k vraždám a tvůrci utáhnou šrouby.. Vyšetřování případu má mnoho odboček a zákoutí a každý ze studentů je podezřelý.. Opět jsem si musela počkat do konce, až mi Poirot naservíruje řešení.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zoznamovanie s Poirotom sa mi začína veľmi páčiť. V niektorých prípadoch začínam mať istotu, že miernou štruktúrou sa inšpiroval aj môj obľúbený 'Monk'. A to je to, čo mám rád a je rozvité práve tu. Tajomná atmosféra, nezlučiteľné indície, historická anglická doba s množstvom šarmu, intelektuálne vyšetrovanie, geniálny záver s vygradovanou pointou. Akurát tá cesta k nemu mohla byť zaujímavejšia. Už som ju u Poirota takú videl. 80%. ()

Reklama

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príjemný diel, jeden z tých, ktorý má ešte príchuť starších častí, ale postupne sa dostávame k dlhším filmovým dielom, kde náš detektív postupne zostarol, čo mu však vôbec neubralo na šarme a inteligentnom pohľade. Máme tu aj večne elegantnú a príjemnú slečnu Lemonovú a príbeh, ktorý udrží v napätí. Nápad s myškou ako tichého, ničím nerušeného sprievodcu po dome, kde dochádza ku krádežiam a vraždám bol celkom milý. Akurát vždy sa smejem keď je diel v ktorom vznikne nejaká akčnejšia scéna, kde páchateľ začne úplne nezmyselne po odhalení utekať (nerozumiem kam chce utekať len tak ako je, teda bez nejakých prostriedkov a s políciou v pätách- domov? Tam by ho snáď našli hneď, či akože ak by im aj ušiel, čo by sa- maskoval a túlal po ulici?) Najmä inšpektor Japp je v takýchto scénach vždy totálne nemožný a guľatý Poirot srandovný. Tiež tu máme náš zvyčajný vzorec odhalenia, kde sú všetci podozriví v jednej miestnosti, čo je tiež také zvláštne, keď si uvedomíme, že prípadný zločinec vlastne len sedí a čaká, či Poirot povie jeho meno. Ale takýto je scenár na námet knižky, kde nejaké vysvetlenie je nutné a nič to neuberá na fakte, že ja by som niečo také geniálne v živote nevymyslela a preto ocenenie si zaslúži len to najlepšie! ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AKO TO ŽE SA TO NIKDY PREDTÝM NESTALO A TERAZ TRI PREKLEPY NA JEDNEJ STRÁNKE? Hercule Poirot sa kvôli slečne Lemonovej ujíma pomerne banálneho prípadu zmiznutia predmetov so študentského internátu. Prípad však naberie tragické následky a Poirot nakoniec musí hľadať vraha. Počas celého príbehu nás sprevádza hlodavec a zábavu nám zaobstará inšpektor Japp, ktorého prichýli u seba belgický detektív (humor s bidetom). PRETOŽE TIETO ŠEDÉ BUNKY VIDIA VŠETKO, TAK PRÁVE STOPY MALÝCH CHÝB, KTORÉ SI ZLOČINEC NEVŠIMNE, OTVORIA DVERE K PSYCHOLÓGIÍ A ZÁROVEŇ K ZLOČINU. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dnes na ČT1(že to dávají jsem zjistil jenom díky tomuhle webu takže velmi děkuji). Hercule Poirota jsem neviděl už dlouho a proto jsem se těšil. Bylo to výborné, opět nádherná hudba, temná atmosféra a postupné rozkrývání případu pašování na studentské koleji a událostí s ním spojené. Dále náhled do Poirotova soukromého života nebo jeho rozpory, co se týče názoru na dobré jídlo bylo úsměvné a já se cítil jako u starých známých(knížky od Agathy Christie miluju a nejvíc ty o Poirotovi). Ke konci mě dostaly obrazy z pohledu myšky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečnom rozuzlení v obývačke internátneho domu sa za Poirotom nehýbu hodiny. (BoncheR)

Reklama

Reklama