Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 7 (2000) (série)


Smrt lorda Edgwara (S07E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Lord Edgware Dies (více)

Obsahy(1)

Nikdo ho neměl rád. Byl samolibý, hrubý a bezohledný. Jenomže i takoví lidé mají právo na život a vražda je vražda, ať se její obětí stane kdokoliv. Ostatně lord Edgware jistě nezemřel proto, že by nějaký filantrop chtěl zbavit lidstvo jednoho hulváta. Motivem jeho vraždy je nepochybně něco daleko prostšího, přízemnějšího. Jenže Poirot se marně snaží přijít na to, co by to mohlo být. Touha jeho ženy po svobodě? Snaha chudého synovce a dědice titulu urychlit trochu přirozený běh věcí? Nenávist dcery z prvního manželství, která nedokázala otci odpustit, že nechal její matku zemřít v ponížení a bídě? Těch podezřelých je i na Poirotův vkus příliš mnoho a hlavně – většinou mají skálopevné, neotřesitelné alibi. Jeden z nich ovšem vrahem je, to je nade vší pochybnost. A je jen otázkou času, kdy se ty malé šedé buňky geniálního detektiva vydají správným směrem. (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NONONO, POIROT SA NEZAMILOVÁVA, ON LEN POZORUJE. Hercule opäť preukazuje slabosť pre nežné pohlavie a v snahe pomôcť sa zapletie do riešenia zložitého prípadu. Tato epizóda je vynikajúca , pretože neabsentuje žiadna klasická postava (Hastings, Japp, slečna Lemonová) a vražda je spáchaná naozaj vydareným spôsobom. Takéto diely si divák rád pozrie aj viackrát, aby poodhalil, ktoré indície smerujúce k vrahovi prehliadol a ktorým nedôležitým informáciám prikladal zbytočnú váhu. Poirot na odpočinku je rovnako dobrý ako v aktívnej činnosti detektíva. -JE TO ZVLÁŠTNE, ZASE SME MY ŠTYRIA POHROMADE, ALE JEDNA VEC TU CHÝBA. – ČO TO JE? –MŔTVOLA, TAK SA BEŽNE STRETÁVAME. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S07E02. Zatimco v predchazejicim dilu je Poirot na venkove v radoby "duchodu", zde se vrci do sveho londynskeho bytu a dava se opet do prace spolu se svymi kolegy. Je tu nejen Japp, ale vraci se i Hastings a Lemonova. Tady si zas musim postesknout nad dabingem. Kdyz jsem uslysel "novou" Lemonovou, malem jsem dostal psotnik, jak k ni ten hlas vubec nesedi. Ale co naplat. Vrazda bohateho ale neprijemneho lorda je tu hlavni zalezitosti, ale nakonec to nebude jedine umrti. Zapletka je sikovne maskovana, protoze se zde hodne lidi toci kolem divadla, takze o ruzne prevleky a rekvizity neni nouze. K tomu jeste kradez penez a divak je zcela zmaten mezi vice ci mene zavadejicimi stopami. Reseni je ale opet hezky logicke a vse vysvetluje. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proplantaností se rozhodně řadí mezi top. Sice mi některé detaily docházely celkem předčasně, ale tahat za nos se jim tu fakt daří. Jen teda, že by se sebou nechal takhle vyj*bávat sám Poirot mi přijde méně pravděpodobné, možná je to jen ve filmu podané tak okatě. A vraždit kvůli takové hlouposti?! No, jiná doba, jiný mrav. Každopádně jsem spokojen :). ... Divadelní herci, převleky, jehla do krku, zlatá krabička na léky, zfalšovaný dopis. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel nie je žiadny skvost, ale dalo sa to pozerať, veci mali logiku aj vyvrcholenie. Klasicky príliš dlhý úvod so stretávaním celej starej partie, pár nevýrazných fórov, záverečné odhalenie trochu naťahované, ale aspoň zaujímavé. (6.12.2013) –––– Po čase musím na druhé pozretie radikálne zvýšiť hodnotenie. Divákovi je naservírovaných toľko podozrivých s motívom, že sa to stáva veľmi zaujímavým, a riešenie je, samozrejme, zhola nemožné nájsť. V tom je čaro Agathy Christie, že vymyslí absolútne nepredpokladateľné riešenie, tentoraz dosť pritiahnuté za vlasy, ale jedinečné. (22.9.2018) –––– A co když je to všechno naopak? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový krásně zamotaný díl, který se rozvíjí pomalu, ale díky návratu Hastingse a opětovnému setkání všech postav (Poirot, Hastings, Japp a slečně Lemon) se to dá snadno skousnout, protože následuje zamotaná honba za vrahem, která je skutečně krásně propletená. Dá se odtušit, kdo je vrahem, ale když to pak Poirot objasňuje, je to paráda. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Postava Penny Driverové (Deborah Cornelius), musela být přejmenována. V knižní předloze se totiž jmenovala Jenny, což je velmi podobné s jménem Jane Wilkinsonové, kterou hraje Helen Grace. Tvůrci si mysleli, že by se jména mohla divákům plést, proto vyměnili začáteční písmeno. (Sebi236)
  • V tomto díle se českého dabingu hlavních postav, mimo Hastingse (Hugh Fraser), ujali jiné osobnosti, než je tomu u ostatních dílů celé série. (necisty)

Reklama

Reklama