Reklama

Reklama

Enigma rosso

  • Západní Německo Phantom im Mädchenpensionat, Das (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Kangax 

všechny recenze uživatele

Neskoré giallo s vydarenou atmosférou, a kvalitnými hereckými výkonmi. Využíva takmer všetky základné prvky žánru, ale aj pridáva viaceré akčnejšie scény. Nuda teda nehrozí, príjemne to odsýpa. Už aj vďaka úlohe Fabia Testiho, a vraždám študentiek trochu pripomína kultovejšie giallo "Cosa avete fatto Solange", ale narozdiel od neho je oveľa akčnejšie (Solange sa fakt občas nehorázne vlieklo) a temnejšie. Presne, ako to mám rád. Navyše obsahuje niektoré zapamätovatelné scény ako sklenné guličky a následný pád na schodoch, u Solange si nespomínam na jedinú. Slabinou je nedostatočne vysvetlený motív vrážd ( vrah pred smrťou hovorí: Náhle ma napadli tie šialené veci v hlave, a už som bol v tom..) a ich pomerne malý počet. Klady však jednoznačne prevyšujú nedostatky, takže za štyri... ()

pepua 

všechny recenze uživatele

U vodní nádrže je nalezeno mrtvé tělo dívky, která studovala na dívčí škole a inspektor Gianni Di Salvo (Fabio Testi) postupně odhaluje pravdu o její minulosti a jejích spolužačkách. U tohoto filmu opět platí, že kdo má z giallo-filmů již shlédnuto dostatečné množství, nebude vývojem příběhu nijak překvapen, tvůrci sice využívají některé základní prvky žánru, ale žádné nové nepřináší. Na scénáři se podílel Massimo Dallamano, který je u nás známý především filmem ze stejného prostředí jako je Enigma rosso: Cosa avete fatto a Solange? a ten také považuji z povedenější. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Z velkých očekávání my spadla čelist, skoro po prvních 20 minutách, vraždy jsou sice fajn ale co je to platné když mě ten film tak strašně nebaví. Ano opět je to giallo. A já gialla rád ale prostě mě některý dokonale znechutí. Tohle sice nebylo nějak nechutný ale pro mě naprosto postradatelné. Navíc ani hudba od jinak skvělého Ortolaniho se moc nepovedla. Aspoň že ta atmosféra se uchovala a já můžu dát ty 3* ušmudlané hvězdy. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

I poslední giallo z dílny Massima Dallamana (tentokrát pouze scénář) nezapře svůj původ a dle mého názoru jde o perfektně zvládnutou práci, na kterou je radost pohledět. Základní příběhová linka využívá osvědčeného schématu, který byl poprvé použitý už v giallu La Residencia, tedy že vrah zabijí mladé studentky na internátní škole. Na stopě mu je inspektor Di Salvo, který musí spletitou záhadu vražd vyřešit. Dallamano tak sice pouze obměnuje před tím již dvakrát použité schéma ("Solange" a "Daughters") a k tomu i hodně čitelně opisuje z La Residencii (sprchová scéna s vrahovým okem), ale i přesto dokáže i ve sběhlém giallo divákovi vystupňovat napětí. Mně na rozdíl od kolegy Pepui nevadilo, že film v oblasti žánru nepřináší nic nového, ba naopak všechny "trademarky" šlapou tak jak mají a to já mám rád. Navíc spletitá pointa byla velice povedená a s finálním vrahem jsem byl úplně mimo. V porovnání se Solage, jde o slabší giallo, ale jinak pěkné čtyři *. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prestoze jsem videl film ve strasne spatne kvalite, povazuju ho za rozumny zanrovy kousek, s takovym pulp zpracovanim. Samozrejme, ze je to mirne podobne ostatnim gialllo a krimi filmum z prostredi divciho internatu, ale rozhodne nejde o podprumer. :) Bonusem je ucast pohledne rakusandy Christine Kaufmann. ()

Reklama

Reklama