Reklama

Reklama

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci

(festivalový název)
  • USA Pieces (více)
Trailer

Matka přistihne svého malého synka, jak si skládá puzzle s obrázkem nahé ženy. Hoch dostane vynadáno a puzzle mu zabaví. Syn ze vzteku matku zabije a rozřeže pilkou na kousky. Po čtyřiceti letech se ve stejném městě objevuje tajemný vrah s motorovou pilou, který rozřezává mladé dívky na kusy a bere si některé části jejich těl. Tak si podle starého puzzle skládá nové - ze skutečných částí ženských těl... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

obitus 

všechny recenze uživatele

Poměrně standardní slasher, nestandardně v Americko Španělské koprodukci přivádí na svět vraha se zálibou ve skládačkách. Když mu maminka jeho hambaté puzzle zakáže, musí si holt najít jiné. A proč neskládat dohromady části dívčích těl...Slušné gore v režii autora skvělých Slimáků je z velké části zabito trashovitostí, která je leckdy zábavná (drsný pohled Spencerova imitátora Paula Smithe), leckdy nehorázně trapná (nesmyslný výstup dvojníka Bruce Lee). Pieces mi zpříjemnili cestu vlakem (a několika spolucestujícím důchodcům zřejmě přivodili doživotní noční můry), ale znovu se na ně už nikdy nepodívám. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jediné, co se dá pochválit, je Gore, které je opravdu kvalitní (*až na tu scénu s novinářkou, kde jí vrah bodne zezadu nožem a ta čepel se celá ohne o 90 stupňů, ha-ha). Nechybí rozřezané hlavy, končetiny, celá těla, vše za zvuku motorové pily a pár odhalených dívek. Jinak ale všechno ostatní na mě působilo strašně groteskním dojmem - chování herců, jejich dialogy, myslím si, že jako regulérní Hororová komedie, by to obstálo u mě rozhodně lépe. No, kromě té brutality teda, se mi to vůbec nelíbilo, když na scéně nebyla zrovna motorovka, strašně jsem se nudil, občas i chytal za hlavu. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná kombinácia amerického sasheru a európskeho gialla. Prejav hercov typicky absurdný, film zaváňa béčkovosťou, ale zároveň prekvapuje kreatívnym scenárom. Viacej postáv než sme v podobných subžánrovkách zvyknutí, pričom majú všetky v kriminalnom príbehu svoje miesto a robia ho zaujímavejším. Nemalým kladom filmu je tiež rýchly rozbeh - žiadny expozičný nájazd, seká sa tu zbesilo od prvej scény. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

No tento film sa ani nedá brat vážne, i keď sa tak tvári. Ale keď si tak spätne spomeniem na film a zamyslím sa nad samotnou myšlienkou filmu, je to celkom fajn... ale to ma pri filmu ani len nenapadlo. Chválim slušné gore a miestami až kuriózne vraždy. Všetky krvavé scény sa mi páčili(obzvlášť tá v sprche a na vodnej posteli). Nechýbalo mu skoro nič. Videli sme skvelé gore, dosť polonahých žien, vrah bol fajn a koniec filmu ma prekvapil a potešil. Samozrejme posledná scéna tam naozaj nemusela byt. Ak to budete brat ako oddychovku pobavíte sa a mierny poloúsmev sa vám z tváre skoro nestratí. Aj tie španielske bláboly mi prišli vtipné :) 80% v rámci žánru ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo naprosto perfektní!! Pro milovníky staré dobré "italsko-španělské gore školy" naprostý skvost. Film se tváří jako giallo, ale spíš se jedná o slasher a to ne ledajaký. Perfektní tísnivá hudba, nahé holky, tajemný vrah v černém s černými rukavicemi a motorová pila ... Celkově se jedná o starý trash, který vykrádá spoustu filmů, tedy alespoň v náznacích. Ale to mi vůbec nevadilo, protože to hlavní, co film vyzdvihuje v jeho kvalitě je GORE!! Excelentní špičkové gorescény, záběry a vraždy, hektolitry krve, opravdu jsem na to čuměl jak puk a vyloženě tleskal radostí. Film začne s hekťáky krve hned na začátku a ve vraždách nepovolí až do úplně samotného konce. Divák se jen těší na další a další vraždy, které jsou stále brutálnější a krvavější ... opravdová kvalitní oldschoolová jatka ve stylu Fulciho!! Samozřejmě jen pro nadšence do (notně) krvavého horrorového žánru ... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Vzhled vraha byl inspirovaný komixovou postavou "The Shadow". (Chatterer)

Reklama

Reklama