Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

dopita 

všechny recenze uživatele

Na začátku je deset minut akce, v závěru je deset minut akce a mezi tím devadesát minut, jejichž kvalita je spíše podprůměrná. Michael Biehn opět dokazuje, že nebejt Camerona tak nikdy ničeho nedosáh, bže jeho hereckej talet je žalostnej - filmem se potácí jak chcíplina. Charlie Sheen je výrazně lepší. Prachbídné béčko, které ani osmdesátková atmosféra nemůže zechránit. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Přiblble "cool" U.S fraška, která se neumí rozhodnout jestli to bude akční film, komedie nebo pubertální popichování přerostle svalnatých vogue teens ... Nakonec to není nic z toho a ve výsledku jen jalově impotentní krávovina bez ducha, příběhu a napětí, provázena radostně rozjuchaným rádiovým popem ... mise dotažena jen do půli, pak už se na to nedalo koukat, došly náboje ... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Čtyři roky po první DELTA FORCE a ve stejném roce jako její dvojka vzniklo tohle nepříliš akční ani vtipné béčko, které navíc ani není takovou mytizující oslavou jednotek SEALS, jak byste čekali. Akce je málo a není nic moc, ujde jen ta závěrečná honička mercedesu a obrněného transportéru, příběh je rovněž o ničem. Hodně tomu dává Charlie Sheen, zato můj oblíbenec Michael Biehn je tu dost nevýrazný a Billa Paxtona si moc neužijeme. Všichni tři už navíc natočili mnohem lepší akční filmy, Biehn a Paxton byli za (vesmírné) mariňáky už ve VETŘELCÍCH a Sheen natočil ve stejném roce jako NAVY SEALS podstatně lepšího ZELENÁČE s Eastwoodem. Zbytečný akčňák poplatný 80. letům, ale postrádající jejich zábavnost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mohla NÁMORNÁ PECHOTA, už kvôli béčkarskému názvu a réžii Lewisa Teaguea (ALIGÁTOR, CUJO, MAČACIE OKO), doplávať do kvalitného prístavu? Ťažko. Napriek tomu výsledok ani zďaleka nie je katastrofálny, hoci pachuť B-tvorby už má v žilách riadne rozšírenú. Najviac zrejme poteší pohľad na herecké obsadenie, ktorému okrem Charlieho Sheena, dominujú kamaráti Michael Biehn a Bill Paxton, obaja sa stretli už v TERMINÁTOROVI alebo vo VOTRELCOCH, snáď netreba dodávať, že v podstatne, ale naozaj v podstatne lepších príbehoch. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Jak nám bylo řečeno v úvodu filmu, Navy SEALs založil v roce 1961 prezident John F. Kennedy, pro specializované vojenské operace na moři, ve vzduchu i na zemi a pro boj s terorismem na nepřátelském území. Film Námořní pěchota mi připadal jako nábor do těchto jednotek, ovšem perfektně řemeslně zvládnutý. Jak jednou řekl Michael Biehn: " Rád bych hrál v těch nejlepších filmech. A když už hraju ve sračce, aspoň se snažím o co nejlepší výkon". V tomhle filmu hraje výborně a sračka to není ani náhodou. (Phobia: já tě chápu :)..) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Dennis Haysbert, ktorý stvárnil príslušníka SEALs, si neskôr zahral aj šéfa pozemného ekvivalentu SEALs, a to jednotky Delta Force v seriáli The Unit (2006). (beso74)
  • Pôvodne mali členovia tímu hrať touch rugby, Bill Paxton (Dane) mal pocit, že sa to až príliš podobá na scénu z filmu Top Gun (1986), kde sa hral volejbal, a tak navrhol golf. (beso74)
  • Dane (Bill Paxton) používá velkorážní zbraň Barrett M82 kalibr 50. Ostatní členové jednotky používají samopal Heckler & Koch MP5. (Sealteam6)

Reklama

Reklama