Reklama

Reklama

Ty, já a tvůj manžel

  • Itálie Straziami, ma di baci saziami (více)

Zamilovaný holič, neslyšící krejčí a mezi nimi jedna žena... Na oslavu založení Říma se do metropole sjíždí folklorní spolky z celé Itálie. V nastalém mumraji hudby a tance se krátce setkají pohledy alatrijského holiče Marina Balestriniho a mladé horalky Marisy Di Giovanniové, což se pro oba ukáže jako osudový okamžik. Marino se rozhodne opustit rodný kraj a naslepo se vydává za dívkou do horské vesničky. Přestože jsou oba upřímně zamilovaní, stíhá nešťastný pár jedna milostná pohroma za druhou. Nejprve musí čelit zákazu dívčina otce a posléze se k Marinovi donesou klepy o povětrné povaze jeho milé. Po žárlivé scéně Marisa raději utíká do Říma a stále zamilovaný Marino se vydává za ní. Milenci se však ve velkoměstě neustále míjejí a po sérii eskapád se nakonec shledají – jenže z Marisy už je tou dobou vdaná paní! Příběh nešťastného páru tak pokračuje ve třech a k Marinovi a Marise se přidává ještě dívčin manžel, neslyšící krejčí Umberto... Bláznivou italskou komedii natočil Dino Risi, jeden z nejznámější tvůrců daného žánru. Risiho karikaturní styl si tentokrát bere na paškál romanci jako takovou a očekávatelné milostné zvraty a eskapády nafukuje až do zcela potrhlých rozměrů. V hlavní roli poblázněného holiče exceluje italský rodák Nino Manfredi (22.3.1921 – 4.6.2004), všestranný herec, režisér a scenárista, který se však nejvíce proslavil svými komediálními rolemi. Začátkem 60. let se začal prosazovat v hlavních rolích a brzy se zařadit mezi největší komiky své doby. V roce 1971 pak získal na festivalu v Cannes cenu za svůj režijní debut, kde se ujal i hlavní role. Protagonistu si zahrál i v Ty, já a tvůj manžel (1968), kde mu úspěšně sekundují Pamela Tiffinová v roli Marisy a Ugo Tognazzi jako Umberto. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia s typicky talianskym dramatickým humorom o tom ako to môže dopadnúť, keď sa oddelia rozorvané duše milencov. Marino je bláznivo zamilovaný a pre svoju Marisu urobí čokoľvek na svete, ale je aj veľmi žiarlivý. Zamilovanosť natiahnutá do extrému tak prináša množstvo komických situácií. Po pridaní hluchonemého manžela museli scenáristi vymyslieť trocha krkolomný koniec, aby priviedli zamilovaný pár pred oltár ale nakoniec to vyšlo celkom fajn. 70% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je důležitým svědkem, jak moc se vnímání legrace posunulo za 50 let od jeho vzniku. Všichni jedovatí a nasupení odpůrci politické a jiné korektnosti by se na něj měli podívat, aby viděli, že humor a hranice toho, co je či není vtipné, se posouvá. Jedním z hlavních kamenů příběhu hledání se dvou snoubenců, které rozdělila malicherná hádka, je totiž legrace z hluchoněmého manžela, kterého si mezi tím netrpělivá dívka nahonem vzala. Ugo Tognazzi je tak za tajtrlíka, který legračně posunkuje nebo hvízdá a téměř mu na očích ho jeho novomanželka podvádí se svou první láskou. Aby pak skončil … no, nebudu spoilerovat. Kromě přiblblé „srandy“ mi jako divačce vadil ještě vzhled hlavního hrdiny, který vypadal jak oživlá ušmudlaná figurína z nějakého hodně dlouho zavřeného socialistického obchodu. SHRNUTÍ: Zestárlá trapárna. ()

Reklama

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Tohle je tedy velky bizár. Ja Itálii miluju a tím pádem skoro i vše italské. Staré italské filmy zvlášť. Do Itálie tė doby se už nepodívám, tak alespoň takto. Ale kromě toho a pastvy pro oči při pohledu na prostoduchou ale krásnou Marisu, nevím, co ocenit. Měl jsem pocit, jako bych se díval na film určený pro slabomyslné... ()

curil 

všechny recenze uživatele

Bezvadný film ze zlaté doby italské komedie,   kdy silná generace italských herců vytvářela   jednu roli za druhou (Alberto Sordi, Marcello   Mastroianni, Nino Manfredi, Vittorio De Sica, Ugo   Tognazzi, Vittorio Gassmann a další). A nešlo o   primitivní komedie alá účetní Fantozzi, ale   pokaždé o kvalitní veselohry např.   Brancaleonova armáda, Casanova 70, Nesnáze s   kariérou, Zmýlená neplatí, Kriminálnící   atd. Škoda, že starší filmy tohoto typu nejsou   v žádné TV reprízovány. ()

jakoby

všechny recenze uživatele

Marino a Marisa v italskem filmu rezisera D.Risiho jsou milenci, kteri se stale rozchazeji. Po jednom opetovnem rozchodu se mladik chce zabit, protoze jeho divka zmizela. Marisa se vsak vrati , aby Martinovi sdelila ze se provdala . Jenze jeji manzelstvi neni stastne a tak mlada zena zacne premyslet, jak zmenit situaci. Opsala doslovne jsem z casopisu Nase rodina 24/78. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama