Reklama

Reklama

Krvavé svatby

  • Francie Les Noces rouges (více)

Obsahy(1)

Zralého ženatého muže, člena městské rady Pierra Mauryho a Lucienne Delamare, manželku starosty, svádí náhoda dohromady. Vzápětí k sobě pocítí silnou milostnou touhu a spalující vášeň, která dá jejich životům opět smysl. Když se starosta Paul Delamare o vztahu dozví, rozhodne se Pierra vydírat. Lucienne a Pierre jsou však odhodláni bránit svou volnost, vztah i vášeň za každou cenu. (borsalino)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Michel Piccoli mal v 70. rokoch uz len slabe filmy, najlpsie veci tocil v 60. a potom az v 80. rokoch. Nic nehovoriaci pribeh, nudne tempo ...... slaboduchy scenar . 40 % ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat náznaky spoileru. Film, u něhož mi přijde, že ve srovnání s Chabrolovou předchozí tvorbou už poněkud jeví známky kvalitativního ústupu. Banální námět o manželské nevěře a dvojité vraždě nepozvedlo ani špičkové obsazení (je mi poněkud smutno, že ze všech už je dnes naživu jen 94 letý Michel Piccoli) ani celkové zpracování, které je pozoruhodně prosté jakéhokoli napětí, a tak ten film poklidně dospěje ke svému - předem očekávanému - závěru, v němž hlavní výtku, kterou by k předchozímu ději mohl mít divák, vyřkne přímo postava policisty ve finálním dialogu, snad aby ještě více vynikla zbytečnost filmového zločinu, kterého se ústřední milostná dvojice dopustila. Přesto se člověk neubrání jisté pochybnosti - dané jistě pohlížením na film dnešníma očima - proč se prostě oba nemohli rozvést? Za příliš šťastné ani nepovažuji, že o výsledném rozuzlení rozhodne postava dcery, která má v předchozím ději jen zcela marginální význam. Celkově mi ten film přišel dost nezáživný a nebavil mě, potěšily mě ale tam ale všechny ty záběry na krásný Citroën DS, kterým se ve filmu přepravuje Claude Piéplu (btw. Michel Piccoli ho má také, ale ve starší verzi s jinými předními světlomety a velmi ohavným lakem). Škoda, podle plakátu mi to původně přišlo hodně slibné, a byl jsem rád, že se mi vůbec podařilo k tomu filmu dostat (v původním znění s anglickými titulky). ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu tragický příběh dvou lidí, jejichž životy stereotypně plynou a najednou je změní jedno setkání a převrací jejich život naruby. Než aby se toho vzdali, spáchají hrůzné činy. Na druhou stranu jde o příběh smyslné vášně, milostné touhy a spalující lásky, která dokáže normální a vzdělané lidi přimět k činům, na které by jindy ani nepomysleli. Perfektní a velmi přesvědčivý výkon podali Stéphane Audran a Michel Piccoli. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama