Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří. (JohnSmith)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Evilspeak, který začíná jako příběh o šikaně, se nakonec promění v nápaditý, originální postsatanský snímek, ve kterém hrají hlavní úlohu vepři a "compjůtry". Dočkáte se zde mnoha klasických situací z běžných satanských hororů spojených s nejmodernějšími technologiemi té doby. Brutální béčko ve výborném osmdesátkovém hávu plné krve a místy i černého humoru vás posadí na zadek a donutí vás bez mrknutí sledovat až do konce a navíc ještě silně potrápí vaší bránici. A představitel hlavního hrdiny, outsidera, snad ani nemohl být vybrán lépe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa dosť nedocenený osemdesiatkový satanský horor. Ak by ho presne takto nakrútil Carpenter, tak by išlo zrejme o dosť kultovú záležitosť, niekde na úrovni Prince of Darkness. Samozrejme niektoré vizuálne momenty sú z dnešného pohľadu smiešne, avšak myšlienkový rozmer tohto filmu je myslím celkom veľký. Implicitne ukazuje, čo robí pôsobenie v armáde s mysľou človeka, tematizuje otázku oprávnenosti pomsty, ukazuje neschopnosť autorít a nedáva dôvod sa na nich spoliehať. Ale prvoradá je tu hororová "zábava" a minimálne finále je veľmi "chutne" krvavé. A v podzemí to vyzerá ako v štúdiách Hammeru. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Evilspeak je další z několika desítek tzv. "videonasties" filmů, které byly dlouhou řadu let ve Velké Británii zakázány a do dnes některé jsou či existují v této zemi pouze v různých CUT verzích ... Tento film sice nepatří mezi ty nejdrsnější a njzvrácenější, které na tomto seznamu najdete, ale i tak je dost brutální, "nasty" a "sleazy", aby byl i tak v mnoha zemích ne přímo zakázán, ale alespoň označen nálepkou 18, R apod. ... Toto je jeden z posledních filmů z výše zmiňovaného seznamu, který jsem donedávna neviděl a zadařilo se až později ... V podstatě do poloviny filmu jsem si íkal, proč zrovna tento film patří do výše zmíněné škatulky... Neuvěitelně kvalitně natočené psycho-drama o šikanovaném týpkovi na vojenské univerzitě. Šikana přichází jak od žáků, tak od vygumovaných a úchylných učitelů. Vše prfektně podané a zahrané, člověk alespoň vidí, jak to na vojně chodí (tedy já na vojně nebyl a věděl sem proč tam nechci ...). Oběť je sice obtloustlejší a mírně upocený nešťastník, ale garantuju vám, že to je právě on, kdo vám celý film bude jedinný ze všech postav sympatický a že mu budete vyloženě držet palce... Tento hrdina narazí na středověké artefakty ve sklepení univerzity a zapojí si zde krásně zastaralý počítač (opět velká hodnota filmu - vidíme jaká "výpočetní technika" se na počátku 80. let používala-tedy alespoň jak asi vypadala ...). Pomocí PC se mu podaří spojit se středověkým satanistou a ten mu pomůže zosnovat pomstu na všech šmejdech, kteří mu kdy co udělali ... Od půlky filmu pak na nás vyskočí prvních pár gore scén a docela nechutný a dramatický thriller se začne rychle měnit a gradovat v opravdu grandiozní horror!! Finále je opravdu úžasné a celý film pak zvedá o laťku víš, spousta násilí, brutality, chaosu, špičkově provedených gore scén, usekané hlavy, rozmašírovaná těla obětí divokými prasaty ... GENIÁLNÍ horror!!!! Nic nevykrádá, naprosto originální, špičkově provedený, řádně nchutný, násilný, krvavý, brutální, napínavý, ... A ke všemu ta úžasná temná středověká hudba ... Ta vše žene ještě více vpřed ... Chápu, že vyznávání satana, různé formulace a zaříkávadla, pentagramy, text ústředního hudebního motivu a samotný závěr (text na obrazovce počítače) není zrovna to, co by měla mládež a děti vidět a vstřebávat .. Já rozhodně nejsem žádný satanista a tuhle ideologii (či demagogii ...) vůbec neberu vážně, ale v tomto filmu prostě vyzněl satanismus jen jako nástroj dokonalé pomsty. Opravdu špičkový horror, který každému doporučuji (v UNCUT verzi)... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2014] Zlořečení je překvapivě dobře fungující slepenec satanistickýho hororu, dramatu o šikanovaném klučinovi ze školního prostředí a sci-fi prvku v podobě počítače fungujcího jako nástroj ďábla. (Schopnost nainstalovaného programu bezchybně překládat texty z latiny do angličtiny působí úsměvně a Google Translate bledne závistí.) Celou dobu mi jen vrtalo hlavou, proč se hlavní hrdina ve svý situaci obrací zrovna k Satanovi. Po úvodu z minulosti s vyhoštěným otcem Estebanem následuje vtipný přemostění do současnosti a dlouhou dobu sledujeme naprosto normální školní drama, u kterýho sem naprosto netušil, jak naváže na satanistickou linku. Pak vstoupil na scénu stařičkej Apple, program Esteban (nenainstalovaný spojení s duchem otce Estebana), kostel, skrývající temná tajemství, a příběh začal nabírat grády. Varování: Obsahuje černej humor a černou magii. Nevhodné pro křesťany a slabší povahy. DATA KOMPLETNÍ | ► trailer tak trochu jinak, aneb střípky z Otrlce ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bubba Bully Team vs. kadet „Cooperdick“ a jeho satanistický software Esteban. Prostředím vojenské akademie to připomene pokračování The Omen, ale už od předělu mezi prvními dvěma scénami (useknutá hlava očividné figuríny - výkop školního mače socceru) tomu nelze upřít osobitost. Pod finále s útočnými vepři už sice praskal tenký led jezera parodie, ale Weston to i díky temným chorálům a divácké shovívavosti nakonec ustál. Produkční zajímavostí je, že se pro účely natáčení částečně zrekonstruoval zchátralý kostel v South Central Los Angeles a kněz, který v něm dříve pracoval, před tím zázrakem poklekl a modlil se k Bohu. To ještě netušil, že jej štáb za pár dnů spálí do základů. Nedivím se, že to byl oblíbený film Antona Szandora LaVeye.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ve Velké Británii byl film zakázán a umístěn na seznam tzv. "Video Nasty" filmů. (hladass)
  • Clint Howard a Don Stark sa dohodli, že sa nebudú stýkať počas natáčania filmu, aby sa udržal nepriateľský vzťah medzi ich postavami vo filme. (beso74)

Reklama

Reklama