Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá učitelka Anna (Jodie Foster) podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále Mongkuta (Chow-Yun Fat). Kultivovaná Anna zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky a poznává, že siamský král je muž, který přesně ví, kam chce vést svou zemi a jak vypadá moderní svět. Tak si krásná a emancipovaná anglická učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i krále samotného. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, takových slabších 70%. Krásně se na to dívá - příroda, šaty, kulisy - prostě nádherná výprava. Dva sympatičtí a charismatičtí herci. Příjemná hudba. Děj, no, taková klasika. Od začátku do konce je v podstatě jasné, jak to dopadne mezi hlavními hrdiny a poklidně vše plyne k cíli. Dějová bojová linka není o nic moc dynamičtější, ale místy do stojatých vod vnese trošku života. Každopádně i přes to, že se ve filmu v podstatě nic moc neděje, nemohu říct, že bych se nudil a až s podivem konstatuji, že film velice rychle uběhl na to, že má přes dvě hodiny. Nemůže tedy hovořeno o nudě. Prostě takový pěkný film na pokoukání. Howgh! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* nedávno jsem si pustil i toto historické melodrama, které je natočeno na základě skutečných událostí, ale samozřejmě romantický přikrášlené, aby to bylo koukatelné pro nenáročné široké masy, které se chtějí dozvědět něco z dějin Thajska. Mě se to docela líbilo i díky stylovému provedení a milé atmosféře, takže můžu dát lepší hodnocení. Na rozdíl od tady vyzdvihované starší muzikálové verzi z roku 1956, kterou jsem viděl po pár měsících po této. U té mi vadila divadelní přehrávanost a tehdejší naivita. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct, že poté, co mi tento film tak dlouho unikal v televizi, konečně jsem se podívala. Čekala jsem, že to bude pěkné, a taky se mi film líbil. Moc mě překvapila Jodie Foster, která svůj part zvládla skvěle. Film byl také nádherná přehlídka kostýmů, scenérií, pěkné hudby. Potěší myslím i příběh, který je ale pravda někdy rozvleklý a některé scény by potřebovaly zkrátit. Jinak je to film příjemný, který alespoň mě nenudil, který se mi líbil. Já ho doporučuju. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Opuletní film po všech stránkách, který ovšem zrazuje scénář. Několik opravdu silných momentů je zatlačeno do pozadí impozantními celky a klišoidními dialogy. Místy příliš rozvleklé a opájející se nádhernou výpravou a kostýmy. A co ten závěr? Z přepečlivě budovaného dramatu je náhle třetiřadá action movie a na samém konci červená knihovna non plus ultra. Tato látka má na víc a mohla by se odvážit přiblížit se více skutečné historii, toto byla v podstatě pohádka volně vycházející z deníků skutečné Anny Leonowens. ()

Muse 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám tento film opravdu ráda. Zakázaná láska vzkvétající mezi učitelkou pocházející z Anglie a králem Siamu v prostředí kouzelného východního světa opředeného naprosto odlišnými zvyky a kulturou... Díky pestrobarevnému okolí a sympatickým hlavním hrdinům se na film příjemně kouká a vůbec mi nevadilo, že to koukání trvalo dvě a půl hodiny... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Herečka Jodie Foster za roli dostala zaplaceno 15 milionů dolarů. (blackrain)
  • Príbeh romantického ľúbostného vzťahu siamského panovníka a britskej vychovávateľky Anny, odohrávajúci sa v druhej tretine 19. storočia, vychádza zo skutočnosti - zápisov Anny Leonowensovej (1834-1914), ktorá učila deti kráľa Mongkuta (1804-1868). (ash99)
  • Bai Ling si kvůli roli Tuptim nechala oholit hlavu. (Cheeker)

Reklama

Reklama