Reklama

Reklama

La Plus Longue Nuit du diable

  • Itálie La terrificante notte del demonio (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď začiatok ma upútal hlavne kvoli kúzelnému hradu Antoing, ktorý sídli v Belgicku. Najprv to vyzerá ako štandardná gotika, kde niekoľko pocestných sa muselo narýchlo usídliť na zámku. A samozrejme potom je na rade smrť, ktorá milých účastníkov kosí jedného po druhom. Nič z toho by rozhodne nebolo nezvyčajne, keby tú záhadnú postavu nestvárnila ukážková  Erika Blanc, ktorá milú osôbku vzápätí premenila na démonickú postavičku , ktorá to tam všetko začala driapať. Ale zas aj Daniel Emilfork bol v roli nejakého prevádzača bravúrny, ako by sa k filmu potajomky pripojil sám upír s Nosferstu. Určite to nie je veľdielo, čo sa týka gotického horroru, ale je to slušná jedno hubka, ktorá rozhodne neurazí. Silné 3*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slasher, ghotic, mystery. Taká nejaká žánrová troj tyčinka ( ktorú každý poznáte ). Pomalé budovanie atmosféry, ktoré je ale lepšie, ako následné ( akože strašidelné ) predstavenie. Proste ľudia so svietnicami chodiaci po ponurých uličkách starého baráku, mi tentoraz ( paradoxne ) prišli omnoho napínavejší, ako samotné násilné orgie v poslednej tretine. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

I přes zjevné nedostatky, jde stále o slušný, velmi strašidelný a stylový 70's Euro-horror (pozdně gotický horror). Včera shlédnuto, až dnes se mi to ale rozleželo v hlavě, kdy jsem nakonec musel dát o hvězdu víc než jsem původně zamýšlel. Má to sice velmi pomalý rozjezd (diskrétní prolog celkem stojí za to), dobrou hodinu se zde prakticky nic moc neděje, až když vstoupí na scénu tajemná Erica Blanc (nezapomenutelný vstup, nezapomenutelné šaty s širokým rozparkem vepředu), film konečně nabírá trochu na obrátkách, stane se zajímavým a hlavně pekelně strašidelným a děsivým čas od času. V tom mezičase ale divák trochu umírá nudou. Oceňuji určitě nápad, celý příběh i přes malé nedostatky (poněkud těžkopádný skript), je jinak stále docela zajímavý (dojde i na nějaké to využití metafor), má to řadu dost působivých scén (především všechny vražedné sekvence, které byly působivé, ale taky pěkně vynalézavé, tak aby evokovaly oněch sedm smrtelných hříchů) a neuvěřitelné chladné hudební skóre (Alessandro Alessandroni - pěkné kousavé kytary a vokály http://www.youtube.com/watch?v=zNLW0KRrqKY&feature=related), které tu značně přispělo nejen k onomu nadpřirozenému prvku filmu, ale i k samotnému nastavení a k tajuplné atmosféře, která byla strašidelná jako čert. Nechybělo ani trocha erotiky, smyslné lesbické scény (brunetka Ivanna Novak a blondýnka Shirley Corrigan ). Svůdná Erica Blanc byla jednou z nejžhavějších Euro-horrorových hereček 70's o tom není skutečně pochyb, člověk od ní pomalu nemohl odtrhnout oči, navíc nebylo to jen o tom fyzičku, ona zde podala skutečně fantastický-téměř magický výkon, její make-up a lá zombie (oceňuji kvalitní práci maskérů) byl tak děsivě efektivní, že kdyby mě někde jen tak nepřipraveného překvapila, tak bych utíkal tak rychle, co by mi mé nohy jen stačily, stejně tak jako její mimika a gestikulace, děs, děs. Daniel Emilfork jeden z nejdémoničtějších obličejů v historii filmů vůbec (viz Kinski), v roli zdvořile zlověstného Satana byl rovněž skvělý, hlavně ale pak, skutečně znepokojující a děsivý. Tak jako on tady, uměl husí kůži navodit opravdu jen málokdo. On spolu s Blanc, a krásným sondtrackem, patří jednoznačně mezi ty nejsilnější prvky filmu. Doporučuji, je příjemný a zábavný film. Podobné filmy: "Le regine" a "Riti, magie nere e segrete orge nel trecento". P.S.: Trochu mě řekvapuje mě, že to tady nikdo jinej dlouhé 4 roky nekomentoval. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci eurohoror. Síce je rozjazd pomalý, ale atmosferický, príbeh tak akurát, ale hlavne film naberá obrátky kedykoľvek je na obrazovke Erika Blanc. Krásna, sexy a éterická. A mihnutím oka desivá, stará, zlovestná, s pohľadom ako sama smrť. Ani netreba veľa makeupu, eurokulťácka ikona to vychytala. Krásne, atmosferické lokácie zámku a zalesneného okolia, typická 70s hudba, poteší gilotina, "iron maiden"... Pointa mi už prišla nejako prekombinovaná, taktiež ten pomalší rozjazd, toľko k subjektívnym mínusom. Plusom je ešte trocha toho decentného t&a, a všetko ostatné. Klasický, gotický eurohoror, ku ktorému sa rád vrátim. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný gotický horor, co se zvrtne ve vyvražďovačku, a celkově bych ho hodnotil jako lepší průměr, pokud by nebylo slušivého konce. Sedm cestujících v malém autobuse musí nouzově přenocovat na hradě, když řidič zjistí, že cesta do vesnice je neprůjezdná. Na hradě už jsou očekáváni, každý dostane svůj pokoj a během společné večeře dorazí ještě jeden tajuplný host. Hezkým ženám kraluje Erika Blanc, tedy pokud se nezačne proměňovat. Tajemné chodby, hluchý telefon, rudé růže, co zčernají, a smrt. V rámci masakru dojde mj. na norimberskou pannu, gilotinu, škrtiče či pád na hroty oplocení. Nechybí ani trocha sexu v podobě umírněných lesbických hrátek, vanu se zlatými kohoutky a obnažování poprsí. Sex mezi ukrývajícími se milenci je ovšem tak decentní, že není vidět vůbec nic. Po celou dobu jsem měl pocit, jako bych sledoval zcenzurovaný film od J. Franca. Daniel Emilfork v roli Ďábla neměl chybu! A já si vzpomněl na Valerii a týden divů... Výborná je titulková píseň. Jinak ohledně sukkuby - to je démon, co se příležitostně proměňuje v muže coby inkubus a přichází z astrálu. Doporučit lze především žánrovým fanouškům. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama