Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská šlechtična vypráví skutečný příběh své praprapraprababičky ze 16. století bratřím Grimmům, kteří jej zpracovali do pohádky O Popelce… Ovdovělý zeman August se po letech znovu ožení s hraběnkou Rodmilou, která na jeho omšelý zámek přivede i své dvě rozmazlené dcery Margueritu a Jacquelinu – jeho milovaná dcera Daniella tak získala macechu a nevlastní sestry. August vzápětí zemře a Rodomila přinutí Danielu, aby byla pouhou služkou. Daniella se náhodně setká s francouzským korunním princem Jindřichem, který prchá před nuceným sňatkem se španělskou princeznou, a pro něho neznámé venkovské děvče vzbudí jeho zájem. Danielle se princ také zalíbí. Rodmila sleduje ambiciózní plán: vetřít se do přízně královské rodiny a provdat za Jindřicha Margueritu… Pracovitá, sportovně založená a vzdělaná Daniella probudí v poněkud zhýčkaném Jindřichovi nejen vědomí zodpovědnosti za zemi a poddané, ale zachrání mu i život při přepadení bandou loupeživých cikánů. Řadě rafinovaných intrik Rodomily čelí Danilella za pomoci kamaráda z dětství Gustava, Leonarda da Vinciho a služebnictva… (TV Prima)

(více)

Recenze (159)

Nefarie 

všechny recenze uživatele

Americke ponatie Popolusky...Boh nas ochranuj :). Hlavna hrdinka tyrana macochou je v skutocnosti emancipovana zena citajuca Thomasa Moora a princ Dougray Scott jej dvori v odeve s prapodivny renensancnym suspenzorom, ktori by uvitali aj dnesni sportovci. A na zahustenie deja tam dame Leonarda da Vinci, lebo Michelangelo je zaneprazdneny ucinkovanim v americkom ponati Psicka a macicky. Sladke, romanticke a s trochu smiesnym samovyslobodenim hlavnej hrdiny, na ktore stacilo pohrozit zloduchovi kudlou. ( "aha..Anca..ja mam nozik!!!" :D ) Dve hviezdy za krasne palace a demonicku Anjelicu Houston. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, copak to zas ti amíci zmastili? Popravdě, americké pohádky mne moc neberou - s výjimkou několika málo Disneyovek... ale s postupem času mne to zaujalo a vtáhlo do děje... Netradičně pojatá Popelka s Leonardem da Vinci mne nakonec dostala a moc se mi líbila. Je to jen 90%, ale za LdV dávám plných 5* ()

Reklama

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Zajímavá adaptace příběhu o Popelce zapasovaná do skutečných reálií. :) Daniela je moudrá dívka, která kromě lásky princi přináší povědomí o tom, jak žije spodina a sám princ má trošku takové "siddhartovské" potřeby poznávat utrpení svých poddaných... :) Přesto je konci svou sebestředností trošku zklame. A pak škoda, že reálie jsou sice současné, Leonardo Da Vinci skutečně byl pozván na francouzský dvůr, ale zemřel, když princi byl rok. A princ se oženil ve skutečnosti s Medicejskou s původem. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

A opět ta Popelka. Tento popelkovský příběh považuji za jeden z nejzdařilejších. Holka není jen blbá Popelka, která čeká, až ji někdo vysvobodí, ale je to inteligentní a sebevědomá hrdinka. Navíc ztvárněná skvělou DB. Princ je prostě princ. Trošku přitroublý, ale nějaké náznaky vlastního myšlení se tam objevují. Líbí se mi zdařilé exteriéry, které přidávají příběhu na realističnosti. Můžu se dívat znova a znova. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky -pohádka, dobrý. Průměr. Drew byla rozkošná v E.T., pak už ji moc nemusím. a ani se mi moc nelíbí, ve srovnání s půvabnou Libuškou Šafránkovou pro mě byla taková úplně obyčejná. Dougray Scott byl poněkud natvrdlý a z mého pohledu zcela nepřitažlivý (opět ve srovnání s Pavlem Trávníčkem nic moc). Takže normální pohádka, co tam dělal Leonardo, fakt nechápu a nebýt Anjelicy Houston, tak to jsou hvězdy dvě. ale na odpoledne k žehlení to šlo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku filmu bratři Grimmové říkají královně, kolik už slyšeli variant příběhu o Popelce. Zmíní se, že v některých verzích nemá Popelka na bále skleněné střevíčky, ale kožené. To odkazuje na verzi Charlese Perraulta, který poprvé příběh interpretoval se skleněnými střevíci. Lidé věří, že to byl špatný překlad, protože ve francouzštině jsou skleněné střevíce "pantoufle de verre" podobné koženým střevícům "pantoufle de vair". (HappySmile)
  • Leonardo da Vinci žil od roku 1516 až do své smrti roku 1519 žil ve Francii na pozvání krále Františka I. Ten byl francouzským králem v letech 1515 až 1547. Na trůnu ho vystřídal jeho syn Jindřich II. Ten vládl od 31. července 1547 do své smrti v r. 1559. (Yalka)
  • Portrét, který ve filmu kreslí Leonardo Da Vinci podle postavy Drew Barrymore, je ve skutečnosti inspirován pravým Da Vinciho obrazem "La Scapigliata". (HappySmile)

Reklama

Reklama