Reklama

Reklama

Problémový dvanáctiletý Jonathan se dostane do církevní internátní školy, jejíž chór má mnohaletou tradici. Brzy se spřátelí s partou spolužáků a zamiluje se do zlodějky Mony, která patří k nepřátelské partě. Když po jedné z bitev dostanou školáci za trest nastudovat vlastní představení, rozhodnou se pro náhodně nalezený rukopis hry Létající třída. Aniž tuší, kdo je autorem a jaký má význam pro jejich učitele Justuse, chtějí ji opatřit novou hudbou a rapovými texty. To však vyvolá řetěz bouřlivých událostí, které je nečekaně naučí, jakou cenu má přátelství a odvaha, a umožní jim dokonce udělat dobrý skutek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný rodinný film z prostredia konzervatória, ktorý sa zaoberá myšlienkou priateľstva a súdržnosti v najtažších chvíľach. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Koukám, že původně jsem film ohodnotil třemi hvězdičkami. To jsem byl zhulený, ne? V tomto případě sešup. Ani si nepamatuji, že jsem ho už někdy viděl. Opět se potvrdilo, že Němci nemají talent na filmování. ()

Reklama

mirek60 

všechny recenze uživatele

Unístění do prostředí tomášského sboru není moc šťastné. Problémový žák by se tam nedostal - je to elitní škola a žáci jsou dost přísně vybíráni. Kdo to nezná, asi mu to vadit nebude. Je to takový dost nešťastný pokus o aktualizaci klasické dětské knihy. Starši verze jsou lepší. Ale dívat se na to dá, zejména pokud neznáte knihu nebo Thomanerchor. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Jelikož se blíží konec roku, podíval jsem se znovu na tento film. A musím se přiznat, že s každým novým shlédnutím se mi líbí víc a víc. I proto jsem dnes změnil hodnocení ze čtyř hvězdiček na pět! Uchvacuje mne na něm nejen prostředí internátu Tomášského chlapeckého sboru, ale hlavně přátelství ústřední pětice chlapců a jejich sympatického učitele. Je to velmi dobrý příběh a určitě se na něj znovu rád podívám ještě mnohokrát. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama