Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten večer měl být završením dlouhého úsilí celého štábu, pracujícího na prosazení kandidatury Mariuse Bannistera, známého dentisty a syna bývalého úspěšného politika lorda Bannistera, na poslanecké křeslo. Toho večera se v sídle rodiny Bannisterů konala dobročinná večeře za účasti mnoha prominentních hostí. A toho večera se v sídle rodiny Bannisterů stala vražda. Nikdo z přihlížejících novinářů ani nezúčastněných diváků ještě netuší, kdo se stal obětí a kdo byl pachatelem. Jedno je však jisté: dvanáctý červenec je pro rodinu Bannisterů kritickým a osudným dnem. A tragická událost, k níž došlo na den přesně před pěti lety, jako by předznamenala tragédii dnešní. Chamtivost, sex, politika a pomsta - ale i soucit, pocit viny a bezmoc... To jsou hlavní hnací motory čtyř protagonistů, jejichž očima sledujeme události toho osudného dne. Události, které každý z nich viděl jinak... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Forma a'la Rašomón, kdy je průběh jediného dne postupně zobrazen pohledem čtyř zúčastněných postav je beze zbytku využitá - po kapkách dodávané nové informace udržují napětí i u scén, které se opakují. Navíc Beeson dokáže dělat slušné dusno i v okamžicích, kdy se vlastně nic moc neděje, kamera to opepří několika drobnými vychytávkami a jistým hercům to tentokrát nezkazí ani dabing v čele s Borisem Rösnerem. Povedený film, který se vyplatí skousnout na jeden tříhodinový zátah. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Dobré psychologické drama. Místy jsem se sice nudil, ale jinak jsem byl pohlcen pochmurnou atmosférou okolo rodiny Bannisterů. Je špatné, když se temný stín minulosti vrátí v ten nejméně vhodný okamžik. Do poslední chvíle jsem netušil, kdo by mohl být vrahem. ()

Reklama

Reklama