Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý a působivý snímek, v němž lze spatřit herecké hvězdy typu Marisy Paredes a Federica Luppiho, ale také neznámé tváře, hlavně mezi chlapci, kteří tvoří hlavní osazenstvo nejen odlehlého statku, ale také samotného filmu. Drama s hororovými prvky, s velmi zajímavým scénářem, jenž celý děj situuje do období španělské občanské války. Vynikající je také kamera a rovněž hudba stojí za zmínku. Snímek, který sice nelze zařadit mezi filmové umění, ale zároveň jej nelze ani šmahem označit za komerci, mě velmi mile překvapil. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film obsahující celou řadu podobností s režisérovým novějším počinem "Faunův labyrint" z r. 2006. V porovnání s ním mi ale "Ďáblova páteř" vychází jako slabší - příběh není tak zajímavý a propracovaný, stejně tak nikde ani stopy po vizuální nápaditosti Faunova labyrintu. Dětští herci jsou zde velmi dobří a ve filmu se mi líbilo pár nápadů (nevybuchlá puma, tajemná vodní nádrž...), ale celkově jsem se bohužel docela nudil. Celé to na mě působilo nepříjemně ateliérovým dojmem, k postavám jsem si nevytvořil žádný vztah a ani mě nijak zvlášť nezajímalo, jak to skončí, protože to nebylo vůbec napínavé. Nemám z toho prostě dobrý pocit a subjektivně to hodnotím jako slabý film, byť od výborného režiséra. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Sem rád, že sou všichni hotoví s p. Guillerma, jáa taky, ale spíš s Guillerma od Jimmyho Kimella. S tím je teda vetší švanda. Toro jako obvykle lpí nad Španělskem 30. let. Bezesporu ho trápí svinstva ty doby, pokaždé do toho tahá decka a aby toho nebylo málo taky "hororové" vobludy. Jak vidím na drtivou veščinu tyhle bu bu uspávanky platí, no nevím, mne to opět jednou hoóodně obešlo. Když už to musí byt, tak bych přivítal alespoň nějakou tu nadsázku, no takhle... ach jo, při vizuální orgie. Hluboce smeknu ale do kapesníčku. 3-4/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velice dobré hororové drama. Neznám jiného režisera současnosti který si dokáže s hororvým námětem tak vyhrát jako del Toro. Ďáblova páteř jsou opět vizualní orgie podepřené skvělými herci a dobrým příběhem. O třídu výš film také posouvá dramatická rovina líčící život v sirotčinci a později boj o holé přežití s "Princem bez království" ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je v istých smeroch génius. Aké iné miesto mohlo byť na rozpútanie duchárskej seansy lepšie než stiesnený sirotinec niekde v zapadnutej španielskej púšti s bizarne vykreslenými vzťahmi hlavných hrdinov? Hlavná záporná postava je šitá presne na mieru, niektoré scény desia aj napriek tomu, že námet spadá k treťotriednym brakom, no technické detaily či navodená úzkosť sú dôvody, pre ktoré ma Princ zaujal. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že sa režisér mohol trošku viac vyhrajkať so scenárom a dodať mu hlbší rozmer, no odhliadnuc od týchto nedostatkov, som spokojná. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Guillermo del Toro napsal scénář při studiu na univerzitě. (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Talamanca del Jarama v Madridě a v Cubillo de Uceda ve městě Guadalajara v autonomním společenství Kastilie – La Mancha. Natáčelo se od června do srpna 2000. (noelcoward73)
  • Film byl nominován na cenu Saturn Award v kategorii Nejlepší horor. (Chatterer)

Reklama

Reklama