Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

oje 

všechny recenze uživatele

Když vnímám film jako horror, jsem trochu zklamaný. Děsivých nárazů totiž bylo mrzutě málo, vcelku neefektivní a všechny na jedno brdo. Daleko víc se film vyžíval v rozkreslování jednotlivých postav a příběhem integrace chlapce do domova pro sirotky, čímž se řadí mezi horrory při zdi, soustředící se víc na pointu. Ta ale příliš zajímavá není, takže celkově se dá popsat film jen jako „standartní výbava“, kde se ničeho omračujícího nedočkáme jak ze strany bubáků, tak ze strany příběhu. Alternativa: Orfanato. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Poněkud omšelou příběhovou kostru s předvítalným koncem bohatě oprašuje a leští do nevídané záře skvělá del Torova režie a (vzhledem k žánru) překvapivě poutavé a dobře zahrané postavy. Navíc, i když samotnému příběhu trocha originality libí, o způsobu, jakým je podán (režijně i scénáristicky) to říct nelze - del Toro je prostě svůj. A to se cení. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Horory s deťmi sú pre mňa tie najnepríjemnejšie. A tento je navyše aj extra napínavý a extra temný, sprevádzaný perfektnou hudbou a mrazivou atmosférou. Scenár je vypiplaný do najmenšieho detailu, dejová linka si získa diváka hneď od začiatku a do konca už nepustí. Jeden z hororov, ku ktorému sa oplatí vrátiť ešte niekoľko krát. 89/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HODNĚ VÁS TU UMŘE.…“ /// A jak Santi řekl… Nečekejte povrchní béčko, i když jinej (rádoby)režisér by to tak jistojistě pojal. Film mísí atmosféru občanský války s duchařinou. Je to taková klučičí story, která není ani tak o duchovi, jako o hajzlovi (no dobrá, tak 50 na 50, a teď zmiz!). Spíš než horor – drama, s pár duchařskejma prvkama a zajímavej příběh, s pár momentama (ne hrůznejma) pro ty starší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dvorku mám bombu a ve sklepě straší Santi. 2.) Nebojím se tmy. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí se mi zdá, že Devil má k horroru velmi daleko. Ani nevím kam bych ho zařadil. Snaha o horror tu je, ale je rozlitá na povrchu a uvnitř po ní není ani vidu ani slechu. Del Toro je kvalitní režisér, ale scénář mi přijde příliš děravý a táhlý, i když je film v celku krátký. V 106 minutách se toho odehrává velmi málo. Od jiného režiséra průměr, ale od del Tora zklamání. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Film byl nominován na cenu Goya Award za nejlepší kostýmy a speciální efekty. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro napsal scénář při studiu na univerzitě. (Chatterer)
  • Guillerma del Tora podle jeho slov ovlivnil k natočení filmu jeho strýc, který se po smrti vracel jako duch. (TylerGage)

Reklama

Reklama