Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oheň a led je animovaným filmem z dílny Ralpha Bakshiho (animovaný Pán prstenů) a jak už je u tohoto autora zvykem, zavede nás do krajin fantasy, které však tentokrát mají víc společného s legendárním barbarem Conanem než s roztomilými Hobity. Tento kultovní snímek se svým pojetím vymyká z řady animovaných filmů a stal se jednoznačně nejlepším dílem svého druhu. Za dobu své existence si přitáhl nespočet obdivovatelů a do dnes je velmi uznávaným dílem. (Filmhouse)

(více)

Recenze (86)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na výsost spokojen. Tvůrce se snažili do celkem krátké stopáže vměstnat co nejvíce fantasy propriet, což způsobilo trochu chaotický slepenec, ale co, na plochost děje tentokrát kašlu, i když scénárista Roy Thomas má, hlavně žánru fantasy, na víc. Co mi učarovalo, byla do detailu dokonale propracovaná animace. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Parádne fantasy, ktoré ma príjemne prekvapilo až ma mrazilo. Dej je pomerne dosť jednoduchý, námet obyčajný, ale všetko ma to moc bavilo a pohľad na peknú animáciu ma tešil. Boje boli prepracované, hlavné postavy boli super a tešilo ma, že sa tak málo vo filme rozpráva. Vedel by som si tento film predstaviť aj v dnešnej dobe s hranými hercami, zhltlo by to okolo 150 melónov, ale isto by to stálo za to. Na tento film som natrafil náhodou a vôbec nebanujem, že som film zhliadol. Som veľký fanúšik fantasy a Oheň a ľad má svoje pevné miesto v popredí. 80% ()

Reklama

pend 

všechny recenze uživatele

Animovaný Conan, to je to první, co mě napadlo po shlédnutí filmu, milovníci heroic fantasy budou určitě spokojeni. To druhé, že asi nebude primárně určen dětem, jsou zde dosti drsné sekvence, navíc princezna chodí většinu času oblečena jen v miniaturních bikinách a to i v zimě :)) Ale akční scény jsou skvělé. Jenom neporovnávejte animaci s tou od Disneyho. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poctivá fantasy ve stylu oldschool žánru sword & sorcery, za kterou by se jistě nestyděl ani Robert E. Howard - tvůrce Conana a zakladatel tohoto světoznámého fantasy směru. Tvůrci snímku sice neřeší podobné věci, jako pobíhání polonahých lidí na zledovatělém světě, ale to je zdaleka jediná výraznější výtka. Jinak je totiž Oheň a led klenotem starších animovaných amerických dobrodružných příběhů, a skrývá v sobě pravé kouzlo. Už jen kvůli tomu softpornu je radost se na to dívat - polovinu stopáže si pro sebe krade sličná bruneta v průhledném spodním prádýlku. Magie snímku nejlépe zapůsobí na diváky, kteří mají načteno... pro mne jako fanouška to byla skoro extáze. Je to taková roztomilá rubačka ze světa, kam by chtěl utéci každý kluk v nás (ale zdaleka ne pro děcka!). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasická neoriginální, roztříštěná fantasy historka (takového "conanovsko-tarzanovského" typu) bohužel kromě realistické ruční animace zaujme už jen máločím dalším (nestačí ani "krev a mlíko" princezna, od začátku do konce se producírující jen v titěrných bikinkách – i na ledovci). Holt obdivování plynulosti lidských pohybů (zjevně obkreslených podle živých figurantů) a Frazettových maleb pozadí má své meze, když režie, příběh ani postavy "nezaseknou". ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Související novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (více)

Reklama

Reklama