Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní komisař se snaží dostat před soud zločineckého bosse, který to tak přeháněl, že se proti němu postavili i jeho spojenci z podsvětí. (Netflix)

Recenze (7)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Filmovy zaner poliziotteschi je znamy hlavne svojou brutalnou nasilnou akciou. Konkretne toto poliziotteschi  sa da charakterizovat ako priamy jednoduchy nasilny dej bez odbociek, plno nasilia, akcia, nahe baby, auta, autonahanacky - zaplesa srdce  kazdeho poriadneho fandu. Un treno per Durango, Milano Violenta a Napoli spara su  suverenne najlepsie filmy Caiana ako rezsiera    : 84 % ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Napoli violenta mě tedy bavila o trochu více.Přesto i zde máme opět kulhajícího kluka.Už tam mě jeho postava nebavila a zde je to snad ještě víc ujetější.Nechápu proč kluk má zde vcelku velký prostor,který nabourává symbiózu docela dost.Sice jeho postava ke konci nějak skončí,ale jak a vlastně proč.Samozřejmě je zde vše co už člověk zná a Henry Silva je pořád stejný zvíře,který je chladný jak ocel a kouká do kamery stejně i kdyby viděl miliardu lir jak pětník na chodníku.Kromě bosse je tu hodně střeliva,někdy až tak moc grotesního,že to vlastně už nudí.Někdy méně je více.Pěkná dálniční honička,celkově honiček je tu opět jako šafránu a jsou dobré.Hudba či jeden track už byl taky v nějakým to Napoli.Vlastně by se dalo říci,že už vše viděno,jednou je to lepší a někdy i horší.70% ()

Reklama

KritikVlada 

všechny recenze uživatele

Drsné italské poliziotteschi filmy jsem před několika lety úplně žral, a měl jsem touhu vidět snad každý snímek z tohoto subžánru. Teď jsem z toho jaksi vystřízlivěl, protože tyhle filmy jsou většinou na jedno brdo, ale přesto se najdou klenoty, které si budu rád připomínat. Film Napoli Spara! (v překladu "Neapol střílí") je jeden z nich. Jak zde napsal zdejší znalec nejen tohoto subžánru Karlos80, je to "poliziotteschi jako podle šablony". Pro mě jeden z nejlepších v tomto subžánru. Surové násilí (kopání těhotných žen), drsné přestřelky (přepadení vlaku, přepadení továrny), automobilové honičky, rvačky, spousty mrtvol. Zejména prvních 40 minut je doslova natřískaných plnokrevnou akcí. Ale i v druhé polovině se najdou památné scény (uříznutí varlat tomu pedofilovi). Henry Silva je skvělý slizký záporák. Akorát mi vadily ty zbytečné, rušivé a komické scény s tím malým klukem, kterého můžeme vidět i ve filmu "Napoli Violenta". Za to srážím jednu hvězdičku. Ale jinak je to skvělý, dnes už bohužel trochu zapomenutý, italský nářez. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tato taliánská zločinecká eurokrimoška mě velmi mile překvapila, i když to nebylo dílko nikterak originální. Ve svém základu to však bylo poliziottesco jako podle šablony (se všemi jeho hlavními atributy), já se bavil a nenudil, skvělá násilná akce (jedna z nejnásilnějších v 70's), s občas velmi překvapujícími a vynalézavými momenty (drát, kastrace aj., na které si, bohužel, už nevzpomenu). Nechyběly kvalitní automobilové honičky (viz třeba kamión), množství přestřelek a loupežných akcí (nádraží, krádež kabelky, banky), výbuchů aut, nevinných oběti, spálených a zohavených těl s množstvím krve. V hlavních rolích typický Henry Silva, chladný, slizký a s kamennou tváří a pro mě až doposud neznámý Mann (tvrdý, ineligentní a nakonec i velmi citlivý inspektor), oba ve svých rolích velmi dobří. Finále je smutné (i když., ten vlak...), ale jinak nemám, snad až na ty komediální dětské sekvence společně s trochu směšnou hudbou skoro nic, co bych tomuto filmu vytkl. Toto je jeden z těch lepších filmů celého času (tedy z let 68-77) ale zároveň i hůře dostupných, navíc tak trochu i neprávem zapomenutých. Mario Caiano, mě ve svém třetím, předposledním poliziottescem opravdu překvapil. Tento film zatím vede, uvidíme, co se skrývá pod titulem "La malavita attacca...la polizia risponde!". U mě za 4* a mohu jen doporučit.. Komentář zde jako první v pořadí. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Souhlas s uživateli Karlos80 a vitekpe. I mě se toto učebnicové polizziotesco moc líbilo. Ocenil jsem ryzí styl, parádní akci, povedené kaskadérské scény, adrenalinové automobilové honičky, sympatické postavy i charismatické herce. Kapitolou samou pro sebe bylo násilí, respektive šokující brutalita, která zde byla i na daný žánr vskutku nevídaná. Zločinci v tomhle filmu jsou během svého řádění jak utržení z řetězu a neštítí se ničeho. Děsivé průstřely těl a hlav, poprava, dekapitace, kastrace, střílení civilistů, kopání těhotných žen do břicha, zabíjení celých rodin i s dětmi a tak dál... Je toho tady hodně a pořád se něco děje. Moc mě bavilo sledovat i prostředí, krajinu, krásné lokace a rej města Neapol, kde se děj odehrává. Jako drobné mínusy bych označil několik odlehčených, ale nudných scének s dětským sodovkovým gangem, nevěrohodně se chovající komparz, kdy zpanikařený dav působí spíše jako dokonale secvičená skupina a občas podivné myšlenkové pochody a nepravděpodobné reakce představitelů policejních složek. Žádná z těchto výtek nebyla sama o sobě zásadní, ale všechny tři dohromady mě bohužel nutí strhnout jednu hvězdu z jinak absolutního hodnocení. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama