Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterán z občianskej vojny Davy Flanagan (Anthony Steffen) po výstrele do hlavy stratí pamäť. Keď sa vráti do svojho rodného mesta, zistí, že bol vyhlásený za dezertéra. Miestny sudca Sam Kellogg (Wiliam Berger) mu ponúka šancu očistiť si meno, ale v pláne ho má iba poslať proti nebezpečnému psancovi a jeho gangu, s ktorými spolupracuje on sám... (westerns)

(více)

Recenze (4)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný špageťák s Anthonym Steffenem. Střílení, pomsta, střílení, bitky, střílení, trocha romantiky (ale jenom troška) a střílení. Steffen sám je pro mě symbolem béčkového spaghetti westernu. Dobrý v akci, špatný při hraní. Čili nejlíp když střílí, hlavně ať nekecá. Jenže akce v tomhle filmu není nic moc. Dokonce je tady i akční scéna, která mě v celým žánru irituje nejvíc - pěstní souboj ve vodě. Kromě toho se ve filmu objeví pár dobrých nápadů, ale vyšumí do ztracena. Na druhou stranu je tady solidní Berger v roli záporáka, klasická představitelka křehkých dívek v žánru Ida Galli, a mihnou se tady i další herci a kaskadéři, kteří hrají ve většině špageťáků. Hudba nic moc, stejně tak kamera (Enzo Barboni), i když jsem viděl asi trochu ořezanou verzi. Ale líbila se mi ta únorová či listopadová atmosféra. A chvílemi to bylo docela napínavý. Celkově je film průměr. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je moje oblíbená Steffenovka. :) Začíná efektně v hořícím táboře, kde to Dave Flannigan (Steffen) bojující za Unii koupí do hlavy od jižanského vojáka, který mu následně sebere uniformu. Tenhle pěkně natočenej prolog je podtrženej originální epickou hudbou, chytře prokládanou vojenskými motivy. Přesouváme se do doby po válce. Na Flannigana je vypsaná odměna a brzy je chycen. Jenže se ukáže, že neví co udělal, protože po ráně do hlavy ztratil pamět. A tak se vydává pátrat, kdo je a proč je na něj vypsaná odměna... Plusy, jednoznačně super obsazení Steffena a Bergera, dynamicky natočený akční scény, vtip. Hodně se mi líbilo, jak postřelení padaj bezvládně k zemi jako švestky. Žádný patetický chytání se za břicho nebo něco podobnýho. Prostě se nemohoucně skácej na zem a konec. Akční scény jsou zvládnutý na jedna, Steffen si je vyloženě užívá a ukáže nám svoje typický položení na zem a následný rolování. :) Hned první barová přestřelka je skvěle sestříhaná a patří k tomu nejlepšímu co jsem vůbec v žánru viděl. Příběh je docela dobrej, ale trošku se časem ztrácí na úkor akce. Nicméně ani to moc nevadí, protože akce je zkrátka dobře natočená. Ještě se zastavím u Bergera. Ten obstarává hlavní podíl ironické zábavy. Hraje to, co obvykle, čili vychytralého ulíslého podrazáka. Neustále se snaží přechytračit Steffena, jenže to vždycky skončí právě naopak. Berger pak vypadá jako štěně, kterému seberete kost. Pohled k nezaplacení. :) ()

Reklama

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Docela slušné (na Steffenovku). Málo "vyměklých" pasáží, naopak docela dost mrtvol, ponurá atmosféra, celkem ucházející hudba, ale hlavně William Berger, který hlavně v posledních 20 minutách doslova kraluje! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tuctovy spagetak so Steffenom, plny strielania, rvacek ... nuda a nuda, to uz kvalitnejsie su i blaznive talianske komedie s BS/TH   :  41 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama